חור מקולרי ב 2 עיניים

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/12/2015 | 20:17 | מאת: אירית

בן 66, האם לאור תוצאות בדיקות ה-OCT ושדה הראיה להלן, אני מחוייב להגיע במהירות לטיפול, ומהו הטיפול המוצע? עין ימין לאחר תיקון חור מקולרי שינויים גליים על פני הרשתית הטמפורלית ואי-סדיקות קלה של השקע הפוביאלי. פס של רפלקטיביות גבוהה המחבר בין השקע לשכבות החיצוניות של רשתית פוביאלית. עובי הרשתית המקולרית 251 מיקרון בדיקת שדה הראיה אמינות טובה. ירידה בסף הנקודה המרכזית ובאזור נוזלי עליון. עין שמאל VMA עם משיכה קלה. היפרדות חלקית של פני הזגוגית מהרשתית עם שרידי חיבור שלה באיזור המקולה. היווצרות של חור מקולרי צר ואלכסוני. עובי הרשתית 247 מיקרון. תודה מראש למענה ל-2 שאלותי.

22/12/2015 | 19:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אינך צריך לבוא מיד לטיפול, בעין המנותחת לפי תאורך החור נסגר ובעין השניה דרוש מעקב עם OCT בעוד מספר חודשים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות