אי נכונות לקבל עזרה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/05/2018 | 17:52 | מאת: מיואשת

אחי בן 24 מתלונן מזה כחצי שנה על בומים בראש דפיקות לב חזקות. לא עובד טוען שזה לא נפשי אך אני חוששת שכן. כיצד אוכל להביאו לטיפול מבלי שמעוניין בכך? או לחלופין האם ללכת עם הקו שלו שאולי זה אכן לא נפשי

29/05/2018 | 19:22 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, מדובר בבעיה לא פשוטה. אין דרך אחת טובה לשכנע אדם לפנות לטיפול נפשי במידה ואינו מעוניין בכך ואף סבור שלא מדובר בבעיה נפשית. מומלץ להמשיך בניסיונות השיכנוע, להיעזר באנשים שסומך עליהם וכן במידה וסבור שמדובר בבעיה אחרת, למשל בעיה גופנית, לבחון גם את האפשרות הזאת .

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול