IVF או תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/02/2013 | 14:06 | מאת: ספיר

בת 41.5 ( +1 ) - לאחר שנה של זרעות שנכשלו פניתי לקבל אישור לIVF במקביל עשיתי פרופיל הורמונלי וה FSH היה 37 - קיבלתי תשובה שלילית ... - חודש לאחר מכן הFSH היה 5 (התחלתי גם דיקור) - אני מחכה לראות אם יאשרו לי אינני בקיאה בזכאות לפי משרד הבריאות לאישור הטיפולים - 1.האם מישהו יודע? האם בגלל בדיקה אחת כזו הם יכולים לא לאשר ( רואים שהמגמה לא עלייה אלא מתנדנד.....) - אני יודעת שהסיכוי קטן אבל האם הם יכולים לא לתת לי את הזכאות לנסות? 2. התחלתי גם לבדוק לגבי תרומה - האם באלישע יש תוכנית שמבוצעת בארץ (עם טריים) מקייב ? לא נראה לי רלוונטי תרומה מהארץ בטח יש תור גדול ואני לא נשואה אז בטח ייקח לי המון זמן לקבל 3. מה לגבי ההלכה ? - האם לאחר הלידה רשום באיזה מקום שהיתה תרומה ? אני צריכה להצהיר? האם הלכתית אצטרך לעשות איזו פעולה ? תודה רבה :-)

08/02/2013 | 17:29 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לספיר שלומות, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות אינך זכאית לביצוע IVF עם הביציות שלך עקב גילך וללא שום קשר לרמת ה-FSH. 2.כדי לברר לגבי הבאת עוברים מקייב כדאי להתקשר לאלישע ולשאול אותם ישירות. תוכנית זו קיימת ללא ספק באסותא רמת החי"ל ובאסותא רשל"צ. 3.אין שום בעיה מבחינה הלכתית ועפ"י ההלכה שיוך דתי של הילוד נקבע עפ"י האם שיולדת אותו. אי לכך אין צורך בשום רישומים והילוד יירשם כשלך ללא צל של ספק. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il

01/04/2013 | 18:29 | מאת: ספיר

מתח רב יכול לגרום לעליה של ה- fsh. תנסי לשנות לתזונה בלי קמח לבן, לאכול אורז מלא, לשתות הרבה מים לא קרים ולעשות אמבטיות חמות ותעשי שוב בדיקה ותראי שינוי. גם שיטת אביבה עוזרת. ולאכול מלא סלק.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות