הפניה לפסיכולוג בבריאות הנפש

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

25/05/2018 | 19:06 | מאת: תמר

בת 55, אושפזתי לפני 33 שנה שבועיים ומאז לא. אני בבריאות הנפש הציבורית. מעולם אף אחד לא אמר לי ללכת לפסיכולוג. עובדת, בשנה שלישית לתואר ראשון, חיה,מטפלת באמי בת 87, מקבלת טיפול תרופתי, מה הסיבה שלא יעצו לי ללכת לפסיכולוג?

29/05/2018 | 19:32 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, ההמלצה לטיפול פסיכולוגי ניתנת במקרים בהם יש הערכה שהטיפול הזה יכול לסייע עם בעיה או מחלה נפשית. הטיפול הפסיכולוגי אינו טיפול אוניברסלי, כלומר אינו מתאים או מועיל לכל בעיה. אני מעריכה שלא הציעו לך את הטיפול מאחר והמטפלים היו סבורים שהטיפול לא יועיל לך. במידה והיום יש שינויים במצבך הנפשי ואת מרגישה צורך בעזרה, ניתן לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת ולבחון צורך בטיפול זה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול