שילוב קלונקס ורוקבט פלוס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/09/2018 | 05:03 | מאת: שי

שלום לקחתי כדור רוקסט פלוס וחצי קלונקס. האם יש סיכון? אני שואל מכיוון שםתאום נתקלתי בשתי תשובות שונות, אחת שמסוכן ובשניה לא ועכשיו אני בלחץ. מקווה לתשובה צהירה

התכשיר רוקסט פלוס מכיל קודאין (אופיואיד), קפאין ופרצטמול. ככלל, לא מומלץ לשלב טיפול תכשירים אופיואידים (כגון קודאין) עם תכשירים ממשפחת הבנזודאזפינים (כגון קולנקס) בשל השפעתם על דיכוי מערכת העצבים המרכזית. כמו כן, לא ברור לאיזו התוויה נרשם קלונקס, אך יתכן והקפאין ינגוד את פעולתו. בכל מקרה תחת השפעת הטיפול (גם כאשר כל טיפול ניטל בנפרד), יש להיות מודע ולהיזהר בביצוע פעולות הדורשות ריכוז וערנות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי