הורדת מינון ויפקאס בשחרור מושהה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

12/08/2018 | 22:08 | מאת: אנה

בהתאם לעצה של ד"ר יהודי רונת אני יורדת במינו בעיקבות אי צורך. אני כבר במינון 150 מזה 3 שבועות. האם אני עוברת ל75 במכה אחת או שאני משלבת כדור 75XR - כדור רגיל של 35 במשך כמה ימים? האם ישנו מצב בו משלבים ויפקאס במינו של 75X ומוסיפים לו כדור אחר להשלמה לטיפול בחרדה? ןשאלה אחרונה, האם יש תופעות לוואי בהורדת המינון? תודה

19/08/2018 | 17:17 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הורדת המינון בדומה להפסקת הטיפול עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי (תסמינים דמוי שפעת, תחושה של "זרמים" בעור ועוד) . קצב הירידה במינון נקבע באופן אינדיווידואלי ע"י הרופא המטפל , הירידה מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג היא סבירה אך ניתן לעשות גם מעבר הדרגתי יותר (75 + 37.5 מ"ג). כך גם לגבי משך הזמן של הירדיה ממספר ימים ועד מספר שבועות, כאמור הקביעה היא אינדיווידואלית בהתאם למצבו של המטופל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול