היפרדות רשתית וצלילה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/12/2015 | 16:50 | מאת: אלון

היי אני בן 22. במרץ 2011 עברתי ניתוח חיגור לתיקון היפרדות רשתית כרונית עקב טראומה. במרץ 2013 עברתי ויטרקטומיה עם גז לאחר היפרדות חוזרת. הניתוח היה מוצלח אך לאחר מספר חודשים חזרה לי ההיפרדות(בלי שנראה חור/קרע) אך הפעם הוחלט לעקוב. כיום ההיפרדות תחתונה מגיעה עד שולי המקולה אני נמצא במעקב אחת לחודשיים עם oct בבית החולים כדי לראות שההיפרדות יציבה. ההיפרדות יציבה כבר מזה שנתיים. האם יש מניעה לבצע קורס צלילה כוכב ראשון עד 18 מטר? ולגבי צניחה חופשית/בנגי? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

28/12/2015 | 06:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

העובדה שההפרדות החוזרת לאהתקדמה במשך שנתיים מעידה שהתהליך לא מתקדם. מאידך עצם המצאותו בסמוך למקולה מאיימת על הראיה. מציע כעת להמנע מעיסוק בספורט הגורם לטלטלה של הראש. יתכן ומדובר בנוזל כלוא תת רטינלי.

28/12/2015 | 08:37 | מאת: אלון

האם צלילה זה נחשב לטלטלה בראש? אפשרי? בהתחשב בזה שיש לחץ מסוים במים וכו

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות