ברינטליקס/פריזמה ו- 5htp

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

06/03/2021 | 14:29 | מאת: א

קצת מורכב. אני סובלת ממחלה מורכבת ומטופלת בהרבה מדכאי מערכת חיסון, סובלת מכאבים ומקבלת קנביס רפואי. מטופלת גם בריטלין בשל הפרעת קשב. סובלת מחרדה וקצת דיכאון על רקע הסתגלות למחלה. אני מפחדת מאוד מכדורי נגד דיכאון. ניסיתי בעבר אלטרולט, סימבלטה וליריקה ללא הטבה. יש לי גם קרישתיות יתר ואני מפחדת מדימומים ומבחילות שגם ככה יש לי. הפסיכיאטר הציע לי ברינטליקס ואני מאוד חוששת מתופעות לוואי ומהתמכרות. האם לוקחים את זה לנצח? מה דעתך על 5htp כתחליף? אני מפחדת גם מהשמנה ומהפיכה לזומבי, בלי קשר, הבן שלי בן 17 וחצי סובל מחרדה חברתית שהתגברה לאחרונה. גם הוא מטופל בריטלין להפרעות קשב שמאוד עוזר לו ולטענתו בלעדיו הוא מרגיש חרד יותר, אבל סובל גם מהפרעות שינה. הרופא נתן לו פריזמה, האם תופעות הלוואי יהיו כאלה שיפריעו לו לתפקד בלימודים? הוא בי״ב וחושש מאוד גם מהצבא (הוא כבר שובץ לתפקיד שאינו קרבי אך כזה שהוא רוצה מאד). שנינו מקבלים גם תמיכה פסיכולוגית. ועוד שאלה, מה דעתך על גאבא?

שלום רב, לצערי לא הצלחתי להבין את השאלה שלך. אכן לתרופות נוגדות דיכאון עלולות להיות תופעות לוואי ונטילתן אמורה להיות ממושכת יחסית במידה והן מועילות. את ההתאמה הספציפית של כדור מתבצעת ע״י הרופא המטפל בהתאם למאפיינים של מחלתו של המטופל ובאופן אינדיווידואלי, כך שלא אוכל לקבוע באיזה תרופה עדיף שאת או הבן שלך יהיו מטופלים. בכל מקרה יש חשיבות רבה למעקב של מומחה כדי להצליח בהתאמה הטיפול הנכון.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול