CSR

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/12/2015 | 09:52 | מאת: דליה

בני בן ה 33 אובחן כחולה ב csr בעין ימין. ובהמלצת מרפאת רישתית של בי"ח בילינסון, נשלח לקבלת טיפול בלייזר, הטיפול לא אושר ע"י קופת החולים, מאחר ואינו מופיע בסל הבריאות. נידחה גם לאחר שהמחלה התפרצה גם בעין השמאלית , ויש החמרה. לאחרונה החל בנטילת מיקרופירין - כדור אחד ליום. 1. מה המשמעות של המחלה הזו, אם לא יקבל טיפול בלייזר? 2. כל פיתרון מוצע, גם הלייזר הוא בבחינת "טיפול מומלץ, לא בהכרח עוזר " ? 3. איך ממשיכים מפה? 4. מבריאים מזה? תודה

02/12/2015 | 19:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול במחלה כפי שהוא מומלץ כיום הינו לייזר PDT. נכון שאינו בסל הבריאות אך לא קיימים טיפולים טובים יותר, אכן הלייזר הוא מומלץ אך לא בהכרח עוזר. במחלה יש פגיעה בשכבה שמתחת לרשתית, היא בחלק מן המקרים חולפת עצמונית אך יש לה נטיה לחזור. מתבטרת בירידה בראיה המרכזית. בדכ טיפולים בסטרואידים גורם להתתפרצות המחלבה לכן יש להמנע מנטילת סטרואידים. לעיתים מומלץ לבצע צילום פלואורסצאין שמראה את מקור הדלף ואם הוא מרוחק ממרכז הראיה יש אפשרות לטפל בלייזר ירוק כפי שהיה הטיפול בעבר

03/12/2015 | 11:00 | מאת: דליה

בהמשך לתשובתך... הבן שלי סובל מהמחלה שפרצה בעין ימין, והשתפר מעט אחרי יותר משנה. לא עבר! ההתפרצות בעין שמאל הייתה חמורה במיוחד, ובצילומים רואים שהפגיעה היא במרכז הראיה, הבן שלי רואה מטושטש, עד כדי חוסר כשירות בעבודה ובנהיגה. נכון לעכשיו, נוטל מידי יום מיקרופירין. 1. עד מתי? 2. האם זה הפיך? 3. האם כדאי לטפל עם הלייזר באופן פרטי? (מאחר ונדחה פעם אחר פעם בוועדות, לצערי הרב.) תודה 3.

03/12/2015 | 18:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עניתי לך בתשובותי הקודמות, אם הדבר לא חולף במשך זמן רב רצוי לטפל, אינני יכול ליעץ לך באיזו מסגרת

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות