ירידה בראיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/10/2015 | 03:51 | מאת: מיכל

בת 46 עם קוצר ראיה גבוה (סביב -14) בעקבות בעיות והפרעות בראיה ותחילת תהליך קטרקטי בעין ימין נשלחתי לבדיקת oct התצאה בשתי העיניים שינויים גליים בשכבת rpe עובי רשתית בימין 278 בשמאל 273 ספקטרליס. התור לרופא שלי הוא רק בעוד חודש וחצי ואני לא מצליחה להגיע להתאמה במשקפי ראיה בפרט בעין ימין. מה המשמעות של התוצאה?

28/10/2015 | 03:55 | מאת: מיכל

שכחתי לציין שאחרי עובי הרשתית המקולרית צויין ספקטרליס ושהקטרקט בראשית דרכו

30/10/2015 | 11:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ה OCT נראה נורמלי לפי תיאורך, הירידה בראיה יכולה להיות או בשל צלקת במרכז הראיה או בשל הקטרקט שלעיתים גם בהיותה התחלתית מפריעה בראיה ואז רצוי לנתח

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות