תופעות לוואי של ציפרלקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

26/04/2021 | 06:31 | מאת: שלומה

נוטל ציפרלקס 10 מג ליום בבוקר עקב מצב חרדתי. נגרם לי יובש קיצוני בעיניים שגם הזלפה מסיבית של טיפות לאורך היום אינה מסייעת. האם שינוי באופן נטילת המנה (חלוקה לשתי מנות, נטילה בשעה מסוימת, וכד) יכול להועיל? האם יש דרך להתמודד עם תופעת הלוואי הזו?

10/05/2021 | 12:22 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, התרופה בדרך כלל לא גורמת ליובש קיצוני ולכן כדאי לבדוק עם רופא עיניים שלא מדובר בסיבות נוספות לכך. אם בכל זאת המסקנה תהיה שמדובר בתופעת לוואי של התרופה והטיפות אינן עוזרות, לדעתי כדאי לשקול החלפת התרופה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול