עזרה בבחירת כדור מתאים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2018 | 12:18 | מאת: דני

שלום , אני לאחר תאונת אופנוע שבה נפגעתי בכף היד ובמפרק הבריח . כרגע אני לאחר הניתוח השני לשיחזור הרצועות בכתף ואני סובל מכאבים בינוניניים-חזקים . קיבלתי המלצה ל3 סוגי משככים ( זאלדיאר פרקוסט וטראגין ) זאלדיאר אינו מכסה מספיק את הכאב שלי והפרקוסט מכסה רק לזמן קצר ומשאיר "טשטוש" שאינו עוזר במיוחד לכאב .. ברצוני לדעת מה השוני העיקרי בין פרקוסט לטראגין והאם כדאי לי לנסות כדור אחר ?

Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול וכו), בנוסף ל -tramadol , שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. התכשיר Percocet מכיל oxycodone שהינו מרכיב אופיואידי ו paracetamol- . התכשיר Targin מכיל Oxycodone ו-naloxone. המרכיב נלוקסון הינו אנטגוניסט אופיואידי, הנוגד את פעילות האופיואיד במערכת העיכול והוסף לתכשיר על מנת להפחית את העצירות הנגרמת כתוצאה מפעילותו של האופיואיד אוקסיקודון במערכת העיכול. שלושת התכשירים מיועדים לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים. מבחינה פרמקולוגית, השפעתו של oxycodone חזקה מזו של tramadol- אך, ההשפעה נוגדת הכאב של התכשירים השונים תלויה במינון הנלקח, ועשויה להשתנות בין מטופל למטופל. מומלץ לעקוב ולתעד את התכשיר, המינון שנלקח, מועד הנטילה, עוצמת הכאב ותופעות הלוואי על מנת שהרופא יוכל לטייב את הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי