הפרייה ICSI

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

11/12/2012 | 10:11 | מאת: עוזי

שלום פרופסור, אשתי ואני סיימנו טיפול ראשון בו הוחזר שלשום עובר אחד עם 8 תאים. הבעייה היא אצלי (סובל מהיפו-היפו), לעומת זאת אשתי פורייה בת 28. כמה שאלות - 1. נאמר לנו שהעובר הוא 8.1.1, ושנראה טוב מאוד אבל לא מדהים, מה זה אומר ? 2. כרגע יש עוד 11 ביציות מופרות, יחליטו מחר אם להחזיר עובר נוסף או לא. האם יכול לפגוע בעובר הנוכחי? האם מגדיל משמעותית את הסיכויים? 3. האם בדיקת הריון אחרי מס' ימים יכולה להעיד על משהו או שחייבים לחכות לבטא ? 4. לאשתי רירית 9 מ"מ, האם תקין לקליטת ההריון? תודה רבה

11/12/2012 | 19:26 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לעוזי שלומות, מאחר והעובר שהוחזר הוא באיכות טובה אך לר מצויינת אני ממליץ להחזיר עובר נוסף במידה ויגיע לדרגה של בלסטוציסט (עובר ביום 5 להתפתחותו). החזרה שנייה איננה פוגעת בשום צורה בעובר שהוחזר. אין שום אפשרות לעשות בדיקת הריון אלא בדיקת בטא בדם לאחר 12 יום, כדי לנטרל את השפעת האוביטרל אשר יכול לתת תוצאה חיובית לא אמיתית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

06/01/2013 | 10:09 | מאת: עוזי

שלום פרופ', לצערנו לא הטיפול הראשון לא צלח, ולא החזירו לנו עובר נוסף לאחר כמה ימים. התחלנו פרוטוקול חדש להחזרת מוקפאים (ישנם 4 במצב בלוציסט במבחנה אחת). הפרוטוקול היה החזרה מלאכותית, כשאשתי קיבלה פריגנווה לעיבוי הרירית -זה לא הצליח והרירית לא התעבתה, לדברי הרופא בשל הסמיכות לטיפול הקודם, היה גם דימום קל ונאמר לנו שיכול להיות שהתרחש ביוץ. כעת אמרו לנו לחכות שוב למחזור נוסף ולפי בקשתנו ההחזרה הפעם תהיה על בסיס טבעי, אציין כי אשתי בריאה וצעירה עם מחזור תקין, הבעייה היא אצלי. שאלתי אליך - האם יכול להיות שהכדורים הללו ייפגעו במחזור הסדיר שלה? יכול להיות שלא ייתרחש ביוץ? הפסיקה את הכדורים היום, והמחזור אמור להיות עוד כשבועיים. רב תודות.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות