כדורים וולבוטרין וויפאקס

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

30/01/2021 | 22:50 | מאת: ישראל

שלום דוקטור. אני 4 שנים לוקח 225 מ״ג ויפאקס. ו- 3 שנים לוקח וולבוטרין 300 מ״ג. ו-4 שנים סיטנלוקס 10 מ״ג. השאלה שלי יש לילות שאני מרגיש שאני יכול להירדם בלי הסטינולקס. אני יכול לא לקחת ? ועוד שאלה לגבי הוולבוטרין. איך אני יכול לרדת במינון שלו. אני פשוט מרגיש עמוס בכדורים וזה גורם לתחושה שאני נמצא באיזה סאטלה של סם. יכול לראות את השולחן בבית כמו שהוא זז

09/02/2021 | 18:05 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום, בנגוע לכדורי שינה כגון סטילנוקס: מלכתחילה, הטיפול בהם אמור להיות לפרק זמן מוגבל ולכן לגמרי סביר להפסיק אותם כאין בהם צורך. לגבי תכשירים נוגדי דיכאון כגון וולבוטרין: הפסקתם או הפחתה במינון עלולה להיות כרוכה בהחמרה במצב הנפשי וכדי לצמצם את הסיכון, יש צורך לקחת בחשבון מאפיינים של דיכאון, המשך שלו ועוד וכן לבצע את שינוי באופן הדרגתי ואיטי. כל אלו לא ניתן לבצע באופן עצמאי ויש צורך בליווי של פסיכיאטר.

25/02/2021 | 03:49 | מאת: ישראל

תודה על תגובתך דוקטור אני לוקח את הוולבוטרין וויפאקס בשעות הצהריים בדרך. השאלה שלי יש ימים שאני שוכח לקחת בצהריים האם לקחת בערב? או עדיף לחכות למחר ? והאם זה משפיע על המצב הנפשי שלוקחים כל יום לא באותה שעה. יש ימים שיש הפרשים של 4-5 שעות. כלומר- השעות שלי שלוקח כדורים הם בשעות 1-2 בצהריים. יש ימים שלוקח ב-10 בבוקר. ויש ימים שלוקח ב5-7 בערב זה בסדר שיש הפרשים כאלה או שזה בעייתי ?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול