כדורי ויאפקס 75 ממכרים?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

04/08/2018 | 22:46 | מאת: ראובן

היי, כבר תקופה שאני לוקח ציפרלקס נגד דיכאון, התרופה עושה אותי עייף ועדיין אני חווה עליות וירידות במצב רוח. לאחר התייעצות עם פסיכיאטר הוא המליץ לי לקחת ויאפקס 75 וטען שהתרופה לא ממכרת כלל. לאחר בדיקה שביצעתי באינטרנט ראיתי שהגמילה מהתרופה קשה ביותר וצריך להעלות את המינון שלה כל תקופה. האם זה נכון?

09/08/2018 | 09:38 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מדובר בתרופה יעילה ומאחר ויש לה טווח מינונים רחב לעיתים יש צורך בעליה במינון עד אשר מגיעים למינון המתאים שמביא לשיפור. לא בכל המקרים יש צורך להגיע למינונים גבוהים ולמעשה חלק גדול מהמטופלים זקוקים למינוני ביניים. הפסקת הטיפול בנוגדי דיכאון וספציפית במקרה של ויאפקס, עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי (ולא תופעות גמילה) ולכן כשמחליטים להפסיק את התרופה משתדלים לעשות זאת באופן הדרגתי ואיטי כדי לצמצם ולמנוע את התופעות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול