ירידה במינון לוסטרל בגלל החמרת מצב

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/07/2021 | 16:04 | מאת: טל

ד"ר שלום. לקחתי לוסטרל 100 מ"ג משך חודשיים לטיפול בחרדות שהובילו לדיכאון. לאחר חודשים נראה שיפור במצב תסמיני הדיכאון אף עדיין בכל בוקר הייתי מקבל התקף חרדה. הפסיכיאטר הציע להעלות מינון הלוסטרל ל-150 מ"ג. לאחר כ-10 ימים החלו תסמינים של מחנק ושריפה בבית החזה,לחצים בחזה/בלב, קפיצות שרירים,חלימה אינטנסיבית,אי שקט חזק עד התקפי פאניקה ופחד שאני משתגע או חולה במחלה קשה. לאחר 6 שבועות שלא חלפו התופעות וכמובן לא חל שיפור במצב אלא החמרה משמעותית עידכנתי את הפסיכיאטר והוא המליץ לתת צאנס עוד קצת. לאחר 3 חודשים בפגישה דיווחתי שהתופעות לא חלפו ורק החמירו ומצבי חמור ביותר!!! כמובן שעשיתי בדיקות גופניות ונשללה בעיה גופנית. לכן המליץ הפסיכיאטר על ירידה מיידית במינון לוסטרל ל-100 מ"ג חזרה ולהיות איתן בקשר טלפוני לאחר 10 ימים. רמת התרופה בדם יורדת משמעותית לאחר כשבוע מהירידה במינון כיון שזמן מחצית החיים של התרופה הוא כ-26 שעות. השאלה כמה זמן יורדת השפעתה במוח עד להתייצבות על המינון הנמוך יותר? האם לאחר 4 שבועות מיום ירידת המינון אין כבר השפעות במוח של המינון הגבוה יותר של התרופה?

25/07/2021 | 11:09 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, אכן סביר שכעבור 4 שבועות לא תהיה השפעה של התרופה / המינון הגבוה יותר.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול