נשירת שיער מסיבית מאסקזול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/07/2018 | 14:12 | מאת: חי

שלום. אני בת 23. לקחתי במשך 7 ימים אסקזול ולאחר שבוע מסיום התרופה התחיל נשירת שיער מסיבית. כבר חודש שהנשירה לא מפסיקה ונשאר לי ממש קצת שיער. רציתי לדעת מתי זה אמור להפסק ולהתחיל לגדול מחדש???

התכשיר אסקזול מכיל את החומר הפעיל Albendazole. בין תופעות הלוואי האפשרויות לתרופה דלדול שיער ונשירת שיער הפיכים. בד"כ נשירת שיער הנגרמת מטיפולים תרופתיים הינה הפיכה עם הפסקת החשיפה לתרופה הגורמת. תהליך הפסקת הנשירה והצמיחה המחודשת לוקח זמן (הנשירה יכולה להפסיק עד חצי שנה לאחר הפסקת טיפול וצמיחה מחודשת תיראה אחרי יותר זמן). לנשירת שיער ישנם גורמים אפשריים אחרים. אם המצב לא משתפר או חמור, כדאי לפנות לרופא לבירור ובמידת הצורך לטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי