כדורים... עד מתי ??

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

13/02/2021 | 22:38 | מאת: אייל

שלום דר !! לדעתי ולדעת הרופא אני נוטל המון תרופות .. אישית אני חש מכור לכל הכדורים אותן אני נוטל .. השאלה שלי האם תהיה האפשרות בעתיד הקרוב להפחית כלומר מה הסיכוי לרדת במינונים ???? תודה על תשובתך ושבוע טוב

24/02/2021 | 21:57 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום אייל, שאלתך היא כללית מדי ולא ניתן לענות עליה מבלי להכיר את הפרטים: המחלה, התסמינים, משך הטיפול, תגובתך ועוד. ברור שריבוי תרופות עלול להגביר סיכוי לתופעות לוואי, אך מהצד השני, מגיעים לכך כתוצאה מחוסר שיפור במצב הנפשי עם תרופה אחת או שתיים. חשוב להיות במעקב פסיכיאטרי רציף ולשקול כל פעם מחד את האפשרות של הפחתת התרופות, אך לפי ניסיוני במקרים רבים זה לא פשוט וכרוך בהחמרות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול