מודאג ממצב הבן

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/08/2014 | 03:43 | מאת: עמי

בני סובל מocd ומחרדות מגיל נורא צעיר כיום הוא בן 18 לא שירת בצבא עקב מצבו הנפשי . בזמן האחרון הוא טוען שיש לו כוחות על ושהוא מקריב את עצמו למען אחרים זה מתבטא בהקרבה של הזנחה עצמית קשה ,ועוד שלל הקרבות כאלו ועוד יותר קשות (לדוגמא הוא מסתובב רק עם תחתונים הוא טוען שיש להם כוחות ואסור לו לעשות דברים ספציפים שאותם הוא לא מוכן לחשוף )הוא טוען גם שאסור לאכול דברים אדומים עקב המצב הביטחוני בגדול אם הוא היה אומר שהוא עושה את הדברים האלה כדי להרגיע את עצמו לא הייתי כותב את ההודעה הזו אבל בזמן האחרון הוא טוען שזה אמיתי ואי אפשר לשכנע אותו אחרת ! כמה שאני מנסה להסביר לו שזה לא הגיוני הוא טוען שזה הגיוני מאוד המצב החמיר יותר שהוא טען שהוא לבד בלילה הוא שומע קולות בראש לא קולות שפוקדים עליו מה לעשות אבל קולות שמציקים לו מאוד של אישה ששרה לו בראש ולא מפסיקה וגם של מישהו מנגן על פסנתר מנגינה שחוזרת על עצמה הוא מטופל אצל פסיכיאטר ומגיל קטן אצל פסיכולוגית הוא לא מוכן להפגש עם שניהם במצב הזה והוא לא יוצא מהבית וישן בממד ולא זז ממנו בזמן האחרון הוא מתעניין בדברים נורא מוזרים תוכנית טלוויזה על מקרי רצח ופשע קודם הוא לא היה כזה . הוא מטופל על ידי ציפרלקס 15 מ"ג וקלונקס 0.5 מ"ג להתקפים שני הכדורים לא עוזרים לו אני אשמח לקבל את דעת המומחים באתר

לקריאה נוספת והעמקה
03/08/2014 | 03:46 | מאת: עמי

אגב דבר חשוב ששכחתי לציין בזמן התקפים הוא מדבר לעצמו מלמל מילים לא ברורות רועד רעד בלתי נשלט מסתגר ומתנתק מהסביבה הוא לא זוכר דברים שמדברים איתו בזמן ההתקף או קצת אחרי ההתקף ואם זה התקף רציני שזה לא קורה הרבה הוא יכול להמשך בזמן מינימלי של שעה

04/08/2014 | 07:09 | מאת: לילי

על פניו נראה שהוא צריך לגשת בדחיפות לפסיכיאטר בגלל דלוזיות והלוצינציות. תנסה לשכנע אותו בכל דרך אפשרית.

04/08/2014 | 19:45 | מאת: ד"ר אירנה נתנאל

שלום לך, פסיכיאטר מטפל שמכיר את בנך חייב להיות מעודכן. האם דיברת איתו? במצב כזה נדרש שינוי תרופתי דחוף. ציפרלקס ממש לא מתאים ואף מזיק כעת. במידה והבן לא מסכים לבוא לביקור אצל הרופא אולי הרופא יהיה מוכן לעשות ביקור בבית. יתכן ויש צורך באשפוז. אתה יכול לדווח לפסיכיאטר המחוזי הוא יכתוב הוראת בדיקה ואולי בהמשך הוראת אשפוז. ד"ר אירנה נתנאל פסיכותרפיסטימכת CBT מטפלת בביופידבק ונוירופידבק "מיינד קליניק" מרכז לטיפולים מתקדמים שד' דוד המלך 1 תל אביב 03-6962733

05/08/2014 | 13:35 | מאת: עמי

היי קודם כול תודה רבה לילי על התגובה! ובאשר לתשובתך ד"ר אני אישית וגם הוא מעדיפים למען העתיד שלו והתיק הרפואי שלו לא להגיע למצבים של אישפוז ובטח ובטח לא לשלוח מכתבים לפסיכיאטר המחוזי ,דיברתי עם הפיסיכיאטר המטפל שלו כרגע הבן לא מוכן לצאת מהבית יש לזה סיבה שאני לא יודע אותה כי הוא לא מספר אותה אני מעריך שהסיבה קשורה ל"כוחות" שלו תודה שהארת את צומת ליבי לגבי הציפרלקס בנוסף למה שהפסיכיאטר אמר או שהוא יחליף לו את התרופה או שהוא יוסיף עליה עוד תרופה זה מהלך נכון? ואם אפשר הסבר למה הציפרלקס יכול להזיק?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה