פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2151 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

שלום, אני גבר. בן 72. בבדיקת MRI ערמונית הודגם ממצא חשוד (PIRADS 4) מימין. בהסתכלות של הרופא ממצא היפואינטנסי בT2 בחלק הקדמי של אזור המעבר הימני בגובה בסיס הבלוטה צמוד לקרן הקדמית של האיזור הפריפרלי. איזור זה עם רסטריקציה במפת הADC והאדרה מוקדמת אחרי הזרקת חומר ניגודי. האורולוג/אונקולוג רוצה לעשות את הביופסיה בהנחיית MRI בשיטת פיוז'ן בגישה טרנספרינאלית בהרדמה כללית במסגרת אישפוז יום. לשם כך הוא מפנה אותי לנוירולוג לצורך אישור להפסקת פלביקס למשך 10 ימים לפני הביופסיה. (אני מטופל בפלביקס כבר הרבה שנים בגלל אירוע מוחי חולף שהרופאים חושבים שהיה לי. בינתיים שלח אותי הנוירולוג לבדיקות נוספות כדי לשלול נוכחות קרישים בדמי. הנוירולוג הדגיש שיש סיכוי שלא יסכים להפסיק את הפלביקס ל 10 ימים. המרדים כנראה לא יסכים להרדים בלי אישור של הנוירולוג. שאלתי: מה עושים אם לא יאשר את ההפסקה ל 10 ימים? 1) האם חיבים לעשות את הביופסיה הזו בהנחה שאפשר לחיות עם הסרטן הזה הרבה שנים ועם אירוע מוחי אפשר למות מיד. 2) האם קלקסן יכול להחליף את הפלביקס למספר ימים? תודה

שלום רב, השאלה שלך נוגעת בהרבה מאד מצבים דומים. כמעט תמיד אין שום בעיה להפסיק פלביקס ל10 ימים ובטח שאפשר לתת קלקסן במקום. אירוע מוחי חולף זו בהחלט אינדיקציה בה ניתן לקחת את הסיכון הזה ונראה לי שהנוירולוג לוקה ברפואה דפנסיבית קצת מעבר לנדרש.. את הביופסיה בהחלט הייתי ממליץ לבצע..

10/08/2018 | 18:05 | מאת: דן

שלום דר ברגר תודה על התשובות המלומדות בפורום קראתי מאמר שנכתב בבי"ח סלואן קטרינג ומחקר winther שחלקו נערך גם בשיבא בהנחה שאין במשפחה הסטוריה של סרטן האם אופן הבדיקות הגנומיות כפי שמומלצות במחקר מתאימות לסרטן הערמונית הכוונה גם לבדיקות DNA רקמה סרטנית+בריאה ובנוסף בדיקת RNA בהנחה שיש פריצת קופסית ו-2 גרורות קטנות בבלוטות הלימפה מטופל בדקפפטיל 6 חודשים +25 הקרנות לפני 3 חודשים נכון לעכשיו PSA+טסטוסטרון -לא מדידים האם כדאי לערוך את הבדיקה הגנומית או שזה מוקדם מידי באיזה שלב של המחלה כדאי לעשות בדיקות אלו תודה

זו שאלה מצוינת ואני שמח שאתה שואל אותה. ראשית, בשורה התחתונה, התשובה היא שלילית. אין שום הצדקה שבמצב המתואר על ידך, לבצע בדיקה גנומית כזו או אחרת. את הבדיקות הגנומיות שמכוונות לטיפול מותאם אישית הייתי מבצע בנקודת הזמן בה אין אופציה טיפולית מצוינת עבור המטופל. לכל מחלה יש את הנקודות זמן שלה ונקודות זמן אלו תלויות הרבה פעמים עם מי אתה מתייעץ. ישנם רופאים כמוני שיותר שחושבים שעדיף להקדים את הבדיקות ולפתוח אופציות טיפוליות חדשות בשלב מוקדם יותר של המחלה הגרורתית, ישנם כאלה שמאוחר יותר וישנם כאלה שלעולם לא ימליצו על הבדיקה. המשותף לכולם זה שתמיד ההמלצה תבוא כשהמחלה כבר גרורתית. כמעט אין מצבים בהם תבוא המלצה סבירה לטיפול גנומי מותאם אישית כשהמחלה מקומית אלא רק במסגרת מחקר קליני מבוקר. בברכה

09/08/2018 | 19:05 | מאת: גידי

שלום רב באולטרה סאונד דרכי שתן באופן רוטיני מידי 3 שנים. ללא כל סימפטומים. עיבוי דיפוזי קל של בדופן שלפוחית השאר בסדר גמור. נשלחתי לציטולוגיה שתן. הבנתי שאתה ממליץ שעושים ציטולוגיה לעשות 3 פעמים באיזה הפרש זמנים.? ואם תקין להמשיך בירור או לעקוב שוב באולטרה סאונד תודה

האמת שזו שאלה לאורולוגים. אני אונקולוג שמתמחה בתחום האונקולוגיה של דרכי שתן. את התהליך האבחוני הראשוני טרם קבלת אבחנה של ממאירות מבצעים האורולוגים

שלום. לפני חודש בוצעה כריתת ערמונית בשיטה רובוטית. גליסון 7. מחלה מקומית בלבד. אני סובל מדליפת שתן . הבעיה שבשכיבה אני מצליח לשלוט ואין דליפה, בלילה לדוגמה אך בעמידה כל השתן יוצא החוצה ללא הרגשה של שליטה . השתן לא מצטבר בשלפוחית אלא מטפטף פשוט החוצה בלי להרגיש ככה שביום אני לא הולך לשירותים להטיל שתן בכלל ורק מחליף טיטולים. אני מבצע 3 פעמים ביום תרגילי קיגל. בנתיים ללא השפעה. מה אפשר לעשות עוד בנדון ?

בהתחלה בעיקר חיזוק שרירי אגן, פיזיותרפיה. ניתן לשקול את שיטת פאולה. אם כלום לא עוזר יש לפנות לאורולוג לניתוח בו הוא מחדיר סוג של שסתום שיכול לעזור. בברכה

שלום מהו הערך המינימלי בו מוגדר הטסטוסטרון כלא מדיד תודה

לכל מעבדה יש את הערכים שלה. יחד עם זאת הדרך הטובה היותר לדעת על מדד בלתי מדיד זה לראות תשובה בה כתוב על קטן מ... לדוגמה: <0.9 בברכה

01/08/2018 | 23:14 | מאת: שמעון

האם הרובוט יודע לנתח ולהסיר את הבלוטה המוגדלת ? אם כן מה מדת הכאב ומה משך ההחלמה ? תודה

הרובוט מבצע כריתה רדיקלית של הערמונית. בלוטה מוגדלת שפירה, ככל הידוע לי, ניתוח לא מתבצע על ידי רובוט ברוטינה אבל כדאי לשאול אורולוג מומחה בעניין זה.

האם ביטוחי תרופות מחוץ לסל מכסות טיפול בלוטיציום 177? האם מאושר לטיפול באוסטרליה או בגרמניה.?

לפי נסיוני, בחלק גדול מהמקרים היה כיסוי לטיפולים בברכה

פירוש הסיכום של בדיקת ה MRI ומה חומרת המצב? תהליך לא מוגדר היטב, באיזור פריפרי אחורי במידגלנד שמאל שככל הנראה מתאים לגידול משמעותי קלינית מומלץ לכוון אליו בביופסיה. &#8211; שינויים דיפוזים באיזורים פריפרים שככל הנראה אינם מתאימים לגידול משמעותי קלינית ויותר מתאימים לשינויים דלקתיים. שינויים של הגדלה שפירה של הערמונית. ללא עדות לפריצת קופסית/ אלה המימצאים. מה אני אמור להבין מהם ובאיזה רמת דאגה עלי להיות.תודה, אבנר גלעדי

לא לדאוג, סה"כ ממצא חשוד לסרטן ערמונית שגם אם אכן קיים, לא מסכן את חייך. הכי גרוע שתזדקק לטיפול שיחסל את המחלה. על זה צריך שיחה מסודרת עם אונקולוג מומחה בתחום בברכה

31/07/2018 | 22:14 | מאת: שרון

היי דוקטור רענן, לאבא שלי סרטן ערמונית..התקבלה החלטה על ידי הרופאים להתחיל טיפול הורמונלי לפני קרנות של לקיחת כדור בשם ביקאלוטמיד, בבדיקות דם שבוצעו כשבוע וחצי לאחר שהחל לקחת את הכדור ערכים גבוהים מאוד שלך MCH-101.2, MCHC-103.5 אציין שהבדיקות האחרונות שבוצעו לפני כשלושה חודשים התוצאות היו נמוכות משמעותית באיזור ה 36. האם העליה בערכים היא תופעת לוואי של הכדורים? תודה רבה

לא נראה לי. נראה מה יהיה בבדיקות הבאות בברכה

30/07/2018 | 15:38 | מאת: שייקה60

בן 65 לפני 5 שנים ניתוח ראדיקאלי גליקסון 9 , 30 הקרנות ,3 שנים טיפול הורמונאלי , אחרי שנה וחצי של הפסקת הטיפול ההורמונאלי הישנותכ ה פי סאי הגיע ל0.68 חזרתי לטיפול הורמונאלי עכשיו אחרי חודש וחצי פיסאי ירד רק ל0.54 , האם לא משפיע?? מה אפשר לעשות ??

שלום רב, לאחר הקרנות וטיפול הורמונאלי, בשלב כלשהו הPSA צפוי לעלות. זאת לאחר שהטסטוסטרון מתחיל לעלות. במצב הזה לא בטוח שיש בכלל השנות מחלה וטרם התחלת טיפול הורמונאלי מחדש הייתי עושה בדיקת PET Ga68 PSMA לבדוק אם אכן ישנה הישנות או שזו עליה במסגרת הנורמה. מעבר לכך קשה לי להתייחס למקרה. בברכה

תודה על תשובתך ד״ר מיום 15 יוני - כמה זמן מתום הקרינה האחרונה רצוי לבצע את הבדיקה הראשונה של psa וכל כמה חודשים לאחריה פרק הזמן הרצוי למעקב. האם יש צורך לבצע בדיקות דם כלשהן לאחר תום ההקרנות (קראתי שייתכן שנגרמה למשל פגיעה בסידן ) היש לחששות כאלה ביסוס. יצויין שלא היו תופעות לוואי במהלך 6 שבועות ההקרנות תודה

שלום רב, ראשית אין מקום לדאגה במיוחד אם אתה מרגיש טוב לאחר ההקרנות. בנוגע למעקב, אני מזמן לבקורת בערך חודשיים לאחר גמר ההקרנות עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA וגם טסטוסטרון. לאחר מכן בשנה הראשונה ביקורת דומה כל 3 חודשים ובהמשך עולה לפעם בחצי שנה בהנחה שהכל בסדר בברכה

23/07/2018 | 11:54 | מאת: אהרלה

שלום ד"ר שלוש וחצי שנים אחרי גמר ההקרנות ה PSA עלה מ 0.0.2 ל 0.13 האם יש מקום לדאגה? האם הייתה ממליץ על PET CT? תודה על תשובתך

שלום רב, לפי הנתונים אתה ודאי קיבלת גם טיפול הורמונאלי. אם נכון, אז כדאי לבדוק במקביל לPSA בדם גם את רמת הטסטוסטרון בדם. אם היא עלתה מהרמות הבלתי מדידות, יש מצב שהPSA עלה עקב עלית הטסטוסטרון ובמצב זה לא בהכרח מדובר בנתון משמעותי. לעומת זאת אם הטסטוסטרון עדיין ברמת סירוס, אז בהחלט ישנה משמעות. בברכה

תודה על תשובתך עשיתי אכן עברתי טיפול הורמונלי במשך 3 שנים, תוצאות הטסטסטרון האחרונות היו 2.25 ובבדיקה לפני חצי שנה 1.36, מה המספרים אומרים?

ד"ר ברגר שלום. בן 60 PSA באוגוסט 14 3.84 ביולי 2016 5.07 ובאפריל 2018 5.43 PSA חופשי 0.2. באוקטובר 2016 עברתי ביופסיה והתוצאה- דלקת כרונית בשתי האונות. שבוע שעבר עברתי MRI ולהלן הממצאים. מודגמת ערמונית בגודל כ-4.6*3.9*4.7 ס"מ. נפח משוער 43 CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן. בהסתכלות על איזור פריפרלי בגובה האפקס משמאל באיזור פוסטרולטרי מודגם מוקד בעל סינגל נמוך יחסית בערכי T2W בגודל של כ-0.7 ס"מ.הממצא כן מגלה DWI רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר אך לא בצורה מוקדמת לאחר הזרקת חומר ניגודי לתוך הווריד. חשוד ל-4 PIRADS. פסים של סינגל נמוך בערכי T2' באיזור פריפלי מימין ומשמאל מהאפקס עד לגובה הבסיס, עדינים מאוד, מציגים שינויים בלתי ספציפיים. PIRADS-2. איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסביים. הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיות זרע במילוי חלקי. שלפוחית שתן בקיבולת חלקית, דפנותיה טרביקולריים. ללא לימפאדנופתיה חריגה לאורך כלי דם האילאקליים. מבנה גרמי- ללא מצא חריג. סיכום: הרמונית מעט מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחית השתן עם ממצא חשוד באיזור פריפרלי בגובה אפקס לטרלי משמאל. אשמח ואודה מראש להתייחסות. תודה.

לום רב, משמעות הפיענוח הינו שישנו אזור בערמונית שחשוד במידה רבה לממאירות. זה לא אומר שזו ממאירות אבל בהחלט רצוי לבצע ביופסיה לאזור בברכה

שלום שמעתי על טיפול פוטודינמי לסרטן הערמונית אשמח לפירוט מה ההבדל בינו לבין הקרנות רגילות

מדובר בטיפול חדש ושעדיין נסיוני. אחד ההבדלים המרכזיים לעומת קרינה זה שהטיפול הפוטודינמי הינו טיפול יותר ממוקד בגידול בתוך הערמונית והקרנות מכסות את כל הבלוטה. כמו כן הטיפול הפוטודינמי איננו מומלץ בינתיים למטופלים עם סרטן ערמונית גליסון 7 ומעלה או מטופלים בסיכון גבוה של המחלה. בברכה

אני אחרי ניתוח להסרת ערמונית בעזרת רובוט דה וינצי,שנה לאחר הניתוח,סובל מאין אונות,ומאי שליטה בשתן. האם אני זכאי לפיצוי מביטוח לאומי,על אחוזי נכות הנפסקים במקרה זה.

לדעתי בהחלט כן. אנא פנה למשרד עורכי דין שמתמחה בזה בברכה

03/07/2018 | 16:35 | מאת: סטודנט

שלום, אני שואל לגבי קרוב משפחה שלי, אשר לא מזמן התגלה אצלו סרטן הערמונית בשלב התחלתי. הוא קצת לפני גיל 70. אביו בגיל 80+ חלה בסרטן שלפוחית השתן, אך היה מעשן כבד במשך יותר מ 50 שנה, וגם עבד הרבה עם שמנים ודלק. מת ממחלת לב. הדוד מצד האם גם בסביבות 70 חלה בסרטן הערמונית(תקופה ארוכה עבר בסביבת צ"רנוביל, שם קרה הפיצוץ ב86"), נמצא במעקב הרבה שנים. אמו של החולה(אחות של הדוד) בגיל 50+ נפטרה מסרטן המעי, וכמובן שכל כמה שנים מתבצעת קולונוסקופיה. השאלה היא, האם כל מקרי סרטן אלה יכולים להסביר, למה אותו קרוב משפחה חלה במחלה? קראתי שיש חשיבות רק לאבא או אח, אך מעניינת אותי תשבותך המלומדת.

לפי תאורך, אין כמעט קשר בין המקרים. המחלה כנראה שאיננה על רקע משפחתי. את אכן צודקת שהחשיבות העיקרית הינה בנוגע לנוכחות מחלה אצל האבא או האח. בברכה

01/07/2018 | 11:48 | מאת: איתן

שלום, בן 60, גליסון 3+4, לפני 4 שנים ניתוח רדיקלי EPE שלילי, שוליים חיוביים, T2C,לאחר הניתוח ה PSA=0.04 ועלה עד ל PSA=0.23. שנה שעברה עברתי הקרנות למיטת הערמונית 64.4 גריי במשך 6 שבועות . כיום, שנה מתום ההקרנות ה PSA=0.07 שאלות: 1. כמה זמן מכסימלי לוקח להגיע ל 0.04? 2. כל עוד המגמה של ה PSA היא ירידה גם אם הקצב הואט לחצי, האם עדיין OK? 3. מתי תגדיר את ההקרנות שנכשלו כלומר שאני כבר לא נמצא בסרטן מקומי ? 4. מה גבול רזולוציית הגילוי ב Ga PSMA 68 SCAN ? מאיזה ערך של PSA ניתן בכלל לגלות מוקדים סרטניים ? תודה

שלום רב הרבה שאלות ולאף אחת אין לי תשובה מדויקת. בגדול, כל עוד PSA יורד אז טוב PSA יכול להגיע לרמה בלתי מדידה בכל מיני קצבים. הקרנות יוגדרו ככשלון רק אם תהיה חזרת מחלה בשדה הקרינה PET PSMA עם רזולוציה יוצאת מן הכלל עם יכולת לזהות מחלה של 2 מ"מ בברכה

30/06/2018 | 10:06 | מאת: ניר

שלום ד"ר כרגיל תודה על תשובותיך הקודמות שסייעו לי כרקע לקבלת החלטות תוך כמה זמן ניתן לדעת אם נרפאתי מהמחלה ומה הסמנים / הצפי האופטימלי של תוצאות הבדיקות ,לאחר כריתה לפני שנה שבעקבות עליה ל 0.15 PSA לוותה בטיפול הורמונלי של כדורים וזריקה והקרנות למיטת הערמונית והאגן שהחלו 7 חודשים לאחר הכריתה או בקיצור - מתי אפשר להתחיל לישון בשקט אחרי שמיציתי כל מה שניתן להיעשות ולדעת שעשיתי מהלכים נכונים, על אף "שזכיתי" בכל תופעות הלוואי תודה

בעיקרון אתה נדרש למעקב של כמה שנים ללא עלית PSA כדי להעריך שאתה נרפאת. יחד עם זאת חשוב להדגיש שגם אם נצפה בעלית PSA עדיין סיכוייך לישון טוב שנים ארוכות הינו גבוה בברכה

28/06/2018 | 08:56 | מאת: אריק

אני בן 62 ולאחרונה עקב PSA גבוה נשלחתי לMRI ערמונית, התור הבא לאורלוג שטיפל בי הוא בחודש אוגוסט ורציתי לקבל קצת יותר הבהרות ביחס לבדיקה (תוצאותיה מצורפות) ומה בגדול צריך להיות המשך הטיפול ודחיפותו. תודה מראש.

שלום רב, לא ראיתי תוצאות מצורפות אנא שלח שוב בברכה

18/06/2018 | 20:35 | מאת: גבי

גבר בן 67, במעקב psa. לפני כ3 חודשים היה 5.09, כאשר בעבר המקסימום היה 2.75. בבדיקה לפני חודש ירד ל 4.09, הומלץ psa free. התוצאה היום של הfree 0.979 מתחת לזה ב result 27.83 %, ועוד נתון 24.00-. ה psa הרגיל ירד ל 3.518. אנחנו ממש במתח ודאגה . נשמח לקבל חוות דעת. תודה רבה

אין צורך להיות במתח. צריך להמשיך מעקב בלבד להערכתי. ה27.83 אחוזים דווקא פחות מנבא ממאירות רק המשך מעקב, בלי לחץ בברכה

11/06/2018 | 13:34 | מאת: כרמית

שלום רב, שנה וחודש לאחר ניתוח רדיקלי של הערמונית PSA עלה 0.24 גליסון 3+4 הומלץ ע"י אונקולוג קרינה +טיפול הורמונאילי בתאריך 24/6 זריקה זולדקס (אחרי שלושה חודשים עוד זריקה) בתאריך 27/6 יתחיל הקרנות (30) האם יש צורך להמתין בין הזריקה לבין ההקרנות או שאין לזה משמעות לטובת הטיפול

רצוי מאד שההקרנות יתבצעו תוך כדי טיפול הורמונאלי מסרס רציף! בברכה

22/06/2018 | 13:08 | מאת: כרמית

קראתי שרצוי שהזריקה הראשונה תהיה לפחות חודש לפני התחלת ההקרנות. וגם ראיתי בפורום פרוטוקול של אנשים שנתנו להם את הזריקה ורק לאחר חודש וחצי ואפילו חודשיים התחילו את ההקרנות. לכן אני רוצה להיות בטוחה שאין בעיה לעשות זריקה ואחרי שלושה ימים להתחיל הקרנות.

02/06/2018 | 10:41 | מאת: אברהם

בתאריך 21/3/18 קיבלתי זריקת דקפפטיל 22.5 מ"ג וכדורי זייטיגה בתאריך 3/5/18. חלפו חודשיים וחצי מקבלת הזריקה. קיבלתי תוצאות בדיקות: טסטוסטרון קטן מ 0.9 ו psa 0.06. שאלתי היא האם צריך להמתין שהטסטוסטרון יגיע לרמת סירוס 0.5 ו-psa ל- 0 על מנת להתחיל בטיפול הקרינתי. בכבוד רב

שלום רב, אינני מכיר את המקרה שלך או שאני מכיר ולא מזהה במה מדובר. מתוך שאלתך אני מבין שאתה הופנית לשילוב של הקרנות וטיפול הורמונאלי אם זה המצב אז אין צורך לראות ירידה נוספת של PSA לפנ התחלת ההקרנות בברכה

בן 63 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן. עושה ספורט הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות. רמת כולסטרול כללית גבולית בסביבות 220 .אין סכרת. לפני 8 שנים התגלה סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסי?ת עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית. ולאחר כשנה בגלל כישלון ביוכמי psa 0.24 קיבלתי 33הקרנות וזריקות לוקרין ומאז psa 0.004 מרגיש טוב מה דעתכם מנסיונכם האדיר לגבי מצבי הכללי מעוניין לעזור לייזר בחזה להסרת שערות האם מותר או אסור. תודה

עושה רושם שאתה במצב מצוין ושהטיפולים הצליחו להביא אותך למצב בו אין עדות לממאירות לאורך זמן, מה שמחזק את הסיכויים לריפוי מלא. אין מניעה מבחינתך לכל דבר כולל לעשות טיפולי לייזר בברכה

שלום, עשיתי TRUS ב16.05 בתוצעה (מצ"ב) כתוב: PZ - אזור היפואקוגני ב- MID PROSTATE מימין (חיצים). מה זאת אומרת? האם צריך לעשות ביופסיה? 10 שנים מקבל AVODART ו OMNIC PSA - 1.6 ויקטור

לא כל כך מבין מדוע עשית את הבדיקה.. על פניו לא נראה לי משהו שדורש התייחסות מיוחדת בברכה

17/05/2018 | 17:29 | מאת: רון

בן 72, בריא. ב- 2010 PSA-6 וכריתה רדיקאלית מוצלחת של הערמונית, קופסית שלמה ללא פריצה, גליקסון 6(3+3). תפקודי שתן ומין תקינים. מאז: התפתחות PSA תמוהה: 2011-קטן מ-0.01, 2012-קטן מ-0.03 (מבוצע בשיטה חדשה!!!), 2013-קטן מ-0.03, 0.03-2014, 2015-קטן מ-0.03, 0.04-2016, 0.05-2017, 0.07-2018 ינואר, 0.03-2018 מאי (ירידה!!!). ומצב טסטוסטרון: 2009-20.4, 2011-21.3, 2013-21.7, 2018-17.1 ינואר, 2018-25.0 מאי (עליה!!!). מה מצבי? מה לעשות?

לא לעשות כלום אתה לגמרי בריא! בברכה

19/05/2018 | 17:41 | מאת: רון

ד"ר, הרשה לי לשאול: אם הבריאתי מסרטן הערמונית כדבריך, מה הסיבה לערכי ה- PSA שאינם אפס, וגבוהים יותר מההתחלתיים שלאחר הכריתה? תודה.

רשמת לי שהPSA האחרון 0.03 זאת תוך כדי עלית הטסטוסטרון. נכון? נראה לי מצוין

15/05/2018 | 20:40 | מאת: אבנר

שלום רב דר, בן 70, עברתי ניתוח ראדיקלי להסרת הערמונית לפני כארבע, במסגרתו נמצא כי הפתולוגיה שלי לאחר הכריתה הינה גליסון 7 וכי מדדי לאחר הכריתה ובמהלך הארבע שנים האחרונות כדלקמן: 1. 07/2014. - 0.08 psa 2. 11/14 - 0.07 3. 2/15 - 0.03. 4. 5/15- 0.02 5. 10/15- 0.06. 6. 3/16 - 0.06. 7. 9/16 - 0.07 8. 3/16- 0.14 9. 17 /27/3- 0.13 10. 17 /7/06- 0.19 11. 17 /7/08- 0.16 12. 17 /7/11- 0.13 13. 17 /8/03- 0.21 14. 8/05/18- 0.27 אני ממש מודאג וטרוד מההכפלה האחרונה. האם יש סיבה לכך? מה לעשות? תודה רבה מראש!

שלום רב, לדעתי לא צריך להיות יותר מדי מודאג אבל כן צריך לנקוט מספר פעולות: 1. יש לבצע בדיקת PET Ga68 PSMA2 2. במידה שאין ממצא חשוד או שהוא קיים במיטת הערמונית יש לבצע הקרנות למיטת הערמונית. סה"כ עושה רושם שמדובר במחלה עם ביולוגיה טובה וצפויים לך עוד חיים ארוכים ומלאים. בברכה

15/05/2018 | 10:25 | מאת: לאון מאיר

וזו תשובה של הבדיקה : סיבת ההפנייה : גידול בערמונית ? psa-12.92 לא דווח על ממשצא חשוד במישוש עבר 2 ביופסיות - ללא עדות לגידול טכניקה : הבדיקה בוצעה עם סליל אנדורקטלי הבדיקה כוללת סריקה של האגן וכן סדרות מכוונות לערמונית T2 בשלושה מנחים, דיפוזיה תת אופטימלית, מפת ADC,T1 ללא הזרקה דינאמית (כולל החסרה) לא צורפו עיבודים מכוונים בתחנת העבודה. אין בידי בדיקה קודמת להשוואה ממצאים : הערמונית במימדים הבאים : 5.8* 3.4* 4.7 ס"מ. נפח משוערך כ-48 סמ"ק. צפיפות density PSA - 0.27 ללא עדות לדמם בערמונית. מודגמים איזורים נרחבים של BPH אונה מדיאנית מתבלטת לשלפוחית. תהליך בגודל כ-7*5 מ"מ, לא מוגדר היטב, באיזור פריפר (PZ), אחורי לטרלי באפקס שמאל, בעל אות נמוך ב-T2 (חתך 10, סדרה 802015, סדרה 1201029 חתך 228) אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה בדיפוזיה, והאדרה. ללא עדות לפריצת קופסית מסכם PI-RADS - 4 ממצאים דיפוזים באיזורים פריפרים (PZ), בעל אות נמוך ב-T2, אות אינו נמוך במפת ADC ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה, ללא האדרה משמעותית. ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS - 2 תהליך בגודל כ17*22 מ"מ באיזור מרכזי (TZ) בבסיס ומידגלנד משמאל, בעל אות נמוך ב-T-2, (חתך 16 מתוך סדרה 802015 למשל), בעל גבול חד בחלקו ומטושטש בחלקו (למשל קדמית בחתך 15), אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה קלה בדיפוזיה ללא עדות לפריצת קופסית. מסכם PI-RADS -3 ללא עדות למעורבות שלפוחיות הזרע בגידול. ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. בלוטה 5 מ"מ קדמית לכלים האליקלים החיצוניים משמאל. ממצא לא ספיציפי. ללא עידות להרחבת אורטרים שארית שתן בינונית. דופן השלפוחית טרבקולרי. מספר סעיפים קטנים. ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק. ממצא פסי ברמוס פוביס עליון מימין סמוך לסימפיזיס פוביס, בעל אות נמוך ב-T2- ככל השני שבר ישן שהתאחה. אי סדירות גם באיליום עליון מימין שמתאימה למצב לאחר שבר. התבלטות זיז לטרלי מאיליום ימין. החלפה שומנית של לשד עצם. סיכום : - תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שככל הראה מתאין לגידול משמעותי קלינית - תהליך גדול או צבר תהליכים באיזור מרכזי משמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית - שינויים נרחבים של הגדלה שפירה של הערמונית - התשובה במגבלות הטכניות שצויינו - על פי שיקול אורולוגי, מומלץ לכוון בביופסיה לשני התהליכים הראשונים שצויינו.

שלום רב, ראשית אין צורך להיות מאד מודאגים. עושה רושם שגם אם יש סרטן אז לא מדובר במחלה מאד אגרסיבית. יחד עם זאת בהחלט כדאי לעשות את מה שצריך לדעתי השלב הבא זה לבצע MRI המכוון ספציפית לאזור הממצא החשוד באפקס משמאל בברכה

13/05/2018 | 21:20 | מאת: ניר

כבר נעזרתי בהערכה בתשובותיך בעבר ,כאשר בתמצית - בן 66 , 8 חודשים לאחר כריתה רובוטית. psa מינימלי היה 0.08 כחודשיים לאחר הניתוח ועלה ל 0.15 לאחר כחצי שנה , כאשר הגליסון לאחר ניתוח 5+4 ובדיקת psma 68 עדכנית היתה תקינה. הופנתי לייעוץ אונקולגי וכהערכות לפגישה אודה לשמיעת דעתך האם בהמשך דליפת שתן , אם כי מתונה יחסית ובעיקר בשיעול וכו׳ , יש כדי לגרום נזק כתוצאה מההקרנות ,או האם היתרון בהקדמת ההקרנות מתגבר על הסיכון ? יצויין שבאופן כללי אני בריא ומרגיש מצויין ,כולל פעילות ספורטיבית מעל הממוצע. וברשותך עוד שאלה קשורה - האם יש מחקרים המלמדים עד כמה רצוי ללוות הקרנות בטיפול הורמנלי תודה רבה

שלום רב, קיים חשש להחמרת הדליפה כתוצאה מההקרנות אך נראה לי שלפי התיאור לא כדאי לדחות את ההקרנות יותר מדי מתוך כוונה לנסות ולהשיג ריפוי מלא של מחלתך. אני בהחלט הייתי מוסיף במקביל טיפול הורמונאלי מסרס לפרק זמן אפילו של שנה וחצי אפילו שאין כאן מספיק ספרות אך בהחלט יש מספיק רציונאל לבצע זאת. בכל מקרה הייתי שוקל פגישה מסודרת עם רופא אונקולוג המומחה בתחום לדיון בכל האספקטים של המצב וההחלטה הטיפולית בברכה

10/05/2018 | 14:58 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 68 גידול סרטני בערמונית ביצע MRI התשובה: גליסון (3+4) ב 4 גלילים משמאל עד 60% וגליסון 6 (3+3) עד 80% בשני גלילים מימין. PSA 30.46 תהליך נרחב באונה השמאלית מערב איזור פריפרי משמאל מאפקס עד לבסיס וחוצה את קו האמצע לימין בגובה האמצע ומערב באופן נרחב גם את האיזור המרכזי באופן דיפוזי מימין ומשמאל. גודל 4 ס״מ. חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משני הצדדים בגידול. חשד לפריצות קטנות של הקופסית באזור פוסטרולטרלי אמצע משמאל. תהליך חשוד לגרורה גרמית בפוביס השמאל. ביצע גם פט סי טי התשובה: תהליך בעל רצפטורים psma בערמונית עם מעורבות שלפוחית הזרע מימין. כמו כן תהליך בעל רצפטורים ל-psma בפוביס משמאל החשוד לתהליך משני גרמי. מה האפשרויות טיפול במקרה זה?? תודה.

שלום רב, עושה רושם שהמחלה התפשטה מהערמונית לעצם הפוביס. המצב שלך דורש יעוץ מסודר ודיון מעמיק באלטרנטיבות הטיפוליות וקיימות מספר אופציות. אני רק אומר במסגרת הפורום שהטיפול לדעתי צריך להיות מבוסס על טיפול הורמונאלי מסרס עם זריקות אחת ל3 חודשים והקרנות לערמונית, לניקוז הלימפתי באגן ובאופן ממוקד גם לעצם הפוביס. צריך להתקיים דיון אם להוסיף כימותרפיה לפני ההקרנות או טיפול ביולוגי באבירטרון ביחד עם הטיפול ההורמונאלי לאורך כל התקופה. בברכה

קיימות אצלי 2 בעיות - בערמונית ובשלפוחית השתן .בשניהם התגלו סימני סרטן קטנים לפני כ 4 שנים. אני נמצא במעקב קבוע של ציסטוסקופיה וביופסיה של הערמונית כמו כן אני מקבל באופן קבוע כדור דואודרט בביופסיה של הערמונית מלפני שנה לא התגלו סימני סרטן. אך בבדיקת דם לאחר חודשיים הpsa קפץ מ- 8 ל 26 קיבלתי אנטיביוטיקה אך המצב לא השתנה. בביופסיה של הערמונית לפני כחודש + pet ct + אולטרה סאונד + בדיקות דם ושתן לא התגלה דבר .אין לרופאים תשובה לגבי ה psa הגבוה במידה והכל בסדר מדוע ה psa כל כך גבוה מה ניתן לעשות בכדי להיות שקט[יש סיפור רציני במשפחה [אחים ואחיות]לגבי בעיות סרטן‎] תודה

שלום רב, להערכתי עם עלית PSA בסדר גודל זה, ובהנחה שהוא לא ירד בבדיקה הבאה הייתי נראה לי שכדאי לבצע MRI מכוון לערמונית עם מכשיר 3 טסלה או על ידי הכנסת מקור דרך הרקטום להערכת מצב הערמונית. כך ניתן יהיה להעריך בצורה המדויקת ביותר אם יש ממצא חשוד בערמונית וכמו כן יאפשר מענה בנוגע למיקום הממצא וכיצד להגיע אליו לצורך לקיחת ביופסיה (שלא תהיה עיוורת) בברכה

30/04/2018 | 15:21 | מאת: אחד

ד"ר ברגר שלום, מה ההתוויות לשימוש בלוטציום 177 לטיפול בסרטן ערמונית גרורתי עמיד לסירוס? האם יש מגבלות, בדומה לשימוש ברדיום שלא ניתן לקבל עם גרורות בכבד/ריאה? מדובר בחולה ערמונית גרורתי עמיד לסירוס שכרגע התחיל טיפול בזייטיגה לאחר כשלון כל האופציות הקודמות. תודה מראש

אין התוויות חד משמעיות אבל אני ממליץ לתת טיפול לאלה שהתקדמו כבר על גבי אבירטרון וכימותרפיה כגון טקסוטר לפחות, או אפילו לאחר עוד קוי טיפולים. בברכה

04/05/2018 | 20:53 | מאת: אחד

תודה רבה על תשובתך האם גרורות בכבד מונעות טיפול בלוטציום? שוב תודה,

אין מניעה

27/04/2018 | 10:35 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מיום 26.4.18 ואודה להשלמת תשובה לשאלה ממה נובעת המחלוקת בין המומחים בנושא המועד לתחילת ההקרנות - האזנתי לפורום בו גם את היית נוכח, בו נשמעה דעה שלה הבנתי שאתה מתנגד, משני מומחים שהמליצו על תחילת הקרנות רק ב psa של 0.2 או אפילו 0.3 וכפוף לזמן ההכפלה של המדד. ואילו בתשובה שלך לשאלתי ,לא התנת את המעבר להקרנות בהמשך עליית המדד שעומד היום ״רק״ על 0.15 שאלתי הנה ממה נובעת המחלוקת והאם הפגיעה העלולה להיות באיכות החיים,מצדיקה הקרנות כבר בשלב שלי שאלה נוספת - האם ניתן להתחיל בהקרנות ורק בעתיד לעבור טיפול הורמונלי ,שוב במגמה לצמצם את הפגיעה העלולה להיות באיכות החיים בשילוב של שני הטיפולים בה בעת תודה רבה

לא נכנס לשאלה ממה נובעות המחלוקות. יש כאן עניין של נסיון אישי, הבנה עמוקה של המחלה ותחושות בטן לאור העובדה שאין מספיק עבודות שיכלו לתת תשובה חד משמעית לשאלה כגון זו. בכלל, הייתי ממליץ לך לקבוע פגישת יעוץ עם אונקולוג מומחה בתחום. בכל מקרה, אם מחליטים לטפל אז עדיף לעשות את ההקרנות במקביל לטיפול ההורמונאלי ולא לתת זריקות כטיפול עוקב. בברכה

26/04/2018 | 21:54 | מאת: עליזה

לפני ניתוח psa5.1 שוליים נגועות עדין לא עשינו בדיקתpsa. לאחר ניתוח . תודה רבה

בעיקרון נראה לי שהקרנות פלוס זריקה לחצי שנה אמור להספיק יחד עם זאת, חשוב לדעת אם עשיתם בדיקת PET Ga68 PSMA לפני הניתוח. כמו כן חשוב יהיה לדעת רמת PSA לאחר הניתוח כי אם במקרה הוא לא ירד באופן משמעותי אז גם חשוב מאד לבצע בירור סיסטמי טרם קבלת החלטות על הקרנות וכיו״ב בברכה

תודה על התשובה, שאלה נוספת , מול מי אפשר להתיעץ בנושא תזונה נכונה להורדת הורמון טסטסטרון תודה

שלום ד"ר ברגר, בעלי עבר כריתת ערמונית רדיקאלית, בבדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי נמצאּ 4 +BILATERAL GS 5 ADENOCARCINOMA OF PROSTATE , ללא מעורבות קשרי לימפה אגניים, אך עם מעורבות של שלפוחית הזרע,של המרווח הסב עצבי ושל שולי החתך הניתוחי, לפני הניתוח PSA 4.6 , עשינו בדיקת PET CT שהראתה אותם תוצאות כפי שהיו בבדיקה פתולוגית ואין גרורות, לאחר חודשים אחרי ניתוח PSA 0.24 וטסטוסטרון 13.9 כאשר בבדיקת תרבית שתן מצאו חיידקENTEROBACT AEROGENES האם תוצאה של PSA מושפעת מקיום חיידק? צריך לעבור 28 הקרנות + טיפול הורמונלי לחצי שנה , האם בזמן הקרנות וטיפול הורמונלי אפשר לשלב טיפול הומואופטי ? תודה

25/04/2018 | 20:33 | מאת: ניר

הייתי שמח ומודה לשמוע דעתך בנתונים של : חולה בן 66 שנים מצב כללי טוב כולל פעילות ספורטיבית גליסון 4+4 בביובסיה פיוג׳ן לפני ניתוח בממצאי הניתוח - איזור חשוד לפריצה בבסיס סמוך לרקטום גליסון 5+4 בביובסיה שלאחר כריתה ללא ממצאים בפט סיטי 68 - גם לפני הכריתה וגם בהדמיה 8 חודשים לאחר הכריתה psa עלה מ 0.08 בערך 3 חודשים לאחר הניתוח ל 0.15 בערך 8 חודשים מאז הכריתה עדיין דליפת שתן , אם כי מתונה ורק בהתעטשות ושעול עמוק וכו עדיין במצב אימפוטנציה מלאה - האם יש יתרון להקרנה בשילוב טיפול הורמונלי , או האם לדעתך עדיף להתחיל רק עם הקרנות ולפי התוצאות להמשיך לטיפול הורמונלי תודה רבה

לדעתי במצב שאתה מתאר הייתי הולך על הקרנות למיטת הערמונית ולניקוז הלימפתי האגני משולבות עם טיפול הורמונאלי לחצי שנה. זאת עקב הנתונים הראשוניים של מחלתך המצביעים על מחלה בסיכון גבוה להשנות בברכה

24/04/2018 | 14:07 | מאת: עליזה

שלום ד"ר ברגר, בעלי עבר כריתת ערמונית רדיקאלית, בבדיקה פתולוגית של התכשיר הניתוחי נמצאּ 4 +BILATERAL GS 5 ADENOCARCINOMA OF PROSTATE , ללא מעורבות קשרי לימפה אגניים, אך עם מעורבות של שלפוחית הזרע,של המרווח הסב עצבי ושל שולי החתך הניתוחי, האם טיפול הורמונלי של זריקה אחת לחצי שנה + 25 הקרנות זה מספיק או אולי יש צורך בתוספת טיפול נוסף לדוגמא ביולוגי או זריקה הורמונלית לתקופה יותר ארוכה של 1-3 שנים . תודה רבה מראש

שאלה מצוינת. לצורך תשובה אני צריך קצת יותר פרטים, למשל, רמת PSA לפני הניתוח ואחרי, האם השוליים נשארו נגועים או לא. אחרי זה אוכל להתייחס בברכה

26/04/2018 | 21:57 | מאת: עליזה

לפני ניתוח רמת psa5.1 שוליים נגועות לאחר ניתוח עדין לא עשינו בדיקת psa. תודה רבה

17/05/2018 | 12:13 | מאת: עליזה

לום ד"ר ברגר בעלי עבור לפני חודשים ניתוח ראדיקלי , השבוע עשה בדיקת PSA ותוצאה 0.24 וטסטוסטרון 13.9 בנוסף עשה בדיקת תרבית שבה מצאו חיידקENTEROBACT AEROGENES שאלה: האם מדד PSA 0.24 גבוה לאחר חודשים אחרי ניתוח ? מה לעשות לטיפול בחיידק ? בעוד כחודש מתחילים הקרנות וטיפול הורמונלי . תודה

20/04/2018 | 10:13 | מאת: שושנקה

השנות גרורה מקומית במיטת הערמונית אחרי 31 הקרנות ב2014 וטיפול הורמונאלי, אנחנו בשלב הזה מנסים למגר"לנצח" את הגרורה ולהמנע בשלב הזה מחזרה לטיפול ההורמונאלי. מה האפשרויות?? הייפו הבנו שאפשר חלילה פגיעה ברירית או נקב במעי??האם יש מספיק נסיון בארץ?? מרכזים בחול מתמחים ??טטוסטרון 2.5 פיסיאי בשלב הזה 0.49??

אני מסכים שמדובר במצב בעייתי ללא תשובה חד משמעית. אני דווקא נוטה כיום במצבים האלה לא לעשות כלום, להשאר במעקב וכן להתחיל בשלב מסוים טיפול הורמונאלי מסרס יחד עם זאת אני יודע שישנם רופאים התומכים בטיפול פוקאלי בברכיתרפיה, HIFU, קריותרפיה וכיו"ב. מנסיוני שלי, הטיפולים האלה בעיקר פוגעים באיכות החיים ולא מרפאים. במידה ויש מישהו שעבר טיפול ממוקד לאחר הישנות מחלה לאחר שהוקרן, וזה עזר לו, אשמח לדעת בברכה

17/04/2018 | 16:40 | מאת: יונה חיים

אני לוקח בבוקר אקספורג 10/160. קרדיולוג 2.5 מ"ג בבוקר גלוקומין . בערב אני לוקח שוב גלוקומין וקרדיולוג 2.5 מ"ג. לפני יומיים בטיול לתאילנד לא היה לי שתן. הייתי בבית חולים חיברו אותי לקטטר ל3 ימים.הסיבה דלקת או חסימה. נתנו לי אזניל וקדקס לפרוסטטה..שאלתי ..ההם כול הכדורים הללו חיים בשלום.תודה לך.

תשובה... כן

17/04/2018 | 09:51 | מאת: מימי

שלום, תודה על לתשובתך, בביופסיה הפירוט גלילי רקמת ערמונית מעורבים לכל אורכם GLEASON SCORE 3+3=6 גלילי רקמת ערמונית מעורבים ב-GLEASON SCORE 3+3=6 הגידול מעורב כ-80 אחוז מהרקמה שנשלחה . בדיקת PSA בדם - 30.46 שאר הבדיקות MRI וPET CT יבצע בסוף החודש . במידה והצילומים יראו שהגידול מקומי ולא התפשט . מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ? ובמידה וכן מפושט מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ?

לא ניתן לענות על שאלה זו ללא תוצאות בדיקת PET Ga68 PSMA לאחר קבלת התוצאות הייתי מתייעץ עם אונקולוג מומחה בתחם בברכה

17/04/2018 | 06:35 | מאת: אורן

שלום, לגבי ערכי PSA - אצלי קיימת מגמת עלייה מתונה ב- 7 שנים האחרונות (בערך 0.3-0.5 בשנה) - כיום בגיל 57 הערך הוא 5.1. שאר הבדיקות תקינות מלבד ערמונית קצת מוגדלת. ממה שקראתי - ערך 5.1 הוא גבוה ומומלץ ביופסיה, מצד שני קראתי - שעלייה של עד 0.7 בשנה זה תקין... אני מבולבל....

זה באמת מבלבל.. באופן כללי יש משמעות לקצב עליה אבל בהחלט ישנה גם משמעות לערך הסופי של הבדיקה. במקרה שלך ולאחר עליה הדרגתית הייתי עושה ביופסיה בברכה

שלום לך אבא שלי בן 70 בעל מוגבלויות בגפיים תחתונות CP וחולה אסטמה ביצע ביופסיה בערמונית שבה התגלתה קרצינומה גליקסון 6 דרגה 1 , ביצע PET CT אודה לך לעזרה בפיענוח יש מספר דברים לא ברורים לי : הודגמה קליטת יתר מוקדית 7.3 MAX SUV באזור הפריפרי של המידגלנד של הפרוסטטה משמאל. הממצא חשוד כפורץ את הקפסולה אחורה. מוקד נוסף של קליטת יתר 2.4 MAX SUV הודגם באזור פיברו-מוסקולרי בבסיס הפרוסטטה. קליטה מעט בלתי הומוגנית הודגמה בשאר הפרוסטטה. אין עדות לקליטת יתר בשלפוחיות הזרע דו"צ. אין עדות לקליטת יתר בקשריות לימפה באגן או ברטרו-פריטונאום. הודגם ריבוי קשריות לימפה זעירות בצוואר, באקסילות העמוקות, רטרופקטורליות, במדיאסטינום, ברטרו- פריטונאום, במזנטריום (עם הסננת שומן בשורש המזנטריום) ובמפשעות, באורך עד 2.1 ס"מ, ייתכן על רקע מחלה לימפופרוליפרטיבית. אין עדות לקליטת יתר באזורים אחרים, כולל בריאות בכבד או בשלד. הודגמה הרניה מפשעתית מימין עם תוכן מעי דק, ללא עדות לכליאה או חסימת מעי. לסיכום: שני מוקדי קליטת יתר בפרוסטטה כמתואר, האחד מהם עם חשד לחדירה של הקפסולה, לקורלציה עם MRI מכוון. אין עדות למעורבות אזורית או מרוחקת במחלה בעלת ביטוי של PSMA

שלום רב, רוב הפיענוח בבדיקות אלו מיועדים לאנשי המקצוע ולא הייתי מתעכב יותר מדי על ניסוח זה או אחר. מה שחשוב כאן זה שאין התפשטות של המחלה מעבר לערמונית. פריצת הקפסולה כשמה כן היא. חשד לחדירת הממאירות לקפסולה העוטפת את הבלוטה עצמה חג שמח

14/04/2018 | 15:09 | מאת: שושנקה

בן 65 ,כריתה רדיקאלית של הערמונית ב2013 ,פי סי אי 3.8 אחרי הניתוח, 31 טיפול קרינה ב2014 וטיפול הורמונאלי כמעט 3 שנים עד יולי 2016 ,גליקסון 9 , בעקבות עליית פיסאי 0.4 עשינו בדיקת PSMA שהראתה קליטת יתר פוקלית במוקד קטן של צפיפות רקמה רכה במיטת אפקס הערמונית בין הרקטום לשלפוחית השתן....עכשיו באפריל פיסיאי 0.49 טטוסטורון 2.5 . האם אפשר לעשות SBRT הקרנה ממוקדת באיזור שכבר שהוקרן?? לחילופין חשבנו על HIPU?? האם יש מספיק נסיון בארץ?? בבית חולים בצפת יש טיפול חדשני הקפאת גרורות?? רוצים לנסות למגר את הגרורה ללא טיפול הורמונאלי האם אפשרי????במידה ואין נסיון מספיק בארץ איזה מרכז בחול יכול לעזור לנו??

שלום רב, אני יכול להציע כאן רק את נסיוני עם מצבים דומים בעבר. עד היום עוד לא ראיתי מישהו שהרוויח משהו מגישה טיפולית פוקאלית כטיפול באזור שהוקרן במיטת הערמונית. אני ראיתי בעיקר נזקים ופגיעה קשה באיכות החיים. לכן אני לא ממליץ עד שאראה נתונים אחרים חג שמח

18/04/2018 | 18:15 | מאת: שושנקה

יש אפשרות הייפוHIFU?? אומרים שחיבים לעבור דרך המעי ועלול להיות נזקים ברירית?? מה האפשרות לטיפול שאינו חזרה לטיפול הורמונאלי?? זאת הישנות מקומית ואנחנו מחפשים דרך למגר את הגרורה?? יש פתרונות חדשניים בחו"ל?? איפה??

13/04/2018 | 08:41 | מאת: אלי

שלום, אני בן 52 ובריא בד"כ, ומרגיש מצויין. 1. בבדיקות תקופתיות נמצא ערך PSA של 4.8 (לעומת 2.5 לפני שנתיים) 2. בדיקת אורולוג ללא ממצא כלשהו. קיבלתי אנטיביוטיקה לשבועיים ובדיקות לבצע לאחר מכן 3. כעבור חודש וחצי - PSA ירד ל- 3.4 ו- PSA RATIO = 0.23 4. אולטרסאונד - נצפה JET דו צדדי - מה זה אומר? בלוטת ערמונית מוגדלת בנפח 40 סמ"ק - הרבה? מעט? מסביר את ה- PSA ? אשמח לדעתך

הי, 40 סמ"ק זה בהחלט גדול מהממוצע, בטח לגילך ויכול להסביר עלית PSA הייתי ממשיך מעקב בלבד ואם הPSA יתחיל לעלות מחדש לרמות של מעל 4-4.5 לא יהיה מנוס מבצוע ביופסיה חג שמח

08/04/2018 | 12:54 | מאת: אלי

אשמח לקבל יעוץ לגבי תשובת פד סיטי ערמונית ואת חומרת המצב סיכום : קליטה פתולוגית ממאירות ידועה בערמונית עדות לפיזור גרורתי נרחב בשלד,כמו כן פיזור גרורתי בלשד העצם קליטות מעט מוגברות בקשרי לימפה קטנים באגן ימין-תגובתיים או גרורות נוספים

תמיד בשאלות כאלה צריך קונטקסט אבל במקרה שלך די ברור לפי התשובה שיש לך סרטן ערמונית עם גרורות גרמיות. יחד עם זאת, אם זו תחילת המחלה שלך והיית בריא עד עכשיו אז בדרך כלל יש המון מה לעשות עם תוחלת חיים ארוכה ואיכות חיים טובה בברכה

כמו מה למשל.. כרגע מקבל זריקות חלבון כול שלושה חודשים כרגע קיבלתי את הזריקה השניה

03/04/2018 | 16:36 | מאת: אבי

שלום רב, בעקבות עליית PSA מ-1.5 ל-3.8 עברתי ניתוח רדיקלי להוצאת הערמונית. אחרי שנה וחצי ערכי ה PSA החלו לעלות, לכן קיבלתי קרינה ללשכה (מיטת הערמונית). למרות ההקרנות ה- PSA המשיך לעלות. ביצעתי בדיקת PET PSMA שבעקבותיה קיבלתי השלמת הקרנה לבלוטת הלימפה באגן ולבלוטות האגניות בשילוב טיפול הורמונלי (זולדקס), שהוביל להורדה זמנית בערכים, אך הPSA שוב עלה ל-1.6. לאחר PET PSMA נוסף נראה ממצא של גרורה בקשרית לימפה בקוטר 0.4 ס"מ באגן בסמוך לעורק האיליאקלי המשותף, מספר ס"מ מעל לשדה הקרינה הקודם. לכן, הומלץ לי כעת על טיפול משולב של דקפפטיל + זיטיגה+הקרנה לשרשרת קשריות הלימפה של הקשרית הנגועה. קיבלתי את זריקת הדקפפטיל, אולם לפני המשך הטיפול שהוצע לי (זיטיגה +הקרנה) החלטתי ללכת לקבלת ייעוץ נוסף והומלץ לי על: קרינה סטריאוטקית לבלוטה בלבד בשיטת SBRT ללא קבלת טיפול הורמונלי נוסף (למעט הדקפפטיל שקיבלתי). אני מתוסכל ומבולבל ומתקשה להחליט באיזה טיפול עליי לבחור. אשמח לקבל חוות דעת ולומר מה הטיפול האופטימלי לדעתך על סמך הנתונים. האם טיפול מסוג SBRT יכול לעזור במצבי? תודה מראש.

שלום רב, זו באמת דילמה כי אין כאן החלטה נכונה אחת. אני יכול להעיד על עצמי שהייתי נוקט בגישה של קרינה ממוקדת בלבד ללא טיפול הורמונאלי כלל ומתחיל טיפול הורמונאלי רק אם יתברר שהמחלה מתקדמת ביותר מ2-3 מקומות. בברכה

31/03/2018 | 17:00 | מאת: שני

שלום רב. אבא שלי אחרי כריתה רדיקלית ושני מחזורים של הקרנות (30 בכל פעם) ועכשיו התגלה מוקד חדש באזור הלימפה באגן והאונקולוג הציע לעשות שוב עוד 10 הקרנות לאזור החדש. האזור החדש שרוצים להקרין קרוב מאוד לאזור שכבר הוקרן (מרחק של סנטימטרים). רציתי לשאול מהם הסיכונים בהשלמת הקרנה בפעם השלישית? האם אין סכנה בהקרנה לאזור ככ סמוך לאזור שהוקרן בעבר? מהו פרק הזמן המקובל מקבלת דקפפטיל להתחלת ההקרנות? תודה רבה שני

שאלות טובות את שואלת. קשה לענות תשובות חד משמעיות מבלי להכיר את העובדות באופן מדויק. בכל מקרה, אם שדה הקרינה לא נוגע בשדות הקודמים, הסיכון קשור רק לאזור האנטוי הספציפי אליו מכוונת הקרינה. במקרה כאן יתכן שיהיה סיכון לבצקות ברגליים אבל קשה להעריך. בעניין הדקפפטיל אין פרק זמן סטנדרטי. בכל מקרה, את צודקת שלעיתים עדיף לוותר על ההקרנות ולהשאר עם הדקפפטיל בלבד אבל זה לדיון מול האונקולוג והמקרין בברכה

28/03/2018 | 22:05 | מאת: מימי

שלום רב, בן 68 לאחר ביופסיה בערמונית להלן התשובה: 4 גלילים משמאל GLEASON 7 PGG2 , גלילים מ TZ גם GLEASON 7 PGG2 משני הצדדים גם GLEASON 6 . יש הפנייה לMRI ערמונית ופט סיטי ובדיקות דם. מה חומרת המצב? ומה הטיפול המומלץ לתשובה זו? תודה.

שלום רב, לפי הנתונים ששלחת לי יש לך סרטן ערמונית בדרגה בינונית. חסרים לי נתונים נוספים כדי להעריך את מצבך כגון רמת PSA בדם, ותוצאות בדיקות הדמייה כגון MRI וגם מיפוי עצמות או בדיקת PET Ga68 PSMA מטרת הבדיקות להעריך אם המחלה ממוקמת לערמונית בלבד (רוב הסיכויים שכן) או שהמחלה יצאה מתחום הערמונית לאברים אחרים. לאחר קבלת כל האינפורמציה ניתן יהיה לקבוע טיפול. בכל מקרה החלטה כזו רצויה במסגרת פגישה פנים אל פנים עם רופא אונקולוג מומחה בתחום. בברכה

שלום, תודה על לתשובתך, בביופסיה הפירוט גלילי רקמת ערמונית מעורבים לכל אורכם GLEASON SCORE 3+3=6 גלילי רקמת ערמונית מעורבים ב-GLEASON SCORE 3+3=6 הגידול מעורב כ-80 אחוז מהרקמה שנשלחה . בדיקת PSA בדם - 30.46 שאר הבדיקות MRI וPET CT יבצע בסוף החודש . במידה והצילומים יראו שהגידול מקומי ולא התפשט . מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ? ובמידה וכן מפושט מהי המלצת הטיפול במקרה כזה ? תודה .

27/03/2018 | 09:13 | מאת: אמיר המודאג

שלום, אני בן 52 בריא בד"כ PSA יצא כ- 4.8 בשתי בדיקות בפער של כחודשיים בדיקה של אורולוג בין שתי הבדיקות הללו - לא נמצא כל ממצא חריג האם כדאי לבצע ביופסיה ? האם לא מגדיל התפרצות סרטנית? האם לחכות תקופה כלשהי ע"מ לבחון אם יש מגמתיות כלשהי ב- PSA? תודה וחג שמח !!

שלום רב, בהנחה שעשית 2 בדיקות בלי שקיימת יחסי מין ביממה טרם הבדיקה או שרכבת על אופניים וכיו"ב, אז הייתי חוזר על הבדיקה פעם נוספת בעוד חודשיים ואם הPSA לא ירד מעצמו לרמות נמוכות מ3 אז הייתי שוקל או בצוע ביופסיה ישירות או לבצע MRI המכוון לערמונית טרם ביצוע ההביופסיה לקבלת החלטה מושכלת. בברכה

20/03/2018 | 11:52 | מאת: נתן

סרטן הערמונית התגלה אצלי באוגוסט 2017 ,psa77 .אני מקבל טיפול הורמונלי ,זריקת אלי גרד 45 לפני 4 חודשים וסדרה של 26 הקרנות אותן סיימתי ב28/1/2018 . בבדיקת דם אחרונה לפני יומיים. Psa 0.02 וטסטרון 1 ז’ראר הפרמטרים תקינים למעט כדוריות לבנות. WBC. 3 מתחת לנורמה האם זה קשור לקרינה ?.

שלום רב, יתכן שכן, הכדוריות הלבנות יכולות לרדת עקב קרינה אך אין כאן בעיה דחופה חג שמח

16/03/2018 | 17:03 | מאת: דן

שלום האם מחקר סטמפד לגבי זייטיגה (אביטרון) מתייחס למינון של 1000 מג בלבד או ניתן לתת זייטיגה במינונים שונים תודה

שלום רב, המחקר מתייחס למינון 1000 מ״ג בלבד יחד עם זאת, במצבים שונים אנחנו שוקלים להפחית מינון. בברכה

27/03/2018 | 14:43 | מאת: דן

שלום רב מטופל בדקפפטיל+אביטרן נמצא כרגע בהקרנות כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PET תודה

27/03/2018 | 14:46 | מאת: דן

שלום רב מטופל בדקפפטיל+אביטרן נמצא כרגע בהקרנות כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PET תודה

15/03/2018 | 14:45 | מאת: שושנקה

אחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ב2013 , טיפול קרינה וטיפול הורמונאלי גליקסון 9 , עכשיו פיסאי 0.4 בדיקת PSMA הראתה קליטת יתר פוקלית במוקד קטן של צפיפות רקמה רכה במיטת אפקס הערמונית בין הרקטום לשלפוחית השתן....מה עושים?? האם יש מרכז בארץ מרכז מתמחה בהקרנות חוזרות??

שלום רב, אין התמחות כזו בהקרנות חוזרות. צריך לשקול טיפול ממוקד אחר כמו HIFU אבל אני לא בטוח שאתה מתאים. האם אתה על טיפול הורמונאלי כעת? מה רמת הטסטוסטרון שלך כעת? תמיד אפשר לשקול טיפול תרופתי סיסטמי אבל לא הייתי ממהר. בברכה

15/03/2018 | 23:38 | מאת: שושנקה

סיימתי טיפול הורמונאלי לפני שנה וחצי ....הטיפול ההורמונאלי נמשך 33 חודשים הפיסאי ירד במהלכו ל0.004 וטיפס בחודשים האחרונים עד ל0.4 ....הטטוסטרון לפני כחודש 1.5 גליקסון גבוה מאד 9 ....HIFU עשוי להתאים?? האם יש טיפול חדש שמותאם במיוחד לנשאי BRCA2??

ישנו טיפול מיוחד בנשאים עם תרופה ביולוגית הנקראת לינפרזה (אולפאריב) יחד עם זאת אין כרגע מקום לטיפול זה. הייתי שוקל בשלב זה לחדש זריקות בלבד ולראות מה קורה לPSA בברכה

16/03/2018 | 10:03 | מאת: שושנקה

תודה רבה רבה