שימוש ברסיטל ללא שיפור

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

20/04/2018 | 12:32 | מאת: לירן

שלום ד"ר , אני שואל בעבור סבתא שלי בת 80. בריאה בד"כ , ללא מחלות רקע. סובלת מחרדות (קשה לה להתחיל את היום בעיקר, לעיתים חרדה גם בערב) ישנה טוב עם בונדורמין, ואוכלת מצויין. היא טופלה במשך שנים ע"י לוריוון אבל התחילו אצלה תופעות לוואי כגון איבוד יציבות לפתע עד כדי נפילה , והתקפיי חרדה מידי פעם. התחילה לפני חודש טיפול ב 20 מג רסיטל , אך אין שיפור ואפילו החמרה בהתקפים וכאבי ראש חזקים. מה תמליץ לנו לעשות? אנחנו כבר מיואשים, היא כבר בדיכאון מהמצב ומאוד סובלת. הנויירולוג המליץ לנו על רמוטיב 250 , האם לדעתך כדאי לשנות את הרסיטל לרמוטיב? תודה.

27/04/2018 | 19:11 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, מאחר ובגיל המבוגר, המצב הנפשי עלול להיות מושפע באופן משמעותי ע״י המצב הגופני וכן יש רגישות גבוהה יותר לתופעות לוואי של התכשירים הפסיכיאטריים, התאמת הטיפול התרופתי הינה מורכבת ומומלץ כי תתבצע ע״י רופא מומחה בתחום פסיכוגריאטרי (הפסיכיאטר שמתחמה בטיפול באנשים בגיל הזהב). אין אפשרות להציע טיפול ספציפי במסגרת הפורום וללא בדיקת החולה ולכן , כאמור חשוב שהסבתא תבעבור הערכה מקיפה, גם נפשית וגם גופנית.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול