העלאת מינון ויפאקס שאלות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/08/2018 | 13:48 | מאת: קרן

שלום דוקטור אירנה, לפני שבועיים וחצי הועלה לי מינון הויפאקס מ 75xr ל 150xr. בנוסף הרופא הוסיף לי 2 לוריבן מחולקים לארבע חצאים ללקיחה במהלך היום. עם העצירות כבר התמודדתי, עם השינה הבנתי שיקח זמן, הדופק עוד חזק אבל הלוריוון מוריד במהלך היום. אבל הבחילות לא עוברות, הם עוברות עם מוטיליום, וכאבי הבטן רק עם גסטרו. במהלך היום אני רועדת ורק לוריוון מרגיע את הרעידות. האם לדעתך היה נכון להעלות את המינון? המינון הועלה בעיקבות התקף חרדה. האם יש צורך להמתין עוד? אני מפתחת תלות בלוריוון.

09/08/2018 | 13:51 | מאת: קרן

שכחתי להוסיף, תאבון ירוד, עייפות במהלך היום וחוסר רצון לעשות משהו.

19/08/2018 | 17:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, בדרך כלל תופעות הלוואי לאחר עליה במינון פוחתות בהדרגה וחולפות תוך מספר שבועות. עם זאת, חלק מהמטופלים מתקשים להסתגל וממשיכים לסבול מתופעות גם לאחר מכן. במקרים אלו ניתן לשקול חזרה למינון הנמוך יותר או החלפת התכשיר. בדומה לתחילת הטיפול , גם במקרה של העליה במינון, התרופה צפויה להשפיע רק כעבור 4-6 שבועות וכדי להקל על התסמינים בתקופה זו מומלץ להמשיך להיעזר בכדורי הרגעה אשר במידה ומשתמשים בהם באופן מושכל, לא צפוים להביא להתמכרות.

19/08/2018 | 17:12 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

נא לראות את תשובתי לשאלתך השניה

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול