בלוטת התריס ודיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

15/07/2018 | 17:11 | מאת: מרים

הי אני בת 26 מאובחנת עם תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת כבר 6 שנים עם יוטירוקס רוב הזמן מאוזנת בשנה האחרונה התחלתי ליטול גם סרטרלין לטיפול בדיכאון וחרדות שהיו לי ומאז הבלוטה שלי יצאה מאיזון ואני נאלצת כל הזמן להעלות מינונים לדברי הרופא משפחה אין אנטרקציה בין התרופות הנל אך אני חושבת שיש קשר מה הדעה הנפוצה בענין לגבי השילוב של יוטירוקס לבלוטת תריס עם נוגדי דיכאון?

21/07/2018 | 21:07 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, תשובתי תהיה זהה לזו של רופא המשפחה: הטיפול בסרטרליין אינו פוגע בתפקוד בלוטת התריס ואין אינטראקציה בינו לבין יוטירוקס.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול