נגישות
נגישות

CNV

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

29/07/2015 | 20:31 | מאת: שימי

אני בן 66.בעין שמאל אני רואה מן מסך שחור. עברתי המון זריקות של אבסטין אבל זה לא הועיל לי. בנוסף גם זריקת קנלוג ולוסטניס שגם לא עזרו. עשיתי במכון מור צילום עיניים פלורסצאין. לגבי עין ימין אובחן - סימני חציית עורק וריד (AV CROSSING)ומוקדים קטנים של שינויי RPE נזאלית לדיסקה, לגבי עין שמאל אובחן - צביעה מגורגרת פרימקולרית היפר-פלואורסנטית, עם דלף מאוחר בעיקר בחלק העליון מתאים ל-occult CNV וסימני חציית עורק וריד (AV CROSSING). כמו כן, ביצעתי גם צילום ICG שם אובחן לגבי עין ימין - מוקדים היפו-פלואורסנטיים מקולריים קטנים, ללא דלף ומוקדים היפר-פלואורסנטיים קטנים סופריורית לדיסקה, לגבי עין שמאל - צביעה מגוגרגרת היפר-פלואורסנטית מקולרית, מתגברת בצילומים מאוחרים - מתאים ל-CNV ומוקדים של שינויי RPE נזאלית לדיסקה. רציתי לדעת האם יש טיפול שעשוי להועיל לי מלבד זריקות אבסטין שנראה שאינן עוזרות ובכלל מה לדעתך ניתן לעשות. תודה מראש, שמאי

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול היחיד שניתן לעשות הוא זריקות מסוגים שונים, יש להקפיד על מתן הזריקות משום שזה הדבר היחיד שאמור לשמר או לשפר את מצב העין.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות