החלפת תרופה מפקסאט לסרנדה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/05/2021 | 20:02 | מאת: חרד

אני כ8 שנים נוטל פקסאט 20 מ"ג בעיקבות החמרה במצב הפסיכיאטר החליף לי לסרנדה אמר לי להתחיל עם 50 מ"ג יחד עם הפקסאט 20 מ"ג שבוע ראשון שבוע שני לעלות ל100 מ"ג יחד עם פקסאט 20 מ"ג ושבוע שלישי להפסיק פקסאט האם זה בסדר ליטול סרנדה יחד עם פקסאט? ובמינונים כאלו? תודה רבה

14/06/2021 | 19:34 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, בדרך כלל ממליצים על החפיפה בין שתי התרופות על מנת להפחית סיכון לתופעות לוואי כתוצאה מהפסקה חדה. יחד עם זאת גם לשילוב בין שתי התרופות עלול להגביר תופעות לוואי. אין פה פתרון מושלם וחשוב לפעול על פי המלצותיו של הרופא המטפל ולעדכן אותו במקרה של תופעות חריגות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול