שואלת

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

19/08/2012 | 19:12 | מאת: קרן

שלום רב, בשל משתנים לא מזהירים כמו גיל, FSH גבוה AMH נמוך ואיכות זרע של בן הזוג לא משהו, הוחלט על טיפול באמצעות אקסי (מיקרומניפולציה). שאבו לי שלוש ביציות כאשר כבר הודיעו לי ששתיים מתוכן לא הופרו ואחת בתהליך הבשלה. מה הסיבות שבגינן הביציות לא ניתנות להפריה? האם יש סיכוי שבמחזור נוסף הדבר יצלח? תודה.

22/08/2012 | 18:01 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לקרן שלומות, חוסר הפריית ביציות בהפריה חוץ גופית בשיטת ה-ICSI יכול לנבוע או מאיכות ירודה של ביציות או איכות ירודה במיוחד של תאי הזרע. אין הדבר מצביע שהתופעה תחזור על עצמה בטיפול הבא. בדר"כ מומלץ לשנות את הפרוטוקול התרופתי כדי לשפר את התגובה השחלתית ואיכות הביציות ולנסות שוב להפרות אותן בשיטת המיקרומנפולציה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות