בן משפחה בדכאון קשה שלא רוצה עזרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

14/06/2018 | 21:49 | מאת: טולי

שלום, יש לי בן משפחה שנמצא בדכאון קשה כבר כמעט שנתיים. הוא לא מוכן לשתף פעולה ולקבל עזרה. ניסו להפגיש אותו עם פסיכיאטר והוא לא הסכים לדבר בפגישה על כלום. מה המשפחה יכולה לעשות כדי לעזור לאדם שלא רוצה עזרה?

25/06/2018 | 13:47 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן מדובר בבעיה מאוד קשה, מאחר והעדר שיתוף פעולה לא מאשפר לאדם לקבל ולעיתים גם השיכנועים הטובים ביותר לא עובדים. במקרים בהם כתוצאה ממצב הנפשי האדם עלול להיות מסוכן לעצמו או לסביבתו, ניתן לפנות לפסיכיאטר מחוזי אשר יכול להורות על הבאת האדם לבדיקה פסיכיאטרית כפויה. בשאר המקרים, אין ברירה וחייבים להמשיך ולנסות לגייס את האדם לטיפול, חשוב לא להתייאש ולנסות לערב את אנשים עליהם החולה סומך, מכבד, מעריך את דעותיהם.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול