הפריה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

23/09/2012 | 22:07 | מאת: מאי

פרופ' פלדברג שלום רב, הנני בת 38.5 אוטוטו עם ילג כבן 6.5 (הריון טבעי, מהלך הריון תקין ולידה רגילה). בעקבות אילוצים בחיינו האישיים שלי ושל בעלי, נאלצנו לדחות את ההריון השני בכמה שנים טובות, והתוצאה לא איחרה לבוא - 5 הזרעות אשר כשלו (כולן על בסיס מחזור טבעי). אותר אצלי שרירן אינטראמוראלי - סבסרוזי (הנוטה החוצה) במימדים 43X45X51 בפונדוס. אני כל הזמן מצטערת שלא ניסינו כאשר הייתי צעירה יותר ובלי שרירן ברחם. כעת מנסים הפריה חוץ גופית ראשונה. מה הסיכויים ללא הורמונים? האם ניתן להיכנס להריון מהפריה כזו ע"י שאיבה של ביצית אחת בגילי? איני מעוניינת ליטול הורמונים, בשל השרירן הגדל בהשפעתם. האם שרירן בגודל זה מהווה בעיית קליטה? האם ניתן להחזיק הריון תקין עם שרירן בגודל זה? ידוע לי כי בעת הריון אסבול מכאבים עזים - מהו הטיפול, האם משככים? האם לא מזיק לעובר? אודה למענה בבקשה

30/09/2012 | 17:46 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למאי שלומות, סיכויי ההצלחה של תהליך הפריה חוץ גופית במחזור טבעי הינם נמוכים באופן כללי ובפרט בגיל בו את נמצאת. כל שאלותייך ביחס לשרירן הינן נכונות. קשה להעריך את המיקום המדוייק של השרירן ברחם מבלי לראות בדיקות אולטרסאונד בתלת מימד. יחד עם זאת, מאוד ייתכן שרצוי לתת לך תכשירים לכיווץ השרירן כמו דקפפטיל ולאחר מכן ללכת לתהליך כירורגי לכריתתו. הדבר תלוי בהרבה גורמים ובדקויות של הממצאים. במידה ותרצי אשמח לפגוש אותך במרפאתי עם כל הבדיקות שעברת ולדון ביחד על האופציות ההטיפוליות המתאימות ביותר ולפעול בהתאם (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות