טיפול ביכאון אמיד בנורטילין

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/06/2021 | 23:45 | מאת: מיכל

שלום. אימי בת 79 מטופלת שנים רבות בדיכאון אמיד. אחרי הרבה תרופות שלא עזרו טופלה בנובריל שעזרה. בהמשך הוסיפו ליתיום כי כל כחצי שנה היתה נסיגה. לא מקבלת יותר בגלל ירידה בתפקודי כליותכשהפסיקו לייצר נובריל חיפשו שוב. הגיעו לנורטילין. כשנה היתה בסדר. עד שלאחרונה שוב נסיגה רבה וקשה. העלו נורטילין מ4 כדורים ל6 כדורים נוטלת 6 כשלושה שבועות והמצב החמיר. האם יכול להיות ש6 נורטילין זה יותר מדי? אולי כדאי לרדת ל5?

04/07/2021 | 11:17 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום , השאלה לגבי הטיפול היא מאוד ספציפית ולא ניתן לענות עליה במסגרת הפורום וללא הכרות עם המטופלת והמחלה שלה. בכל מקרה, בגיל מבוגר יש חשיבות רבה גם להתייחסות למצב הגופני מאחר ולעיתים החמרה במצב הגופני מובילה להחמרה נפשית ואף יכולה לבוא לידי ביטוי בתסמינים הנפשיים. מאוד חשוב מעקב של רופא פנימאי / גריאטר ופסיכיאטר ובמיוחד שיתוף הפעולה ביניהם.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול