פגיעה במוח לטווח הארוך

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

19/08/2021 | 05:56 | מאת: רימון

היי, לפני בערך חודשיים התחילו לי קשיי נשימה, לא ידעתי למה תמיד היה חי קוצר נשימה עד שהלכתי עם זה לרופא, בהתחלה לא הבחנו אותי עם משהו אבל הקשיי נשימה המשיכו ולאחר כחודשיים, התברר שפשוט הייתה לי נשימת יתר כתוצאה מחרדה ואף סתום. עכשיו תמיד שהייתה לי תנשימת יתר היה לי כאב ראש סחרחורת והרגשה שאני הולך להתעלף ובגגל זה ניסיתי לנשום כמה שיותר עכשיו אחרי שגיליתי שזאת הייתה נשימת יתר קראתי וראיתי שהכאב ראש והסחרחורת שהיו לי היו בגלל חוסר בפחמן דו חמצני מה שפגע בזרימת דם שלי למוח. רציתי חדעת האם יש לזה השפעות לטווח ארוך על המוח שלי והאם זה פגע לי בתאים או בזיכרון לטווח הארוך או משהו?

19/08/2021 | 12:28 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, באופן כללי, נשימת יתר לא מביאה לנזקים ארוכי טווח, מדובר באחד התסמינים של חרדה שניתן לטפל בדרכים השונות וכך להפחית את הסיכון להופעתם של התסמינים בעתיד. כמובן, לא ניתן במסגרת הפורום וללא בדיקה לאבחן את מצבך ולתת המלצות ספציפיות, לצורך כך אני ממליצה שתפנה לאיש מקצוע.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול