חרדה והחלפה של תרופה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

22/07/2021 | 11:29 | מאת: ישראל

שלום דר . אני בחודשיים האחרונים סובל כנראה מחרדה קשי נשימה ולחץ . התחלתי לפני שבועיים ציפרלקס במינון התחלתי של 5 מג והתחיל לי קצת תופעות לוואי וכנראה נבהלתי מזה לקחתי סהכ 4 ימים . והפסקתי חזרתי לרופא והוא רשם לי רמוטיב גם לבקשתי ולוקח כבר 5 ימים משום מה החרדה התגברה לי יותר המינון שלקחתי 500 ביום שאלתי היא כזאת 1 האם אני יכול להפסיק במכה את הרמוטיב ולחזור לציפרלקס באופן מיידי ? 2 עם יש מצב שהרמוטיב מגביר חרדה ? עלי לציין שאני לא בדכאון אפילו לא קל ולוקח חצי לוריוון לשינה . אני בן 50 נשוי עם 3 ילדים תודה רבה

25/07/2021 | 11:11 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, סביר להניח שעליה ברמת החרדה אינה קשורה להשפעת התרופה עצמה אלא התעוררה מעצם זה שהתחלת את הטיפול התרופתי. חשוב להדגיש כי לכל תרופה נוגדת חרדה לוקח זמן להשפיע ובתקופה של השבועות הראשונים יש להיעזר בהרבה סבלנות ולא למהר להפסיק. בנוגע לבחירה הספציפית של התרופה יש להתייעץ עם הרופא המטפל וכך גם לגבי ההפסקה או ההחלפה.

25/07/2021 | 15:31 | מאת: ישראל

תודה רבה . עם אפשר שאלה נוספת . אני לוקח קבוע חצי לוורין בבוקר וחצי לפני שינה . ניתן לקחת גם רלקסין טבעי (וולריאן ) בשילוב איתם ?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול