חרדה

דיון מתוך פורום  חרדה, דיכאון ומשברים

25/02/2016 | 11:38 | מאת: בינדי

שלום רב, ביתי ילדה את בנה הבכור,לפני 3 שנים,בניתוח חירום. הסיבה שבעת צירים לא נשמע דופק העובר. הניתוח עבר בשלום,הילד שבלע צואה,ניצל והיה שבוע ימים בטיפול נמרץ. הזוג הצעיר ביה בלחץ שמא הילד ישאר פגוע. רופא הילדים אמר כבר לאחר הלידה שהוא מאד אופטימי כל הסימנים מראים שהילד לא נפגע. כמובן היה תקופה במעקב. הילד היום בן 3,מפותח ומקסים לגילו אין לא בעיות לדעת כל הרופאים. אבל...הבעיה עם חתני שנכנס לחרדות שמשו לא בסדר עם הילד. מידי פעם נכנס למצבי רוח וטוען שלילד יש בעיה . כל פעם מריץ אותו לרופא עיניים, ילדים נוירולוג. כולם אומרים שהילד מקסים וצריך להרגיע את האבא. אני הצעתי שילך לפסיכולוג. הוא הלך למספר פגישות ומסרב להמשיך לטענתו לא עוזר לו. מה יכולה להיות הסיבה להתנהגות הזאת?ומה בעצם כדאי לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בינדי, אם כולם מלבד חתנך לא מזהים שום בעיה, כנראה שזיהית נכון, והסיבה להתנהגותו היא חרדה. מדובר כנראה בחרדה היפוכונדרית שהמושא שלה הוא הילד. מה אומרת על כך בתך? גם ההמלצה שילך לטיפול פסיכולוגי היא ההמלצה הנכונה. חבל שלא התמיד בכך, אבל ייתכן שהטיפול הספציפי הזה לא עזר לו. נסי לשכנע אותו לנסות למצוא טיפול אחר, שיוכל להקל על הסבל המיותר שהוא חווה. לעתים קרובות לוקח זמן עד שמוצאים טיפול פסיכולוגי מתאים. פסיכולוגים שונים זה מזה בגישה שלהם ובכרזימה שלהם, וכדאי להתעקש עד שמוצאים התאמה, ולא להתייאש אחרי הניסיון הראשון. זה שווה את זה. עפרה שלו

מנהל פורום חרדה, דיכאון ומשברים