טיפל בנער עם תסמיני דיכאון - שמסרב להבדק או לקבל טיפול

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

24/02/2021 | 17:52 | מאת: גל

שלום, שואלת לגבי נער בן 15, שב-5 החודשים האחרונים (בחסות מציאות הזום והקורונה) חלה אצלו נסיגה הדרגתית בתפקוד, באינטראקציה החברתית ובמצב הרוח, עד שבחודש האחרון הוא הפסיק לחלוטין ללמוד, לצאת מהחדר וכמעט ואינו מתקשר עם אחרים (כולל הורים ובני משפחה אחרים). במהלך התקופה, בעת עימות איתו ביטא מחשבות אובדניות אך לאחר שנרגע טען שאין לו כוונה אמיתית לכך. תסמינים אלה ואחרים נראים לנו כמתאימים לדיכאון מז'ורי. יש לציין שעד למשבר הזה הוא היה נער שמח ומתפקד. קבענו תור לפסיכיאטר אך הוא מסרב ללכת. כך גם לפסיכולוג. מה ניתן לעשות במקרה כזה? אשמח להמלצות. בתודה מראש

25/02/2021 | 11:23 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום גל, ללא ספק מדובר במצב שדורש התייחסות מקצועית של פסיכיאטר ילדים. מאחר ואינני פסיכיאטרית ילדים, לא אוכל לתת הערכות ספציפיות, אך בכל מקרה, מאחר ומדובר בקטין, אין צורך בהסכמתו לבדיקה. ממליצה להתייעץ עם פסיכיאטר הילדים שאליו נקבע התור כדי לברר מהן הדרכים האפשריות להביא את הנער לבדיקה.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול