לפעמים יש לי ימים שאני בדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/06/2018 | 22:04 | מאת: מיה

היי, יש לי ימים כאלה שאני פשוט לא יכולה להפסיק לבכות. לא קרה כלום. כלום לא עצוב. יש לי חיים טובים מאוד שאני גם יודעת להעריך אותם ביום יום. אני בן אדם מאוד שמח ואופטימי אבל בימים האלה של הדיכאון אני פשוט לא יכולה להפסיק לבכות ורק מקווה שאיכשהו החיים שלי יפסקו פתאום... הדבר היחיד שמחזיק אותי ברגעים האלה זו הידיעה שזה יעבור ביום או יומיים למחרת. זה ממש פוגע לי באיכות החיים. אני סטודנטית ומאוד עמוסה ואם "התקף" כזה נופל לי על יום לפני הגשה, אני יודעת שאין סיכוי שאצליח. לפעמים ריטלין עוזר לדכא את התחושה, אבל זה לא פתרון מן הסתם...

06/06/2018 | 22:08 | מאת: מיה

מה את חושבת שגורם לכך? לפנות לפסיכולוג? פסיכיאטר? או שאולי דרך אחרת?

14/06/2018 | 14:06 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אמנם לא שאלת שאלה ספציפית אך אני מניחה שאת פונה כדי לקבל הכוונה ולברר מה יכול לעזור לך בהתמודדות עם התסמינים שתיארת. הצעד הראשון הוא כמובן אבחון ומומלץ לצורך כך לפנות להערכה פסיכיאטרית. יתכן והתסמינים המתוארים קשורים לדיכאון, על אף שהתיאור לא ממש אופייני ויתכן כי מדובר בבעיה אחרת שקשורה למשל לקשיים בויסות רגשי, רגישות לגורמי דחק ועוד. בהתאם למסקנות הבדיקה והאבחנה ניתן יהיה לבחור בסוג הטיפול המתאים.

25/06/2018 | 13:58 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מהתיאור שלך עולה כי את מתמודדת עם תסמינים שפוגעים בתפקודך אך מאחר והתסמינים נמשכים במשך תקופה מאוד קצרה, ככל הנראה לא מדובר בדיכאון. כדי לעזור לך, חשוב מאוד קודם כל לאבחן את המצב ולקבוע מהי ההפרעה / המחלה שגורמת לתסמינים אלו להופיע. כדי לבצע את האבחון חשוב לפנות לבדיקת איש מקצוע - פסיכיאטר ובהתאם להתרשמותו לקבל המלצות לטיפול המתאים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול