פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
786 הודעות
725 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

אנו לפני החזרה, ולא בטוחים האם להחזיר 2 או 3, הדילמה במיוחד לאחר שעברתי קוניזציה לפני שנתיים. נוסף לזה גיליתי שאצטרך להזריק גם קלקסן למניעת קרישיות. מתלבטים.... וההחזרה עוד 3 ימים... מה אפשר לעשות???

לדנה שלומות, ללא צל של ספק מומלץ להחזיר את כל 3 העוברים המוקפאים כדי לתת לטיפול צ'אנס אופטימלי להריון. להשאיר עובר בודד בהקפאה לא יהיה נכון משום בחינה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

16/03/2011 | 14:17 | מאת: ריקי

אישה בת 49 נשואה מזה כ5 שנים ללא ילדים. מחפשת מישהי שמוכנה לתרום ביציות. רק להזכיר לכן שנשים בגילאים בין 21 ל 35 יכולות לתרום. אפשר להשיג אותי במיל catherinet@walla.co.il תודה רבה.

15/03/2011 | 19:26 | מאת: מיכל

שלום האם בהחזרת מוקפאים צריך רירית עבה יותר מהחזרת טריים?

למיכל שלומות, אין שוני בין עובי הרירית בהחזרה של עוברים מוקפאים לעומת טריים. בדר"כ רצוי שהרירית בכל מקרה תהיה מעל ל-7 מילימטר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

13/03/2011 | 22:36 | מאת: אילנית

ערב טוב פרופ', תודה שהתייחסת לשאלתי. ברצוני לשתף אותך על שהייתי אצל הרופאה ל- US ונאמר לי שהרירית ברחם מעובה במיוחד וריבוי של זקיקים כלומר 3 ימי הדימום לא היה בעצם מחזור אלא דימום מוזר מביוץ. כך הרופאה אמרה. על כך היא נתנה לי לקחת 10 ימים פרוגסטרון על מנת שיקבל מחזור למרות שהיא מאמינה שאני יקבל מחזור לפני, ואז ביום ה- 2 לבצע בדיקת דם להורמונים לראות שהכל תקין ולהתחיל זריקות לגרימת ביוץ זאת אומרת להתחיל פרוטוקול ל- IVF . תודה על התייחסותך!!!! האם יכול להיווצר מצב של איחור בביוץ כזה גדול???? המחזור הקודם שלי היה ב- 30/1/11 . האם כל השיבוש הזה יכול לנבוע מהזריקות קיבלתי במהלך ההזרעות?? יש לציין שהמחזור שלי היה סדיר בכל חודש וחודשו.

לאילנית שלומות, אכן כן, והשיבושים במחזור יכולים לנבוע כתוצאה מהזריקות להשראת ביוץ אותם קיבלת במחזור הטיפולי הקודם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

07/03/2011 | 18:21 | מאת: שושנה

ברצוני לדעת האם יש תרומת ביצית בישראל . באיזה בית חולים ואיך.

לקריאה נוספת והעמקה

לשושנה שלומות, חוק הביציות אושר בכנסת אך החלק הלוגיסטי עדיין לא הסתיים. אי לכך עדיין לא החלו טיפולים באופן מעשי בתרומת ביציות במדינת ישראל. כדאי לשמור על קשר עם יחידות להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח הציבוריים והפרטיים כדי להתעדכן לגבי מועד תחילת טיפולים אלו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

05/03/2011 | 20:45 | מאת: גליה

בת 35 עם רקע של אנדומטריוזיס מס' רב של ניתוחים והפריות ללא הצלחה. לפני 5 שנים הריתי מתרומת ביצית בקפריסין וכיום אני שנתיים עם לוקרין בכדי לשמר את שקט היחסי להריון נוסף. אני מאוד מעוניינת להרות לפני כריתת רחם (הרופא הציב אולטימטום בשל מצבי עד לקיץ ) אין לי אפשרות להשיג כסף לטיפול נוסף בקפריסין. האם יש אפשרות מהירה היום בארץ? מהי הדרך הזולה ביותר להשיג תרומה? יש לי מכבי מגן זהב ולכן הבנתי שאני זכאית להשתתפות של טיפול נוסף

לקריאה נוספת והעמקה

לגליה שלומות, המלצתי החמה היא לפנות לביה"ח הציבוריים באזור מגורייך וליחידות להפריה חוץ גופית כדי להתעדכן על מועד תחילת הטיפולים בתרומת ביציות בארץ. לגבי מכבי מגן את חייבת לברר את הפרטים הרלוונטיים בסניף מכבי אליו את שייכת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/03/2011 | 22:59 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 33. רציתי לדעת מהם הסיכונים האפשריים בהזרעה תוך רחמית אודה לתשובתך

לדניאלה שלומות, קשה להתייחס לשאלתך באופן כללי מבלי לדעת פרטים רפואיים רלוונטיים לגבי הסיבה שבעקבותיה את עוברת טיפולי הזרעה תוך רחמית. לאחר קבלת המידע אשמח להתייחס. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/03/2011 | 18:44 | מאת: אילנית

שלום פרופ' אני ממש כבר עובדת עצות וחסרת סבלנות, עד עכשיו הייתי סובלנית מאוד אך עכשיו הכל מתחיל להתעקב ולהישתבש לי... הנני בת 37 + ילדתי ילד ראשון ללא כל בעיה, אך הרצון להיקלט להריון שני לא הלך עשינו בדיקות אני ובעלי אצלי FSH 13 ואחרי מעקב שלחודש אחרי היה 17 והיום תקין 5.3 , ובדיקת הזרע של בעלי בהתחלה היה ריבוי של 84 מיליון ותנועה חלשה. בביצוע ההזרעות היה 12 מיליון עם השבחה ל- מיליון ותנועה כ- 30 % טובים. כיום הופניתי ל- IVF לאחר חודש הפסקה חיכיתי קיבלתי מחזור לאחר איחור של כ- 5 ימים ביצעתי בדיקת דם להורמונים שהכל היה תקין חוץ מאסטרדיול שעלה ל527 ו-FSH 5.3 לאחר יומיים שוב חזרתי על הבדיקה ועדיין אותו דבר ולאחר יום כלומר כבר ביום השלישי של המחזור שלא היה חזק בכלל חזרתי על הבדיקה גם ללא שינוי בכלל. לפיכך הרופאה אמרה שלא ניתן להתחיל טיפול ל- IVF מאחר והסטרדיול גבוה מדי ובעוד 3 ימים יבוא אליה ל-US ולראות מה לעשות הלאה . בהתחלה הציעה שאקח 10 ימים פרוגסרון לקבל מחזור וזה גם יוריד לי את רמת האסטרדיול אך עכשיו לאחר שקיבלתי מחזור היא שוללת את החודש להתחיל. אני ממש כבר שבורה ורק בוכה ללא הפסקה שהכל מישבש לי ומתעכב לי. ומאוד מעוניינת לשמוע את עצתך - בבקשה דחוף.

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנית שלומות, לאור הממצאים שמסרת נראה לי שמדובר בחוסר שיווי משקל הורמונלי שתוקף אותך לפרקים, גורם לעליה של FSH ועליה של אסטרדיול. במצב כזה הדבר הטוב ביותר הוא לקחת חודש אחד של גלולות כדי להרגיע את המערכת, לקבל מחזור בצורה מסודרת ולהתחיל בפרוטוקול הכנה ל-IVF. במצב כזה אין צורך בבדיקות נוספות של FSH ואסטרדיול ויש להתחיל בזריקות להשראת ביוץ החל מהיום ה-3 של המחזור שלאחר הגלולות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

02/03/2011 | 20:19 | מאת: שחר

פרופסור ניכבד שלום אני כ 11 ימים אחרי ההחזרה אולם בדיקת בטא רק ביום ראשון. הטיפול הוא מוקפאים ואני נוטלת 3 אסטרופם ביום ואנדומטרין פעמיים ביום 4 כמוסות ביום. היום בערב כאבי מחזור במשך שעה שלמה חזקים. האם אפסה התקווה להריון מטיפול זה? האם זה אומר שהמחזור בדרך? אני מיואשת שחר

לקריאה נוספת והעמקה

לשחר שלומות, אין סיבה לייאוש. תחושת מחזור האמור להגיע הינה זהה לחלוטין לתחושה של הריון צעיר, אי לכך היי רגועה ובצעי את הבדיקה בזמן תוך תקווה שהטיפול יצליח. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

01/03/2011 | 13:44 | מאת: שיר

נמצאת במהלך טיפולי פוריות, מטופלת בגסטון וחסרה מספר אמפולות אשמח לפניתכן ל shir4m@yahoo.com תודות

25/02/2011 | 15:04 | מאת: יעל

שלום לפני החזרת מוקפאים על בסיס טבעי ו-75 פיוריגון לאחר שלכדורי אסטרוגן הרירית לא מגיבה-4.2 יומיים לפני הביוץ הגיעה ל-5.7 (שזה המקסימום שהגיעה עד כה מאז הגרידה). יום לאחר הביוץ הגעתי לבדיקה והרירית ירדה ל-4.5. מה זה? מה עושים? יש טעם להחזרה?

ליעל שלומות, בנתונים האלה אכן אין טעם להחזרה. ציינת שעברת גרידה וייתכן וכאן קיימת בעיה לגבי עובי הרירית. עלייך לעבור היסטרוסקופיה אבחנתית ובמידה והיא תקינה לעבור הכנה תוך מתן אסטרוגן במינון גבוה דרך הפה, בגישה וגינלית וע"י מדבקות של אסטרוגן על גבי העור. במידה ותרצי אשמח לפגוש אותך במרפאתי, להתעמק בכל הנתונים ולעזור לך לבנות רירית ראויה להחזרת עוברים מוקפאים (טל' 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/02/2011 | 14:12 | מאת: צעירה בנפש 1

אישה בת 48 נשואה מזה כ4 שנים ללא ילדים. מחפשת מישהי שמוכנה לתרום ביציות. רק להזכיר לכן שנשים בגילאים בין 21 ל 35 יכולות לתרום. אפשר להשיג אותי במיל catherinet@walla.co.il תודה רבה.

במהלך סטימולציה לקראת IVF ראשון, פרוטוקול הכולל תרסיס סופרפאק 3 פעמים ביום כדיכוי ,החל מ-7 ימים לפני המחזור . ביום השני למחזור ירדנו לפעמיים ביום סופרפאקט, והזרקת 133 פיוריגון . ביום 2 למחזור תוצאות בדיקות דם היו - E2 -297 PROG-1.4 LH-4.6 לאחר 6 ימים של הזרקת פיוריגון . E2-2277 PROG-3.6 LH- 1.3 . כעבור יומיים: E2-6400 LH-6.2 PROG-8.9. למחרת (יום 9 להזרקה) E2 -6100 PROG-9.3 LH-3. כלומר חלה ירידה בE2 ומנגד עליה נוספת בפרוגסטרון וירידה שוב ב-LH. השאיבה בוטלה. יש לציין כי אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות אולם מבייצת עצמוני וסדיר יחסית. ידוע כי ה-LH גבוה יחסית באופן קבוע אף ללא סטימולציה , בהמשך יורד ולקראת הביוץ מזנק, לעומת זאת לא נצפתה בעבר בעיה של פרוגסטרון גבוה , לא בהזרעות על בסיס טבעי ולא בהזרעות עם הורמונים (66 םיוריגון). 1.מה לדעתך גרם לזינוק בפרוגסטרון? 2.האם זה מה שגרם לירידה ב-E2? 3.מה יכול למנוע הישנות תופעה זו? 4. האם LH גבוה בתחילת סטימולציה (כ-12 ביום 8 למחזור ויומיים לאחר מכן יורד ל-9) פוגע באיכות הטיפול בדומה לפרוגסטרון גבוה? כלומר האם מחייב דיכוי או שניתן להשיג תוצאות דומות גם עם פרוטוקול קצר?( מעדיפה קצר) 5.האם יש טעם בשאיבה עם פרוגרסטרון כזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנתי שלומות, העלייה בפרוגסטרון תוך כדי ירידה ב-E2 התרחשה בגלל תופעה של לוטאיניזציה מוקדמת בגלל העדר דיכוי מספיק ע"י הסופרפאקט. ריכוז גבוה של הפרוגסטרון בתוך הזקיקים (ובדם) בשלב זה מקלקל את הביציות ולכן השאיבה בוטלה. על הרופא המטפל לשנות את הפרוטוקול באופן מהותי לפרוטוקול ארוך על ידי זריקה בודדת של דקפפטיל או לעבור לפרוטוקול קצר תוך כדי דיכוי ע"י סטרוטייד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

22/02/2011 | 10:46 | מאת: אמה

מחזור אחרון שקיבלתי היה ב 12.1.11 לאחר טיפול ראשון באיקאקלומין ב 24 לחודש הייתי במעקב זקיקים והרופא אמר שהתוצאה מדהימה והביוץ יתרחש תוך יומיים. ב 10.2.11 בדיקת הריון ביתית חיובית וב 11.2.11 עוד בדיקה חיובית. ב 21.2.11 בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא שק הריון לא בתוך הרחם ולא מחוץ לרחם. חשוב לציין שבמהלך השבועיים האחרונים הרגשתי רגישות חזקה בשדיים וכאבי מחזור ולחץ בבטן. אני מאד לחוצה ורוצה הסבר למה שקורה ומה הן האפשריות במצב כזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאמה שלומות, כדי לנסות לבסס את האבחנה לגבי מהות ההריון עלייך לבצע בדיקות בטא כמותיות בדם ולעקוב אחרי הרמות. כמו כן יש לבצע אולטרסאונד וגינלי פעם בשבוע כדי לשלול הריון חוץ רחמי או הריון תוך רחמי שאיננו תקין. עלייך לפנות בדחיפות לגניקולוג המטפל בקהילה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

20/02/2011 | 18:25 | מאת: דונה

שלום, האם יש החזר כספי כלשהו בתרומת ביציות במסלול הדסה [ צ'כיה ] ? שאלתי שם ולא ידעו, ובקופת חולים ידעו לענות רק לגבי מבוטחות פלאטינום. אני מבוטחת בכללית מושלם [ לא פלאטינום ! ] האם סל הבריאות מממן חלקית ? האם יש קופה/ביטוח שנותן החזר ללא תקופת אכשרה ? בברכה, דונה

לדונה שלומות, לפי מיטב ידיעתי הביטוחים המושלמים משתתפים חלקית בעלות הטיפול הראשון במסלול חו"ל. לגבי טיפולים נוספים יש לברר ספיציפית בכל ביטוח מושלם של הקופות השונות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שמעתי שהיו תזוזות של החוק של תרומת ביציות בימים האחרונים אשמח לקבל תשובה מהירה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לענת שלומות, למרות ההתקדמות בישום חוק הביציות בארץ אין שום אפשרות לתרום ביציות לאחותך מאחר והתורמת חייבת להיות אנונימית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/02/2011 | 20:51 | מאת: חני

שלום אני בתחילת טיפול ראשון להפריה התחלתי עם זריקות לדיכוי בר שבועים וחצי קיבלתי מחזור ב7.2 שבדרך כלל המחזור שלי הוא חמישה ימים ולאחר מכן עד היום אני עם הפרשות חומות בכמות גדולה ומיום שישי לאחר שקיימתי יחסים יצא לי דם והפסיק והיום שוב יוצא לי דם בכמות יותר גדולה זה לא ניראה כמו מחזור ושהייתי בביקורת במהלך השבוע הרופא אמר לי באולטרסאונד עם אני עדין במחזור מה זה יכול להיות והעם זה יכול להיות ומזריקות שמדכאות את השחלות?

לחני שלומות, ללא ספק הדימומים הבלתי סדירים שאת מציינת הינם תוצאה של הזריקות לדיכוי שקיבלת. אין צורך להתייחס לדימומים אלה. יש לבצע בדיקת דם הורמונלית ואם התוצאות הינן תקינות ואולטרסאונד וגינלי הינו תקין יש להתחיל בטיפול להשראת ביוץ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

16/02/2011 | 20:56 | מאת: מיטל

לאחר שנות טיפולי הפריה ללא הריון בת 46 , לפני תהליך תרומת ביצית עד היום מחזור סדיר ומצב הורמונלי תקין , לפתע מזה חודשיים מאחר המחזור גלי חום , הזעות חזקות בלילה וfsh גבוה ביותר 83, הרופאה המליצה על נר הלילה בינתיים תוך שהיא מתלבטת מה עדיף לי היות ואני שוקלת תרומת ביצית, האם להשאיר את המצב כך עם הטיפול הנוכחי או שאולי לקבל הורמונים וליצור מחזור הבנתי שזה יהיה מלאכותי, מה הכי נכון על מנת להכשיר הקרקע לקראת תרומת ביצית??

לקריאה נוספת והעמקה

למיטל שלומות, עפ"י הנתונים שציינת מומלץ ללא ספק לתת לך טיפול הורמונלי תחליפי למשך מספר חודשים (2-3) כדי להקל עלייך מפני הסימפטומים של גיל המעבר, להכשיר את הרירית הרחמית לטיפול ולקבל מחזור מלאכותי שממנו ניתן להתחיל בהכנת הרחם להחזרת עוברים מתרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

15/02/2011 | 11:31 | מאת: אני

שלום , אנחנו לאחר 14 טיפולי הפרייה מלאים , מעולם לא היה הריון , הטיפול האחרון עם תרומת זרע..בטא נמוכה מאוד - 21 שטיפסה ל 31 ...נאמר להפסיק תמיכה והגיעה ווסת. ביציות היו מגורגרות..כך גם בעוד מספר טיפולים שעברנו..רגע לפני טיפול נוסף..שוקלים גם תרומת ביצית.. דעתך בבקשה..

לקריאה נוספת והעמקה

לאני שלומות, קשה מאוד לענות על שאלתך עם כמות האינפורמציה שציינת בשאלה. אנא התקשרי לנייד 050-8481909 כדי שאוכל לקבל פרטים נוספים ןמדוייקים ואז אוכל לייעץ לאיזה כיוון לפנות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום פרופסור פלדברג, אני כ 9 ימים לאחר החזרת עוברים מתרומת ביציות בקייב. האם תחושת התכווצויות קלות של הרחם הינה תופעה רגילה או שעלי לחשוש ממשהו? אודה מאד לתשובתך.. בברכה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

לרוני שלומות, בחלק מטיפולי הפריה חוץ גופית, עם או בלי תרומת ביצית, יכולות להיות התכווצווית קלות של הרחם לאחר החזרת העוברים תוך המתנה לביצוע הבטא. אי לכך אל תהיי מודאגת ונקווה לתוצאה מוצלחת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://dov-feldberg.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/02/2011 | 14:00 | מאת: דנה

אם לבעלי יש זרע חלש מאוד ולי הביצית חלשה מה אנחנו אמורים לעשות ואם יש סיכוי להפריה חוץ גופית בלי תרומה של אף אחד ?

לדנה שלומות, קשה מאוד להתייחס להגדרות כלליות כמו ביצית חלשה וזרע חלש. אשמח לקבל פרטים מדוייקים על אופי הטיפולים שעברתם ולנסות לייעץ בדרך הנאותה ביותר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://dov-feldberg.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/02/2011 | 01:17 | מאת: אנונימית

בת 27, בריאה, ללא מחלות גנטיות, שוקלת לתרום בצית. מה תהליך?

06/02/2011 | 18:30 | מאת: נועה

תפני לאחד לבית חולים כרמל בחיפה והילל יפה בחדרה ובקשי להירשם.

שלום אנחנו זוג בני 42 לאחר ש 11 עוברים ב IVF לא נקלטו. כל העוברים נוצרו עם מיקרומניפולציה מכיוון שהיו 2 ביציות לערך בכל IVF כעת אנו עוברים לתרומת ביצית - ביצית צעירה מתורמת בשנות ה 20 השאלה היא האם חייבים או מומלץ מיקרומניפולציה בתרומה זו והאם התוצאות הן בגדר הנורמל להפריית מבחנה ללא מיקרומניפולציה והתוצאות - נבדק 120 דקות אחר הפקתו הינן נפח 1.8 סמ"ק - התנזלות תקינה - צמיגות -תקינה אגלונטציה++ , תאים אחרים ++ , ריכוז 70 מיליון בסמ"ק מספר כולל 126 מיליון תנועתיות 36% תנועתיות מתקדמת 26% תנועתיות בינונית 10% תנועה חלשה -0 ללא תנועה 64% סה"כ תנועה בסמ"ק 25 מיליון מורפולוגיה בצורה נורמלית 10% פירוט פתולוגיה : פתולוגיה בראש זרעון 80% פתולוגיה בצוואר זרעון 4% פתולוגיה בזנב 6% לסיכום האם התוצאות בגדר הנורמל ? והאם מחייבות מיקרומניפולציה ל IVF כאשר מדובר בתורמת ביצית צעירה והם יש המלצות כלליות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לכפיר שלומות, נתוני הזרע שלך תקינים לחלוטין ויחד עם זאת מקובל בכל טיפולי תרומת הביציות לבצע מיקרומניפולציה כדי להעלות למקסימום את אחוזי ההפריה של הביציות שנתרמו. אינני רואה סיבה ללבטים הרבים שאתה מעלה בנושא המיקרומניפולציה וטכנולוגיה זו ללא ספק תעזור בצורה אופטימלית להשגת ההריון המיוחל מטיפול בתרומת הביציות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

02/02/2011 | 20:05 | מאת: מבקשת עזרתך

ההני בת 32 , מועמדת לתרומת ביצית ומתלבטת באשר לאפשרות לטוס לשם החזרת עוברים טריים או להחזירם בארץ . מהם ההבדלים בסיכויי ההצלחה בין שני המסלולים ?

למבקשת עזרתך שלומות, ללא צל של ספק מסלול של עוברים טריים תוך כדי החזרתם בחו"ל, עדיף על עוברים מוקפאים המובאים לארץ. במידה ותרצי פרטים נוספים על המסלולים השונים אנא התקשרי לנייד 050-8481909 ואשמח לעזור לך בהכוונה ובעצה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

30/01/2011 | 18:44 | מאת: יעל

שלום, נמצאת בסבב החזרת מוקפאים ואם לא מצליח מעבר לתרומת ביצית. 9 חודשים אחרי גרידה שלאחריה הדבקות בכניסה לחלל. ההדבקות נפתחה, מחזורים תקינים, היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה. בכל הטיפולים אחרי הגרידה רירית סביב 5 (לפני גרידה 7, וטבעי לפני טיפולים 6). בסבב המוקפאים- כמות גדולה של הורמונים (4 פרוגינובה + 2 אסטרופם וגינלי) והרירית ביום 15 4.2. מה עושים? האם פיפל יכול לסייע בעיבוי הרירית? ניתוח ערוגות? מיואשת לגמרי כי גם לתרומה אי אפשר להגיע ככה, תודה על מענה,

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלומות, אכן בעית הרירית הינה מן הקשות בטיפולי פוריות, גם מביציות המטופלת וגם מתרומת ביציות. לפי הנתונים שמסרת אני ממליץ לנסות פיפל ולהכין אותך לטיפול הבא ע"י נטילת 6 מ"ג אסטרופם דרך הפה, 4 מ"ג בגישה וגנילית ומדבקות לעור של אסטרודרם או אבורל. כל זאת אמור לעזור בעיבוי הרירית וקליטת העוברים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

28/01/2011 | 10:02 | מאת: עבנר 27

ברצוני לדעת עד איזה שבוע יש להמשיך תמיכה הורמונלית (אנדומטרין+פרוגינובה),הבנתי שהדעות חלוקות,חלק ממליצים עד שבוע 9 וחלק עד שבוע 11,ובאיזו הדרגתיות יש להפסיק את התמיכה? תודה.

לענבר שלומות, רצוי להמשיך בתמיכה של אסטרוגן ופרוגסטרון עד לשבוע 11 של ההריון. אין צורך בהפסקה הדרגתית ואפשר להפסיק את התמיכה בבת אחת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

26/01/2011 | 02:58 | מאת: שרון

דר פלדברג שלום בעוד שלושה חודשים אהיה בת 45 . אני רוקה ורוצה להכנס להריון מתרומת זרע. אני מנסה כבר כארבע שנים במהלכן נקלטתי פעמיים אך הפלתי בשבוע ה7 בשתי הפעמים. בשנה האחרונה ניסיתי לראשונה הפריה חוץ גופית - בכל שאיבה היה לי מס' רב יחסית של ביציות שיצרו מס גדול יחסית של עוברים באיכות טובה מאד (בפעם הראשונה נשאבו 12 ונוצרו שמונה ובשניה נשאבו 18 ביציות ונוצרו 12 עוברים). עם זאת הם לא נקלטו (בפעם הראשונה נקלטתי פעם אחת והפלתי). הרופאה המליצה לי לשקול תרומת ביציות. לא הבנתי אם הגוף מייצר מס גדול של ביציות שמהן נוצרים עוברים באיכות טובה מאד, כיצד יעזרו ביציות מתרומה להשתרשות ברחם? האם יתכן שמשהו לא תקין ברחם עצמו והבדיקות לא מאפשרות לגלות זאת? מודה מראש על המידע

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלומות, מס' הביציות ודרגת ההפריה אינן מבטאות באופן מדוייק את הסיכוי להשרשה של העוברים בייחוד בגילאי 45 ומעלה. לצערנו הביציות עוברות תהליך של aging (הזדקנות) עם שינויים גנטיים בתוכן כך שהעוברים שנוצרים לאחר ההפריה למרות המראה החיצוני התקין נושאים פגמים גנטיים לא מבוטלים אשר גורמים לחוסר השרשה או להפלות מוקדמות כפי שקרה אצלך. אי לכך בגילאים אלו ההמלצה היא לפנות לתרומת ביצית. ביצית צעירה של תורמת עם זרע תקין יניבו עובר תקין אשר ישתרש במהרה ברירית הרחמית. במידה ותרצי אשמח להפגש איתך במרפאתי (טל 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00) כדי להכנס לעומקם של דברים ולעזור לך בכל כיוון אפשרי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/01/2011 | 20:46 | מאת: ענבל

שלום דוקטור היום החזירו לי 3 עוברים מוקפאים בני 8 תאים באיכות טובה, ההחזרה הייתה בהרדמה מלאה מכיוון שאני סובלת מכאב עז במהלך ההחזרה. כשהתעוררתי מההרדמה היה לי דימום קל ואחרי חצי שעה הייתה לי הפרשה ורדרדה. האם זה נורמאלי? האם הדבר פוגע בסיכויים להריון? תודה רבה

לענבל שלומות, בדר"כ הדימום לאחר ההחזרה נובע כתוצאה ממניפולציה ותפיסה של צוואר הרחם. לדבר אין שום קשר עם החלל הרחמי ואינו קשור להצלחת ההשרשה של העוברים לאחר ההחזרה. אי לכך אנא אל תדאגי ונקווה שטיפול זה יסתיים בהריון תקין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

23/01/2011 | 09:29 | מאת: דפנה

שאלה : בת 37 , אני ובעלי עושים טיפולי פוריות (ivf) מזה כשנתיים בשל זרע חלש מאוד שלו. אנחנו בטיפול השישי. עד כה היו 4 הפריות מתוך 6 ומתוכן הריון אחד שהסתיים בגרדה בשל אי דופק. שאלתי היא כזו : הבעיה שלנו היא שאין השתרשות ברחם. האם באם ניקח תרומת זרע ישנו סיכוי רב יותר להשתרשות העובר ברחם? הבעיה הנה שזה פשוט לא "נתפס". האם כשיש הפרייה (ז"א שהזרע כן הצליח לעשות את ה"עבודה") כבר אין משמעות לאיכות הזרע מבחינת השתרשות? אני מקווה שהשאלה מובנת. אודה לתשובתך

לדפנה שלומות, ללא ספק לאיכות הזרע יש משמעות בקביעת איכות העובר ואיכות ההשרשה. לאור הנתונים שמסרת אני מציע לבצע בדיקת זרע בהגדלה של X6600 לפי שיטת פרופ' ברטוב אשר מגדירה את איכות הזרע לפי מבנה הגרעין. במידה ויש מיעוט של תאי זרע בעלי גרעין באיכות טובה מומלץ לפני IVF לבצע סלקציה של הזרע בטכנולוגיה של פרופ' ברטוב ולהזריק לתוך הביציות את הזרע האיכותי בעל הגרעין התקין. הבדיקה מתבצעת במעבדת "ספרמה" של פרופ' ברטוב. במידה ותרצי אשמח להפגש איתכם במרפאתי (טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00)כדי להכנס לעומקם של דברים ולנסות לפתור את הבעיה. יש עוד הרבה מה לעשות לפני שפונים לתרומת זרע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

08/01/2011 | 11:49 | מאת: אריאל

לפני כשבוע בטא 46 אחרי יומיים 94 ואחרי יומיים 134 האם נשמע סביר? מדובר בבטא אחרי מוקפאים הרופא אמר לבוא לאולטרהסאונד לראות התקדמות האם יש סיבה לאופטימיות? יש לי מעט הרגשת מתיחות ומורגשת מעט שחלה ימין האם תקין? חשוב לציין ביום ה 9 להחזרה מעט הפרשות חומות וכן הוחזרו 3 עוברים שלאחר הפשרה גודלם היה 3 3 ו-7

לאריאל שלומות, קשה להתרשם במדוייק מרמות הבטא ביחס לתקינות ההריון. כולי תקוה שאולטרסאונד בעוד כ-10 ימים עד שבועיים ידגים הריון תקין עם דופק. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

03/01/2011 | 15:26 | מאת: מורן

שלום רב בתאריך 8/12 הוחזר עובר מוקפא בתאריך 20/12 בטא 169.3 בתאריך 22/12 בטא 601 ובתאריך 3/1 בטא 15719 האם זה מעיד על הריון תקין? והזה שבוע אני בהתחשב שזה עובר מוקפא ששאיבה לא עברתי בחודשיים האחרונים ומתי יהיה אפשר לקבוע אולטראסנד כדי לראות שק הריון ולשמוע דופק תודה מורן

לקריאה נוספת והעמקה

למורן שלומות, ההריון הוא תקין לחלוטין עפ"י רמות הבטא שציינת. עם בטא של 15,719 אפשר לבצע בדיקת אולטרסאונד וגינלי כדי להגדיר שק וקוטב עוברי בחלל הרחם. את הינך עתה בשבוע 6 להריון עפ"י יום החזרת העוברים ובעוד 10 ימים אפשר לבצע אולטרסאונד וגינלי עם הגדרת דופק עוברי. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

05/01/2011 | 17:00 | מאת: מורן

תודה על התשובה הייתי אצל הרופא עשה בדיקת א.ס לא ראו עדיין דופק הבנתי שזה מוקדם מידי על הצילום א.ס היה כתוב ככה xd2=18.4mm avg=12.6mm xga2=7w 2d avg=6w 3d ברשותך אם אפשר הסבר למונחים ההאלה ואם זה תקין תודה

02/01/2011 | 00:48 | מאת: .

לפרופסור פלדברג שלום רב, מעוניינת בתרומת בצית. השאלות : האם הינך עובד רק עם מרפאת אלטרויטה ברוסיה ? כמה בציות מקבלים ? מה המחיר ? האם העוברים המוקפאים, מובאים לארץ ? האם יש זמן המתנה ? בתודה.

שלום רב, לגבי שאלותייך אנא התקשרי לנייד 050-8481909 ותוכלי לקבל את כל האינפורמציה הדרושה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

21/12/2010 | 22:19 | מאת: איב

אני תושבת חיפה, מתגוררת כעת בקליפורניה, בעוד כ-3 חודשים אהיה בת 43. אתמול נספרו אצלי[באופן טבעי] 4זקיקים בשחלה אחת ועוד 4-5זקיקים בשחלה השניה. לפני כ-8 חודשים תנו לי קלומיד בכדורים ובמינון נמוך יחסית, כדי לבדוק אם אני מגיבה לתרופה מהסוג הזה, הגבתי לתרופה ושחררתי בתהליך הביוץ שתי ביציות. בבדיקת דם שנערכה לי אתמול[ביום השני של המחזור], התקבלו התוצאות הבאות: אסטרודיול:62; FSH: 9.8 [יש לציין שבבדיקה שערכו לי לפני כ-13 חודשים התוצאות היו 26 לאסטרודיול, ו-7.5 ל-FSH] אין לי בעיות פוריות מיוחדות[לפחות, לא היו ליעד כה], הסיבה בגללה בדקתי את הדברים הללו קשורה לעובדה שאני רווקה ללא ילדים, ומתכוונת להרות באמצעות תרומת זרע. לא ניסיתי עד כה כל טיפול. אינני יודעת אם להשאר פה ולהתחיל טיפול כמה שיותר מהר, או - למהר ולחזור לישראל [משלמת ביטוח בריאות באופן קבוע]. אני מבינה שבישראל דורשים 3 הזרעות לפני IVF ובגילי זה נשמע לי בזבוז זמן וכסף יקרים מאוד! - גם לי וגם לקופת החולים, ועלול להיווצר מצב לפיו כשכבר יערכו לי IVF לא אוכל להרות כי אהיה בת 43+ והנה - גם חלון ההזדמנות הזה - עלול להיות מוחמצת...[מדוע בגילאים מסויימים לא מתחילים מיד ב-IVF ?] שאלות: *אינני יודעת אם לאור הנתונים הללו היית ממליץ לי על פרוטוקול ארוך/קצר, אבל = 1.האם ניתן לחזור לארץ, לדלג על תהליך ההזרעות, ולהתחיל ישר בטיפולי IVF ? אם כן - מהי עלותו של טיפול כזה ? 2.מהם סיכויי ההריון בהזרעה, בגילי ולפי הנתונים שמסרתי לך אודותי, עד כה ? 3.האם מדובר בהזרעה עם הגברת ביציות, זאת אומרת בסיוע טיפול תרופתי לביוץ מוגבר[מה שנקרה בארה"ב: COH] ? *צריכה לקבל החלטה תוך ימים ספורים האם לנסות קודם כל הזרעות/להתחיל מיד בטיפולי IVF. לכן - אודה מאוד לתגובתך המהירה ביותר... מברכת על ההזדמנות והאפשרות שניתנה לי, להעביר אליך השאלות. ממתינה לתשובותיך. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאיב שלומות, שמחתי לקבל את שאלותיך ועצתי היא למרות שאת מתארת את מצבך כדחוף לתחילת טיפולי פוריות בגלל הגיל, לא להלחץ ולא לתכנן דברים בצורה בהולה. אין ספק שטיפולי פוריות ו-IVF בארה"ב הינם יקרים הרבה יותר מאשר בארץ דרך קופ"ח. יחד עם זאת נראה לי שכדי לא לבזבז זמן תתחילי את טיפולי COH והזרעות בארה"ב למשך 2-3 מחזורים ומאוד ייתכן שתמצאי את עצמך בהריון. במקביל היי איתי בקשר כדי לתכנן טיפולי IVF בארץ וכדי שאנחה אותך אלו בדיקות מתאימות יש לבצע בארה"ב בכדי שתהיי מוכנה להתחיל מייד ב-IVF עם זרע של תורם בארץ. הדבר גם יפתור את בעיית הדרישה של הקופות לבצע קודם COH עם הזרעות קדם מתן אישור לביצוע IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

21/12/2010 | 16:44 | מאת: רחל שגיב

שלום לך דוקטור מדובר בבתי בת שלושים הכל תקין אצלה.הבעייה היא בפורמולה של הזרע של בעלה ועלי לציין שכמות הזרעים אצלו מעבר למכסימום. בתי לא מעוניינת ליטול הורמונים ןלכן היא בוחרת ב IVM בכדי להימנע מהורמונים(פוליפים בעבר).שיטה זו ניראית לנו בטוחה ביותר עבורה למרות הניסיון המועט בטכנולוגיה של שיטת IVM שאלתי כאמא של בתי:שיטה זו בטוחה לבתי אבל החשש שלנו הוא שהעובר בעודו ביצית יקבל הורמונים לצורך הבשלה.ומקריאה אני מתרשמת שעלולים להיות מומים בעובר. דוקטור הייתי מבקשת את דעתך בנושא בשיטת IVM בתודה שגיב רחל קריות

לקריאה נוספת והעמקה

לרחל שגיב שלומות, שיטת ה-IVM במתכונתה הנוכחית, תוך מתן הורמונים למספר מצומצם של ימים תוך כדי ההכנה ל-IVM מוכרת בעולם הגדול מזה כ-5 שנים. בתקופה זו לא הוכחו שום תופעות לוואי באספקט האימהי או העוברי, כך שנראה לי שבתך ואת אינכן צריכות לחשוש מהשלכות אלו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

21/12/2010 | 08:14 | מאת: גלי

בוקר טוב. אחרי החזרת עובר אחד. 16.12 (יום 12 להחזרה) - בטא 48 19.12 - בטא 79 האם יש אפשרות להריון תקין עם ערכים אלו? תודה :-)

לגלי שלומות, רמות בטא אלו לאחר החזרת עובר בודד בהחלט יכולות להצביע על הריון תקין לחלוטין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

17/12/2010 | 23:37 | מאת: דנה

פרופסור ניכבד אני נמצאת כ חמישה ימים אחרי החזרת עוברים קפואים לרחם. בהתחלה היו דקירות ברחם לעיתים קרובות. כעת יש מדי פעם, בכל יום, כאבים בבטן תחתונה. האם מצב זה יכול להעיד על הריו/אי הריון? והאם זה נורמלי שיש כאבים כאלה?

לדנה שלומות, לאחר החזרת עוברים בין אם הם מופשרים או טריים יכולים להיות מיחושים בשיפולי הבטן, האגן או גב תחתון. אל דאגה וכל תחושותייך הינן תקינות אך לא מצביעות על הצלחה או אי הצלחת הטיפול. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

17/12/2010 | 09:15 | מאת: א.א.

שלום רב, 4 ימים לאחר החזרת עוברים הופיע דימום מוגבר. וזה נמשך כבר 5 ימים שפתעום יוצאת כמות גדולה של דם אדום כהה. יש הפסקות בין לבין. אתמול היה לי חום 37.4 עם עייפות חזקה. היום מרגישה בסדר גמור. בזמן החזרת עוברים הייתה חסימה בצוואר הרחם הרופא אמר לי שיהיה טיפה דימום לא להתרגש.אולי יש לי זיהום בצוואר הרחם? אולי אני צריכה לפנות למיון? אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לא.א. שלומות, מאחר והיום את חשה בטוב אין סיבה להניח שיש לך זיהום בצוואר או בחלל הרחם. אין צורך בשלב זה בטיפול נוסף פרט להמשך טיפול תרופתי וביצוע בדיקת בטא במועד המתאים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום לפרופ' פלדברג, עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לשלול חזרה של הדבקות שנפתחה. תוך כדי הבדיקה אמר לי הרופא כי ביצע חירוץ צדדי.(הרירית עדיין דקה למרות פתיחת ההדבקות). לא יודעת למה לא שאלתי אותו אבל אחרי הייתי קצת מבולבלת. אני מניחה שזה לא פיפל או ערוגות(שמבוצע בהרדמה), האם אני צודקת? קצת נלחצתי כי אני תוך כדי טיפול וצריכה לעבור שאיבה עוד כשבוע. האם יש עם זה בעיה שנעשה תוך כדי טיפול? תודה,

למיקי שלומות, ההתערבות שעברת אכן מאוד לגיטימית במצב הנתון ויכולה לעזור להשרשה בתהליך ה-IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום לצערי אני עומדת לעבור הפסקת הריון בשבוע 26 עקב מום בעובר, ההריון הוא הריון IVF יקר. כמה זמן אחרי הלידה ניתן לחזור לטיפולים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לנוש שלומות, בדר"כ במידה והפסקת ההריון עוברת ללא סיבוכים ניתן לאחר חודשיים לחדש שוב את טיפולי ה-IVF. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

13/12/2010 | 20:17 | מאת: גלית

שלום, שאיבת עוברים ב 28/11 החזרת 2 עוברים ב 1/12 היום בטא 36 ופרוגסטרון 11 לפני יומיים בדיקת הריון שלילית ובגללה לא לקחתי קרינון יומיים. היום בהנחיית האחיות לקחתי קרינון פעמיים. אני מודאגת מהערכים הנמוכים, האם יש לי סיבה?

לגלית שלומות, אכן הערכים הם נמוכים אך עדיין יכולים להצביע על הריון תקין. תמשיכי עם קרינון פעמיים ביום וחזרי על רמות הבטא ופרוגסטרון כל יומיים למשך 10 הימים הקרובים. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

12/12/2010 | 19:44 | מאת: ליאת

שלום, אני ובעלי נשאים של הגן SMA. האם אנחנו זכאים ל PGD היכן ניתן לעשות זאת תודה, יום טוב, ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

לליאת שלומות, לפי הנתונים שמסרת אתם זכאים בהחלט לבצע הפריה חוץ גופית עם PGD. השיטה מיושמת ברוב היחידות הציבוריות הגדולות להפריה חוץ גופית ברחבי הארץ. אני ממליץ בחום לפנות לייעוץ גנטי באזור מגורייך ומשם תקבלי את ההפניה ליחידה המתאימה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

11/12/2010 | 10:52 | מאת: אב מיועד

האם יש טעם לבדוק רמת פרוגסטרון לאחר ההחזרה, עוד לפני הבטא? אמרה לי אחות שאין טעם, ושסומכים על כך שהתמיכה שהפונדקאית מקבלת היא מספיקה. לי התשובה נשמעת קצת מוזרה.. לאיזה ערכים מצפים, אם התמיכה מספיק טובה? האם רמה נמוכה יכולה למנוע את ההשרשה גם אם אין דימום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאב מיועד שלומות, בטיפולי הפריה חוץ גופית ובזמן ביצוע התמיכה של הפאזה הלוטאלית ע"י פרוגסטרון מקבלים בבדיקות דם אצל המטופלת ערכים של פרוגסטרון שהינם בטווחים גבוהים של ערכי ההורמון. אי לכך אין שום משמעות לבדיקה בודדת וחד פעמית של ערכים אלו כי הם לא נותנים ביטוי לתמונה האמיתית של כמות הפרןגסטרון ברירית הרחמית בה מתבצעת ההשרשה. אי לכך אין הגיון במדידות אלו והמינון המקובל מספיק כדי להציף את הרירית הרחמית במינונים אופטימליים של הורמון הפרןגסטרון. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

07/12/2010 | 08:08 | מאת: סמדר

שלום רב, אני אחרי IVF ולקראת בדיקת מי שפיר. נאמר לי כי עוברים המוחזרים במסגרת טיפול IVF עוברים איבחון הפוטר את האשה מבדיקת המי שפיר. האם זה נכון או אין כל קשר ועדיין מומלץ לעשות הדיקור מכיוון שגילי מעל 35. בברכה, סמדר

לסמדר שלומות, אין שום קשר בין ביצוע תהליך ה-IVF ובדיקת מי השפיר. אם מפאת הגיל עלייך לבצע את הבדיקה אנא עשי אותה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

30/11/2010 | 21:42 | מאת: לפרופסור היקר ערב טוב

אשמח לשמוע ממך על המרפאה במוסקבה על דרך הטיפול על אחוזי הצלחה והאם ניתן לבצע פיפל והיססטרוסקופיה לפני טיפול בתרומת ביצית ליתר דיוק האם רצוי לבצע הפעולות הנ"ל אשמח לקבל ממך חוות דעת בתשובה בפורם זה המשך ערב נעים ממני שנית

לשנית שלומות, מאחר והאינפורמציה לגבי טיפול בתרומת ביצית במרפאת אלטרויטה במוסקבה הינה נרחבת ואינדיבידואלית אנא התקשרי אלי לנייד 050-8481909 כדי שנוכל ללבן את הדברים על דיוקם. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

30/11/2010 | 16:29 | מאת: גלית

פרופסור שלום אני בת 35 וחצי. בטיפולי הפרייה (אחרי הריון מ IVF מלפני שנתיים) אני בטיפול של קפואים. קיבלתי אסטרופם. האם חשוב לקחת את הכדורים בשעות קבועות? אני לוקחת 3 ביום.

לקריאה נוספת והעמקה

לגלית שלומות, רצוי לקחת את כדורי האסטרופם ב-3 חלקים של היום, בוקר, צהריים וערב, כשהשעה המדוייקת ממש איננה חשובה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

30/11/2010 | 16:00 | מאת: ענבר 27

לבעלי יש איכות זרע נמוכה (מכל ההבטים),שאלתי היא מהו הגורם לאיכות זרע ירודה, האם יש קשר גנטי או תזונה לא נכונה? האם ישנם ויטמינים שמומלץ לקחת ע"מ להגביר איכות הזרע?

לקריאה נוספת והעמקה

לענבר 27 שלומות, לאיכות זרע נמוכה יש סיבות רבות אותם צריך לברר. בין אם אלו סיבות הורמונליות, הרחבה של ורידי האשך (וריקוצלה), סיבות זיהומיות או סיבה על רקע לא ברור. יש לפנות למומחה פריון העוסק בפריון הגבר ולהתחיל בבירור מקיף. בברכה ובהצלחה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

27/11/2010 | 13:42 | מאת: דני

בדיקת הזרע שלי לא תקינה. נפח - 1.3, ריכוז -31 מיליון, מורפולוגיה נמוכה - 6%, תנועתיות - 49%. עשיתי בדיקות אחרות ואין לי בעייה בורידים. הבעיים היא שהמורפולוגיה לא תקינה. עשיתי מספר בדיקות, חלק יותר טובות וחלק פחות (הייתה אחת תקינה לחלוטין ואחת רק עם 1% מורפולוגיה תקינה), אני לא בטוח למה זה קשור. אחרי 5 הזרעות לא מוצלחות עשינו הפרייה שהצליחה אבל לא התפתח עובר, רק שק הריון. ההפרייה הייתה תהליך לא פשוט לאישתי ואני הצעתי לה לחזור ולנסות הפרעות. בנוסף התחלתי לקחת ויטמינים ולעשות דיקור. האם אתה חושב שאנחנו מבזבזים את הזמן בהפרעות בהינתן לזרע שלי (לאישתי לא מצאו שום בעיות והיא בת 30). האם הדיקור והויטמינים יכולים להשפיע משמעותית על הזרע? האם זרע כזה בכלל יכול להפרות? תודה

לדני שלומות, מאחר ואיכות הזרע שלך איננה קבועה ומשתנה מבדיקה לבדיקה ומאחר ורעייתך הוכיחה הריון בטיפול בהפריה חוץ גופית (שאמנם לא התפתח), לדעתי תוך כדי נטילת הויטמינים והדיקור הסיני כדאי להמשיך בהפריה חוץ גופית כדי לזרז את התהליך ולהבטיח הצלחה במהירות אופטימלית. למרות שהטיפול לא קל לאשתך טיפולי הזרעות שלא יניבו תוצאות לאורך זמן יהיו טראומטיים יותר. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/11/2010 | 19:26 | מאת: מזל

לפני חודשיים קיימתי יחסי מין ... קיבלתי מחזור פעמיים בשני החודשים שלאחרי המקרה אך לא היו סדירות ושונות בעוצמתן אולם המחזור תמיד היה סדיר ...מספר פעמים ביצעתי בדיקת הריון ביתית (פעם אחרונה ביצעתי לפני שלושה ימים ) וכולן הראו תוצאות שליליות האם ביצוע בדיקת הריון ביתית אחרי חודשיים מהמקרה שוללת הריון?

למזל שלומות, לפי הנתונים שמסרת אין שום סיכוי שאת נמצאת בהריון מאותו ארוע בודד של קיום יחסים לפני חודשיים. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/11/2010 | 13:28 | מאת: ענבל

שלום אני עומדת לפני החזרת עוברים. בפעם הקודמת ההחזרה היתה ללא הרדמה וסבלתי במהלכה מאוד, עד כדי ירידה חדה בלחץ הדם ותחושת עילפון. הפעם הרופא המליץ לי על החזרה בהרדמה. רציתי לדעת האם ההרדמה יכולה להקטין את סיכויי הקליטה? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

לענבל שלומות, הרדמה כללית איננה מפחיתה את סיכויי הקליטה אלא להפך במידה מסויימת מגבירה אותם. אל חשש ובהצלחה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

23/11/2010 | 22:52 | מאת: עדי י

שלום בת 3 7חודשיים אחרי לידה כמה שאלות .האם זה בסדר להתחיל טיפולים ?? יש לנו 5עוברים בהקפאה כמה נהוג להפשיר באותו יום של ההחזרה ??כי הבנתי שאם הם לא איכותים אז לא מחזירים אז מפשירים באותו יום את הנותרים או שאטר לחכות למחזור הבא ולגבי הזמ שמחזירים זה כמו בהפרייה רגילה ?? ומה לגבי תרופות לוקחים?? תודה רבהה

לעדי שלומות, אין ספק ש-7 חודשים לאחר הלידה אפשר להחזיר מוקפאים. לגבי פרטי ההפשרה וההקפאה תתיעצי עם הרופא המטפל כי חשוב באיזה שלב הוקפאו העוברים ואיך חולקו ה-5 (הוקפאו ביחד או 2+3). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)