אופטלגין ואקמול, נקסיום ופאמוטידין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/09/2018 | 13:00 | מאת: בתיה

שלום רב, האם מותר לקחת אופטלגין ואקמול (כדור אחד מכל סוג), יחדיו, פעם ביום. מדובר בכאבי גב כרוניים ולטווח ארוך. נאמר לי שהצירוף מחולל פלאים בהפגת כאב. אני נוטלת צירוף זה מדי לילה ולא יותר מפעם אחת ביום. ושאלה נוספת - לעתים נוטלת נקסיום כל אימת שאני משתמשת בתרופות nsaid כגון אתופן. האם ליטול את הנקסיום בצמוד לאתופן או להפריד ביניהם, ובכלל מתי נוטלים נקסיום יחסית לאוכל/ארוחה או שאין קשר. האם ניתן ליטול פאמוטידין במקום נקסיום, והאם הוראות זמני הנטילה זהות? תודה וברכה בתיה

אין מניעה מליטול אופטלגין ואקמול במקביל במינון שציינת. התכשיר פמוטידין (חומר פעיל famotidine) מעכב הפרשת חומצה במערכת העיכול מקבוצת נוגדי היסטמין סוג 2. ככלל אין הנחיות מיוחדות, אך לשם מניעת צרבת מהתרופה, מומלץ ליטול כשעה לפני צריכת התרופה. התכשיר נקסיום (חומר פעיל Esomeprazole) מעכב את משאבת פרוטון בקיבה (משאבת החומצה). ניתן ליטול פעם ביום כשעה לפני האוכל (עפ"י ההנחיות בעלון לצרכן ניתן ליטול את הטבליה עם האוכל או על קיבה ריקה- כיוון שאמנם מזון מפחית את ספיגת התרופה, אך לא משפיע משמעותית על פעולתו)- אין צורך להצמיד לנטילת אתופן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי