אבחון של הפרעה - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/05/2018 | 18:10 | מאת: אני

שלום וברכה האם התקף מאני פסיכוטי שקרה תחת טיפול של סרוקסט 60 מ"ג מספיק כקריטריון לאבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית? איך ניתן לדעת אם האפיזודה הנ"ל שקרתה היא כתוצאה מהפרעת אישיות או מ"מחלה כרונית" (דו קוטבית\סכיזואפקטיב) ההתקף כלל מחשבות שווא של יחס וגדלות עם מאפיינים פרנואידים וארך כמספר ימים לאחר הפסקת הסרוקסט חלפה האפיזודה תודה מראש על העזרה

16/05/2018 | 11:05 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, האבחון של הפרעת נפש או מחלת נפש ספציפי נעשה בהתאם לקריטריונים המוגדרים בספרי אבחנון כגון DSM V. במידה ומה שנדרש על מנת לאבחן את המצב מתקיים (תסמינים, סימנים , משך ההפרעה, פגיעה תפקודית וכד'), ניתן לאבחן את ההפרעה הספציפית. כך , לא ניתן לתת תשובה לשאלתך מבלי לבצע הערכה מקיפה, לבחון באילו תסמינים היה מדובר וברר פרטים נוספים הכרחיים. העובדה שהתסמינים פרצו אחרי טיפול בסרוקסט לא שוללת ולא מאשרת אבחנות וכך גם המאפיינים האישיותיים.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול