ניסיון להיגמל מתרופות או להפחית מינונים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/01/2021 | 00:06 | מאת: אייל

שלום דר !! נוטל לדעתי המון תרופות וכדורים פסיכיאטרים בניהם לפונקס ועוד כעת אני רוצה לפחות לנסות ךהפחית מינונים למשל של הסרקוואל אותו נוטל כ 100 מ"ג ... אני שואל האם זה אפשרי ?? בוודאיי שאשאל את הרופא המטפל בי אך רציתי לקרוא חות דעתך ועצה בעניין תודה רבה ושבוע טוב

09/02/2021 | 18:01 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, אכן, השינויים בטיפול התרופתי ניתן לבצע רק בהמלצת הרופא המטפל ובהתאם למצב הרפואי של המטופל. באופן כללי, בכל שלב ניתן לשקול שינויים בטיפול, כולל הפחתת המינונים: בדרך כלל שוקלים זאת כשיש תופעות לוואי או לסירוגין, כשבמשך תקופה ארוכה מצבו הנפשי של המטופל יציב.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול