דיכאון ועייפות הגורמים לריקנות וחוסר חשק לחיים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

27/06/2018 | 13:38 | מאת: בן

שלום, יש לי נטייה לדיכאון כבר שנים, עייפות, חוסר מוטיבציה, ריקנות מייאשת וכו'. ניסיתי כל מיני תרופות, ציפרלקס, וויאפקס, וולבטרין, ברינטליקס אך הן לא כל כך עוזרות. בזמן האחרון החלטתי לנסון גם ריטלין וקונצרטה והפלא ופלא, העייפות והדיכאון נעלמו. הרגשתי הרבה יותר נמרץ וחיובי ומצב הרוח השתפר. בעצה אחת עם הפסיכיאטר החלטנו לנסות ויואנס במינון נמוך (ואפילו חצי כדור), זה עובד מעולה, אני שבוע כבר נוטל טת הכדור בבוקר ואין עייפות ודיכאון. מרגיש מצויין, חיוני, שקט נפשי והחיים יותר יפים. השאלה אם זה טיפול מקובל והאם אפשר להמשיך ככה בקביעות בחיים. תודה.

04/07/2018 | 09:55 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, באופן כללי לתכשירים מקבוצת סטימולנטים אין התוויה לטיפול בדיכאון. ישנם מקרים בהם הפסיכיאטרים בוחרים בהם כטיפול תומך בנוגדי דיכאון, כמו במקרה שלך, אך למיטב ידיעתי בשלב זה אין מידע מחקרי שתומך בכך ואין גם מידע בנוגע לצפי לעתיד עם הטיפול זה. במקרה של הפרעות קשב, הטיפול בסטימולנטים יכול להיות טיפול ארוך טווח לאורך השנים, אך לא ידוע האם זה נכון גם כשמדובר בדיכאון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול