פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2153 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

03/08/2017 | 02:25 | מאת: שמואל. ס

אני בן 63 ב 12.2012 הייה לי אשך נפוח וטופלתי על ידי אנטיביוטיקה ב 11.2013 התחלתי להרגיש כאבים בעת פליטת זרע וגם הכמות ירדה לכמעט אפס. פניתי לאורולוג ולאחר בדיקת אולטרה סאונד  ערמונית בנפח 34 סמ"ק והתרוקנות שתן תקינה ב 02.2014 בדיקת psa 2.3 ב 04.2014 עברתי ארוע לב שבעקבותיו אני לוקח כדורים על בסיס יומי לוסק,אספירין,קרדיולוג, טריטייס ואדורווסטטין ב 07.2015 בדיקת psa 2.3 ב 07.2016 בדיקת psa 2.2 ב 01.2017 בדיקת psa 3.3 יש לציין כי לא הייתי מודע לבדיקת ה psa אבל לאחר שחבר הסב את תשומת ליבי לחשיבותה שמתי לב כי היית קפיצה של psa בבדיקה האחרונה.שאלתי היא האם יש משהוא מיוחד שעלי לעשות  בתודה שמואל

באופן כללי עלית PSA בבדיקה אחת לרמה הזו לא מחייבת אותך לכלום אם בהמשך המעקב תראה המשך עליה הדרגתית תפנה לאורולוג

תודה על תשובתך כאשר בין לבין התקבלו נתוני כל הבדיקות ואודה לשמיעת עמדתך . בתמצית נתוני הבסיס היו psa בסביבות 12 שצמח מסביבות 6 תוך שנתיים וכאשר בביובסיה פיוג׳ן נמצאו 2 גלילים עם גליסון 4+4 מימין כ 40% מכלל הרקמה ושלושה גלילים עם 4+3 משמאל כ 20% מכלל הרקמה נפח 54 סמק וקופסית שלמה עם הדגשה שבניגוד ל mri לא נצפו ממצאים לפריצה (שזה כבר סיפור נפרד ואין לי זמן וכח להתמודד כרגע עם טעות לכאורה שארעה עקב החלפת דיסק כי שום דבר אחר כולל נפח לא דומה ) . pet ct עם 68 psma בטן ואגן מלמד על קליטה פתלוגית של psma באונה הימנית והשמאלית של הערמונית באזור פריפרי בערך בשליש האמצעי . אין כל קליטה אחרת בראש , בצוואר , בחזה , ובעצמות . אני בן 65 שנים בריא לחלוטין ומבצע פעילות ספורטיבית של שעה על בסיס כמעט יומי שאלותי הן - האם להמתין ורק להיות במעקב , האם לבצע ניתוח רובוטי , האם הקרנה חיצונית או פנימית מתאימה לנתונים,האם הקפאה / חימום יכולים להיות מענה מתאים תודה ומתנצל על השאלה הארוכה,אך חברי לצרה בוודאי ימצאו עניין במצב ובתשובתך

שלום רב, עניין הMRI מול הסונר לא רלבנטי כאן כי בדיקת הMRI הרבה יותר מדויקת ויש לפעול לפיה ולא לפי הMRI בכל מקרה אתה מוגדר כמטופל עם סרטן ערמונית מקומי ועם סיכון גבוה להתפשטות. הנטייה שלי במצבים הללו בגבר בן 65 במצב כללי מצוין זה לפנות קודם כל לניתוח. זאת עקב העובדה שתמיד יש את האופציה להשלים עם הקרנות אם יהיה צורך בניגוד למצב ההפוך בו אין אפשרות לנתח אחרי הקרנות יחד עם זאת החלטה סופית מחייבת דיון מעמיק בין הרופא שלך לבינך לאחר מתן הסבר על כל היתרונות והחסרונות בכל שיטה בברכה

תודה ד ר כל הכבוד לך על ההשקעה בתשובה לשאלתי כמו גם בתשובות לאחרים אתה ממש ממלא את שליחות הרופא ותבורך

19/07/2017 | 20:53 | מאת: מאיר

עברתי ניתוח בערמונית דרך השופכה עקב קשיים במתן שתן בבדיקת הביופסיה התגלה באחת הדגימות סרטן עשיתי בדיקת PSA התקבלה התוצאה 1 לפני הניתוח הייתה 2 האם יש אפשרות שהסרטן מתפשט בערמונית ולשאר הגוף למרות התוצאה הטובה של בדיקת הPSA ? האם יש עוד בדיקות שכדאי לי לעשות על מנת לבדוק מה מצב הסרטן בערמונית? בתודה לתשובה מאיר

שלום רב, בד"כ כשמתבצעת אבחנה בצורה בה אתה מתאר, הסיכויים להתפשטות הממאירות מאד נמוכים. יחד אם זאת לא תיארת את דרגת המחלה (מה הגליסון) ככה שאם במקרה יצא גליסון 9-10 אז צריכים להיות יותר זהירים. בנוגע לבדיקות נוספות, צריך להתייעץ עם אורולוג ועם אונקולוג בהתאם לפרמטרים נוספים כולל דרגת המחלה, סימפטומים וגיל

16/07/2017 | 20:20 | מאת: פז

בעלי בן 75. עקב דימום בשתן עשה בדיקה ציטולוגית 3 פעמים. שתי הבדיקות התוצאה הייתה במשטח תאים אטיפים חשודים ל Transitional cell carcinoma בבדיקה השלישית - נראו לויקוציטים ואין עדות לתאים ממאירים . מה המשמעות שהתוצאות שונות? ולמה יש צורך לבדוק 3 פעמים תודה

שלום רב, יש צורך בלחזור על הבדיקה כי לא תמיד היא מדייקת באבחנה יחד עם זאת, הבדיקה המתבקשת כעת עבור בעלך זו בדיקת ציסטוסקופיה לתוך שלפוחית השתן ודרכי השתן. מדובר בהכנסת צינור עם מצלמה שמאפשרת לאורולוג מבט לתוך השלפוחית ולזהות מוקדים פתולוגים לא תקינים בברכה

קבלתי היום תוצאת fusion . גידול מליגני עם יציאה מהקופסה. גליסון 4+4=8הרופא שהציג התוצאה הציע ניתוח רדיקלי ברובוטיק . ב second opinion - רופא אחר טען שיש לבצע ראשית בדיקת pet-ct . אודה על עוד מידע.

אני מסכים שכדאי לעשות קודם בצוע בדיקת PET ga68 PSMA כדי לוודא שהמחלה ממוקמת בערמונית בלבד טרם בצוע ניתוח כריתה רדיקלי של הערמונית. במידה ואכן יתברר שאין גרורות והמחלה ממוקמת בערמונית בלבד, ניתן יהיה לשקול ניתוח או הקרנות בשילוב עם טיפול הורמונאלי מסרס. בברכה

11/07/2017 | 09:26 | מאת: פיני

שלום דוקטור. בחודש נובמבר 2016 עברתי ניתוח הסרת ערמונית בשיטה רובוטית. להלן תוצאה מיקרוסקופית. radical prostatectomy; prostatic adenocarcinoma gleason score;6(3+3) involving both lobes;40% of the rigth lobe and 30% of the left lobe,confined to the prostate. dominant nodule approximately 2.1 cm.in size present in the right lobe. tertiary pattern 4 involving less than 5% of the tumor volume present. perineural invasion identified. high grade PIN surgical margins;distal,proximal and lateralare free. no evidence of extraprostatic extention. no evidence of angiolymphatic invasion, both seminal vesicles are free. בחודש מרץ 2017 ביצעתי PSA=פחות מ 0.03. בחודש יולי2017 ביצעתי בדיקת PSA=0.04 הייתי מעוניין לדעת מה מצבי לפי התשובה הפטולוגית. האם יש משמעות לעליה של PSA מפחות מ0.03 ל0.04. האם ביצוע סקס או רכיבה על אופניים משפיעים על התוצאה? האם הזיכפה תשתפר בעתיד וכמה זמן מהניתוח זה קורה אם בכלל? היום אני לוקח סיאליס 5מג+ויאגרא 100מג ליפני הסקס. גילי הוא 56 עוסק ברכיבת אופניים וחדר כושר. סליחה על השאלות הארוכות אבל זה מאוד חשוב לי לדעת. בברכה פיני

פיני שלום, שאלותיך רלבנטיות ביותר עבור כל מטופל שעבר ניתוח כפי שאתה עברת: מבחינה פרוגנוסטית יש לך מחלה טובה. גליסון 6 זה טוב וגם אם הPSA יתחיל לעלות קצת עדיין מצבך טוב. אין כל כך משמעות לסמן שעולה מ0.03 ל0.04 וצריך להמשיך לעקוב כי זה במסגרת הטעות של בדיקת מעבדה. יחד עם זאת, אם תמשיך העליה אז יתכן שבעתיד כדאי יהיה לשקול הקרנות למיטת הערמונית אבל אתה לדעתי עוד לא שם. בנוגע לזקפה, קשה לאמר. כבר עברו 8-9 חודשים מאז הניתוח ויתכם שזה עוד ישתפר אך קשה לאמר. יחד אם זאת אין לך שום מגבלה, תמשיך להנות מרכיבה על אופניים, לעשות סקס וכל דבר אחר ללא חשש. סה"כ אתה איש בריא בברכה

בבדיקת mri של הערמונית נמצא ״ הודגמו גושים חשודים אזור פריפלי מימין בגובה mid gland תהליך בעל סיגנל נמוך בערכי w2t בגודל 2*1.5 פורץ קפסולה ומתפשט לשומן פריפרוסטטי מימין ״ וכן נרשם בפיענוח הדיסק ״ ממצא דומה משמאל ובאזור הבסיס פורץ קפסולה ויוצא לשומן פריפרוסטטי ״ . ואילו בביובסיה בבדיקת mrp fusion trus נרשם ״ קופסית של ערמונית - שלמה , לא נצפו ממצאים מעידים לפריצה קופסית״ . השאלה איך מתיישבת, אם בכלל הסתירה ומה גובר על מה - היש או אין פריצה של הקופסית אולי חשוב לציין שיש גם הבדל בממצאים של הנפח בשתי הבדיקות. תודה

מה שחסר לי בשאלתך זו התשובה הפתולוגית של הרקמה. בכל מקרה, תמיד MRI מדויק יותר בעניינים אלו מכל בדיקה אחרת. בברכה

05/07/2017 | 11:32 | מאת: ברלה

בן 68,בשנת 2003 סרטן ערמונית psa-4.3 גליסון 7 ניתוח רדיקאלי, שוליים נקיים.בסוף שנת 2012 הישנות הגידול במיטת הערמונית, psa - 0.21 , 40 הקרנות.ירידת psa ל- 0.01. 4.14 - 0.02 7.14 - 0.02 10.14 - 0.04 1.15 - 0.06 3.15 - 0.13 6.15 - 0.17 9.15 - 0.23 12.15 - 0.25 3.16 - 0.23 6.16 - 0.27 9.16 - 0.31 12.16 - 0.4 3.17 - 0.43 6.17 - 0.43 נראית מגמת עליה מתמדת ב - psa . בהתכתבות קודמת ציינת כי "בשלב מסויים" כדאי לשקול ביצוע בדיקת Pet Choline . האם הבדיקה הזו אפקטיבית ברמת PSA כזו, או להמתין לערכים גבוהים יותר? . אודה להתייחסותך. ברלה

שלום רב, מדובר לדעתי בעליה מאד איטית והדרגתית של הPSA כך שאין לדעתי בעיה שתמשיך להיות במעקב בלבד. יחד עם זאת במידה ומתקבלת החלטה לבדיקת דימות כלשהי אז אני ממליץ על בדיקת PET Ga68 PSMA בברכה

03/07/2017 | 17:17 | מאת: רוני

שלום רב רציתי לדעת משמעות בדיקת psaעם ערכים Psa כללי- 4.96 Psa free 0.62 Psa index 0.13 אציין שלפני שנה וחצי התוצאות היו Psa 4.1 Free0.7 ואינדקס 0.17 אציין שבבדיקה רקטאלית לפני כשנה וחצי הבדיקה היייתה תקינה

שלום רב, נתוני הPSA מחייבים בדיקת אורולוג. אורולוג צריך לבדוק אם הערמונית שלך מוגדלת או לא ואם יש ממצא חשוד וכמו כן תסמינים של דרכי השתן. לפי הנתונים הא צריך לקבל החלטה אם להמשיך מעקב בלבד או להפנותך לביופסיה בברכה

הpsa שלי עלה ל 8 שלפני

לא מבין את שאלתך

שלום רב ד"ר. בן 68, עברתי ניתוח ראדיקלי להסרת הערמונית לפני כשלוש שנים, במסגרתו נמצא כי הפתולוגיה שלי לאחר הכריתה הינה גליסון 7 וכי מדדי לאחר הכריתה ובמהלך השלוש שנים האחרונות כלהלן: 1. 07/2014. - 0.08 psa 2. 11/14 - 0.07 3. 2/15 - 0.03. 4. 5/15- 0.02 5. 10/15- 0.06. 6. 3/16 - 0.06. 7. 9/16 - 0.07 8. 3/17 - 0.14 9. 14.6.17- 0.19 psa. לאור מגמת העליה, האם יש סיבה לחשש? ומה דרך הפעולה המומלצת?

שלום רב, מדובר בהישנות ביוכימית לאחר ניתוח עם קצב עלית PSA מאד איטית. לכן הפרוגנוזה שלך מצוינת ואין לך סיבות לחשוש מהתפשטות מחלה בעתיד הנראה לעין. יחד עם זאת, לצורך ריפוי מלא ממחלתך אתה נדרש לפנות למכון קרינה ולקבל טיפול בהקרנות למיטת הערמונית. במצב זה סיכויי החלמתך המלאה הינם מעל 50% בברכה

08/05/2017 | 03:32 | מאת: יצחק

סרטן ערמונית גליסון 9. יעבור PMSA. הבדיקה היא לאזור מערכת השתן והערמונית בלבד או לכל הגוף? אם היא רק לאזור הערמונית איך מאתרים אם קיימות גרורות במקומות אחרים?

01/06/2017 | 15:58 | מאת: בדיקת PSMA

שלום רב, הבדיקה מכוונת לכל ממצא סרטני בכל הגוף וברמת רגישות גבוהה בברכה

שלום רב, הבדיקה מכוונת לכל ממצא סרטני בכל הגוף וברמת רגישות גבוהה בברכה

29/04/2017 | 23:03 | מאת: טוביה

שלום בן 46 בריא , אוכל מאוזן ומקים אורח חיים תקין להערכתי.לא נוטל שום תרופות. נטלתי9 שנים פרופצייה בשל התקרחות גנטית הפסקתי ,( נטלתי דקל ננסי) חזר ההתקרחות. לפני חודש הרופא נתן שוב לא השתמשתי עדיין בעלון מצויין הגברת % סרטן הערמונית, אשמח להרחבה על קבוצות של משתמשים לשנים רבות, אבי חלה בקרסינומה , הוחדרו גרגרים רדיואקטיבים בגיל 68 ונותח בהצלחה. עלון החדש כן רשום שיש נטייה לדיכאון אשמח להרחבה מה עוד ידוע על התרופה מבחינת סיכונים גבוהים, היום אניחושב פעמיים אם לנטול תרופה לצורך קוסמטי, אבל זאת התרופה שעוזרת לי לשיער תודה

שלום רב, אין בידיי אינפורמציה מהותית בעניין. מדובר בתרופה הקשורה למנגנונים הורמונאלים זכריים אז יתכן שישנה השפעה אך אין לי מידע עדכני מובהק שמקשר בין התרופה לבין סרטן הערמונית בברכה

24/04/2017 | 08:45 | מאת: דנה

שלום האם כרגע מתבצע מחקר קליני בנושא סרטן השחלה?מחקר הבודק טיפול ביולוגי /אימונוטרפי במקביל או במקום טיפול כימי? תודה

שלום רב, ישנם מחקרים אך לאינדיקציות מאד ספציפיות של המחלה צריך לבדוק באופן ספציפי מה מתאים

13/04/2017 | 21:33 | מאת: שלומי ח

ביצעתי ביופסיה על ידי כירורג פה בלסת תחתונה והוחדר נקז לצורך שטיפות עקב חשד לציסטה לשם הקטנתה התקשרו אלי לבוא בעוד 5 ימים לעשות ביופסיה חוזרת עקב תוצאות לא ברורות האם לדעתכם יש סיבה אמיתית לדאגה ?

שלום רב, שאלתך איננה מכוונת לפורום הנכון ואין ביכולתי לענות עליה בברכה

30/03/2017 | 14:18 | מאת: ויקטור

שלום, אני בן 70, ב2007 עקב עלייה בPSA עשו לי ביופסיה, לא היו סימני הסרטן. אתמול עשיתי בדיקת TRUS ללא ביופסיה ובפעם הראשונה היה שינוי: גוש לא נמוש אך קיימת אי סדירות מימין. PZ - אזור היפואקוגני אפיקלי מימין. שאר המרקם הומוגני. נפח: 65 גבולות: שמורים נוקשות: לא מה זה אומר ומה לעשות?

שלום רב, חשוב לדעת, מדוע חזרו על בדיקת TRUS. האם בגלל עלית PSA? בדרך כלל שינויים בTRUS מאד לא ספציפיים ואי אפשר להגיע למסקנות מיוחדות לכן צריך את התמונה הכוללת. בברכה וחג שמח

שלום רב ד"ר. בן 68, עברתי ניתוח ראדיקלי להסרת הערמונית לפני כשלוש שנים, במסגרתו נמצא כי הפתולוגיה שלי לאחר הכריתה הינה גליסון 7 וכי מדדי לאחר הכריתה ובמהלך השלוש שנים האחרונות כלהלן: 1. 07/2014. - 0.08 psa 2. 11/14 - 0.07 3. 2/15 - 0.03. 4. 5/15- 0.02 5. 10/15- 0.06. 6. 3/16 - 0.06. 7. 9/16 - 0.07 8. 3/17 - 0.14 psa. אני ממש מודאג וטרוד מההכפלה האחרונה. האם יש סיבה לכך והאם אתה סבור כי יש לבצע הקרנות?

שלום רב, אתה מתאר מצב אחרי כריתה רדיקלית של הערמונית בה הPSA לא ירד לרמות בלתי מדידות אך נעצר לאורך תקופה ארוכה על רמות מאד נמוכות. כעת אתה מתאר עליה יחסית מהירה לעומת רצף הבדיקות קודם. למרות שעדיין יש סיכוי שאם תעשה בדיקה נוספת בעוד מספר חודשים הPSA לא ימשיך במגמה זו, אני עדיין חושב שכדאי שתבצע הקרנות למיטת הערמונית. זאת עקב גילך הצעיר ובהנחה שאינך סובל מדליפת שתן כלשהי בברכה

23/03/2017 | 21:49 | מאת: יוסי

עברתי לפני כיום ביופסיה בערמונית טרנספרינלית MRI US FUSION,בהרדמה כללית.בסוף התהליךהוזרק לי מרקאין מקומי . אין לי בעיה במתן שתן,אבל מצד שני עצירות וכל הזמן הרגשה של צורך להתרוקן. מאין לחץ בפי הטבעת. הצלחתי לצאת אחרי שביצעתי אנמה קצרה.אבל עדיין ההרגשה קיימת השאלה כמה ימים עד שאחזור לשגרה והעצירות תעבור.

שלום רב, התופעה שאתה מתאר לאחר ביופסיה מוכרת כמו התופעה שתוארה על ידי קודמך בפורום. בדרך כלל עובר מעצמו. בברכה, דר ברגר

עברתי ביופסיה של הערמונית לפני 5 ימים מאז אני מתקשה במתן שתן. האם זו תופעה רגילה? האם זה עובר מעצמו או דרוש טיפול רופא ?

שלום רב, מדובר בתופעה מוכרת אחרי ביופסיה עקב דימום ובצקות בבלוטה שלוחצים על השופכה. בדרך כלל עובר מעצמו. אם זה מחמיר אז צריך לפנות לאורולוג בברכה

12/03/2017 | 18:17 | מאת: ניר

האם לאישה יש את אותו סיכון להידבק באיידס גם כאשר היא מבצעת מין אוראלי וגם מחדירה ללא קונדום, ללא גמירה וללא פצעים? האם הסיכון בשני המקרים הוא זהה? אם לא, מה ההבדל? תודה

שלום רב, השאלה מיועדת לפורום אחר ולא לפורום סרטן הערמונית בברכה

לטיפול כימו בטקסוטר האם ניתן לקחת תא חמצני לחיזוק הגוף והאם במקרה של נימול אפשר לתת בי קומפלקס?

שלום רב, התשובה לשאלה באופן תיאורטי הינה חיובית, אפשר לתת מה שרוצים. האם זה עוזר? זו כבר שאלה אחרת עליה אין לי תשובה. בברכה

06/03/2017 | 19:24 | מאת: משה

לפני 5 שנים עברתי טיפול ברכתרפיה. ערך הPSA ירד ל1.2 וכיום עומד על 8.16. בדיקת PET CT PSMA הראתה קליטה בשלפוחית הזרע מימין 9.7 (הערמונית ללא קליטת יתר בסמוך). אין לראות קליטת יתר בקשרי לימפה באגן וברטרופריטונאום ולא זוהה פיזור משני גרמי קולט ביתר. מה הטיפול המומלץ ומה סיכויי ההחלמה. תודה משה

שלום רב, אתה מתאר מצב של שארית מחלה בבלוטת הזרע ויתכן שניתן לבצע הקרנה ממוקדת למוקד המחלה לצורך כך עליך להגיע למכון קרינה שמתמחה בהקרנות ממוקדות לאזורים אלו. בברכה

07/03/2017 | 08:09 | מאת: תמשה

תודה על תשובתך. האם תוכל לתת לי אינפורמציה איזה מכונים מתעסקים בטיפול ממוקד כזה. תודה

בעלי עבר ניתוח פתיחת בטן לכריתת הערמונית עקב גידול לפני כחודש. לפני הניתוח ה Psa היה 15.6. היום עשינו בדיקת Psa והערך הינו 0.02. מה נדרש לעשות? והאם יש סיבה לדאגה? המון תודה

בוקר טוב, בדרך כלל אנו מצפים שלאחר כריתה רדיקלית של הערמונית הPSA ירד לרמות בלתי מדידות ונראה לי שזה בדיוק המקרה כאן. לכן אתם צריכים להיות שבעי רצון ולהמשיך במעקב מסודר כולל בדיקות דם לPSA באופן רציף אחת ל3 חודשים לפחות בשנה הקרובה ולאחר מכן במרווחים הולכים וגדלים בברכה

28/02/2017 | 12:51 | מאת: אמיר

שלום האם תוכל בבקשה לעדכן מה הסטאטוס של TOOKAD בארץ ? האם נראה אותו בסל הבריאות? תודה

שלום רב, מדובר בטיפול נסיוני שמבוצע עד כמה שידוע לי במסגרת אחת בארץ (ברמת אביב). למרות היכרותי עם הטכנולוגיה אין בידי פרטים בנוגע להצלחות או כשלונות השיטה בברכה

21/02/2017 | 07:08 | מאת: VICTOR

ד"ר ברגר שלום, אני בן 54 , בעיית רקון שתן רק בבקרים ב 30% מהלילות קם פעם אחת להשתין, אין כאבים לא מרגיש שינוי בדחיפות להשתין. ב 2013 בצעתי ביופסיה רגילה Biopsy (9.10.2013)-12 core -negative , left lobe acute and chronic inflammation ב2016 בצעתי MRI תהליך בגודל 9*13 מ"מ באיזור פריפרי תחתון- אפקס משמאל בעל אות נמוך ב 2T (PIRAD 4) והאדרה בצורת גרף מס 3 (PIRAD 3) . ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית. מסכם PIRADS -4 בעקבות התוצאות לפני חצי שנה בצעתי ביופסיה TARGETED US FUSION באיכילוב (24.8.2016) In total 19 CORES of Prostatic tissue from all the levels showing stromal and glandular hyperplasia, atrophic acini and areas with Chronic inflammation נאמר לי לחזור לאורולוג רק אחרי שנה והרגיעו אותי שכנראה לא אצטרך ביופסיות נוספות ה PSA בבדיקה מלפני שבוע קפץ מ 4.54 לפני חצי שנה ל 6.28, האם צריך לחזור לאורולוג כבר עכשיו לבצוע ביופסיה נוספת? מה היית ממליץ? בשתי הביופסיות שעברתי צוין תהליך דלקתי, הייתכן שרמת ה PSA הגבוה נובע בכלל מדלקת? בברכה 3.9.2013 - PSA = 5.11 2.4.2014 -PSA = 5.57 6.10.2014 -PSA = 5.15 8.3.2015-PSA = 5.46 19.10.2015 - PSA=4.62 20.3.2016-PSA = 4.82 7.8.2016-PSA = 4.54 19.2.2017-PSA= 6.28 2.4.2014 - Free PSA ratio = 0.19 8.3.2015 - Free PSA ratio =0.21 19.10.2015 - Free PSA ratio=0.22 20.3.2016-Free PSA ratio=0.23 7.8.2016-Free PSA ratio=0.21 19.2.2017-Free PSA= 0.16

שלום רב, ישנם סיבות שונות לעלית PSA שלא בהכרח קשורות לסרטן לאור מה שסיפרת לא הייתי עושה דבר בשלב זה ומבצע בדיקת PSA חוזרת בעוד חצי שנה ולאחר מכן מקבל החלטה. בברכה

שלום שוב עד כמה אפשר לסמוך על בדיקת MRI עם סליל אנדורקטלי ועם חומר ניגוד ?

שלום רב, ניתן לסמוך על בדיקה זו במידה רבה אם כי לא ב100% בכל מקרה מדובר בבדיקת ההדמיה המועדפת להערכת ממאירות בערמונית טרם ניתוח כריתה רדיקלית בברכה

12/02/2017 | 11:53 | מאת: ציונה

היי לבעלי יש סרטן הערמונית גלקסון 7-9 עם גרורות בבלוטת לימפה ועמוד שדרה L1 n מקבל כדורים ביקאלוטמיד ואמור לעשות זריקה אחרי שבועיים שאלתי האם הכדורים האלה הטובים שיש בשוק או שיש יותר טובים אפילו שלא בסל התרופות ומה הם אשמח לקבל תשובה ואיזה זריקה ביא הכי טובה ללא תופעות לוואי תודה

שלום רב, הכדורים בסדר גמור שאלתי היא אם הייתם בביקור אצל אונקולוג מומחה בתחום ואם עלתה האופציה של כימותרפיה בנוסף לזריקות ולכדורים בברכה

13/02/2017 | 12:36 | מאת: ציונה

היינו אצל רופא מומחה במרפאה פרטית ושם החליט לתת את הכדורים והזריקה כל שלשה חודשים ובעוד חודשיים להתחיל סידרת הקרנות של 5 שבועות כל יום עכשיו קיבלתי תשובה של מיפוי עצמות ומראה שיש גם בצלעות שמאל 8-10 שאלתי היא יש טיפול לגרורות? או שזה רק למתן את המחלה? יש סיכוי להבראה מגרורות? אני די חרדה ואין לי מושג תודה

07/02/2017 | 09:33 | מאת: מאיר

בס"ד שלום. בן 63 בדיקות PSA בדרך כלל בין 5-7 פטולוגיה מביטפסיה TRUS 2014 משתי מעבדות רקע PSA 14 1. ב-3 מוקדים 3+3, 4+3 CA-P היה 5% מהגלילים, מוקד נוסף חשוד ל-3+3 CA-P 2. מוקד אחד 50% 3+3 CA-P מבגליל, ומוקד זעיר 4+3, מוקד נוסף 4+3. 09/2014 MRI עם סליל אנדורקטלי וחומר ניגוד אין עדות לפיצה מהקופסית או לימואדנופטיה. שינויים היפרפלסטיים ומשניים לפרוסטטיס. נפח ערמונית 72 סמ"ק. ללא טיפול מעקב בלבד. 02/2016 מיפוי עצמות. לא הודגם גידול. 01/2017 MRI-P עם סליל אנדורקטלי ועם חומר ניגוד. ערמונית BPH, לא הודגם גידול בערמונית. נפח 87 סמ"ק PSA כעת 5.71 מה המצב והמלצתך להמשך? תודה מראש.

שלום רב, מדובר במצב המוגדר כסרטן ערמונית בסיכון בינוני. מכיוון שמדובר בחולה בן 63 אני בדרך כלל ממליץ על ניתוח כריתת ערמונית רדיקלית באמצעות רובוט כאופציה המובילה. אינני חושב שמעקב בלבד במחלתך ובגילך הינה בחירה נכונה. אופציה טיפולית שניה הינה הקרנות חיצוניות אבל אני חושב שזו אופציה פחות טובה. בברכה

12/02/2017 | 20:39 | מאת: מאיר

שלום שוב כמה אפשר לסמוך על בדיקת MRI עם סליל אנדורקטלי ועם חומר ניגוד ?

31/01/2017 | 21:56 | מאת: אאא

היי בן 56 בדיקות psa 5-7.7 ביופסיה מימצא גליל 1 מתוך 12 גליקסון 6 בדיקת MRI מימצא: ערמונית מימדים 5.5*5.0*5.3 נפח משוער כ67סמ"ק הודגמו מס מוקדים בעלי אות גבוה T1 יכולים להתאים לתוכן חלבוני או דמי מוסכמים איזורים שלBPH תהליך לינארי בגודל כ3*11מ"מ באיזור פריפרי אמצעי משמאל בעל אות נמוך מT2 הנחתת אות קלה במפת ADCוהאדרה בגרף מספר 2 ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית מסכם PIRADS-2 הצורה הלינארית של הממצא מתאימה יותר לתהליך דלקתי או צלקת ללא עדות למעורבות שלפוחית זרע ללא עדות ללימפאדנופתיה ברטרופריטונאום באיזורים שנסרק וולט הגדלת בלוטות באגן ללא עדות להרחבת אורטרים ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק מה המלצתך לפי ביופסיה וmri בתודה מראש

01/02/2017 | 09:21 | מאת: אאא

שלום ! אנסח שאלתי ביותר דיוק האם ניתן לבצע לפי תוצאות MRI נוכחית בדיקת MRI FUSE האם ניתן לבצע הסרת גידול סרטני בטוקד ( אינפוזיה והסרת גידול בלייזר) האם לפי תוצאות אלו יכול להשאר במעקב ? בתודה מראש והמשך יום נפלא !

ישנה גם אפשרות לבצע בדיקה שנקראת Oncotype Prostate שבודקת את הגידול מבחינה ביולוגית האם הוא שייך לקבוצה בסיכון נמוך מאד. אם כן אז זה מחזק למעקב בלבד

שלום רב, אתה מתאר מצב של ממאירות בערמונית בנפח קטן וסיכון נמוך להתפשטות. במצבים אלו, האפשרות למעקב בלבד בהחלט סבירה עם בדיקות דם לPSA אחת ל3 חודשים תחילה ואח"כ אחת לחצי שנה, בדיקה רקטלית וביופסיה חוזרת לאחר שנתיים. יחד עם זאת אצל גברים צעירים כמוך צריך לזכור שיש לך עוד הרבה שנים לחיות ולכן קיימת אפשרות יותר גדולה שהממאירות תהפוך להיות משמעותית יותר בעתיד. צריך גם לזכור שהסיכויים שניתוח היום עם החלמה מלאה ללא פגיעה הינה גבוהה יותר בגיל צעיר. אני לא הייתי ממהר כאן להחליט. שוקל טוב את האופציות ומקבל החלטה שהכי מתאימה לך. כל החלטה, אם ניתוח או אם מעקב בלבד הינה החלטה נכונה. בברכה

19/01/2017 | 19:26 | מאת: יהושע

שלום רב, לפני כ-3 שנים עברתי ברכיתרפיה של הערמונית ולאחריה 25 הקרנות חיצוניות. אני מצליח לקיים יחסי מין בצורה תקינה אבל בפעם הראשונה שקיימתי יחסי מין, ברגע השיא, הרגשתי כאב חד במקום המשוער של הערמונית. למחרת היה לי דימום בשתן ונפלט גם משהו שנראה כמו חתיכות רקמה קטנטנות. אז לא חשבתי על הערמונית. פנית לרופא ועברתי את כל הבדיקות האפשריות. הכל נמצא תקין. מאז היו לי עוד דימומים בעיקר אחרי יחסי מין וזה הביא אותי לחשוב שהדימום מהערמונית. האם התופעה מוכרת ? הדימום אינו משמעותי. האם זה יכול להחמיר ? אם כן מהעלי לעשות ? תודה על תשובה מהירה

שלום רב, אני לא מצליח להבין ממכתבך האם הדימום קרה לפני 3 שנים לאחר הטיפול הקרינתי או שלפתע הופיע כעת. במידה וזה קרה פעם אז לא צריך לעשות כלום. אם הופיע דימום כעת אז כדאי לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולברר מקור הדימום בברכה

16/01/2017 | 13:54 | מאת: אדי

חולים שואלים את שאלותיהם בחרדה קיומית, פותחים את הפורום 10 פעמים ביום אולי יזכו לתשובה המיוחלת, חבל שלמומחים הרפואיים שהתנדבו לענות אין מספיק רגישות לכאורה לחולים ולמשפחתם שמייחלים לעצה נוספת. אנו לא שואלים מתוך כיף. אם למומחים המכובדים אין זמן לענות אז אולי כדאי לסגור את הפורום ולא לשחק בעצבינו. תשובה אחרי חודש יכולה לפגוע ברלוונטיות.

הייתה בעיה טכנית שעדיין לא נפתרה ב100% מתנצל על אי הנעימות

בן 61.5 בריא לפני 6 שנים עברתי ניתוח כריתת ערמונית בגלל סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר הקופסית. קיבלתי לאחר שנה 33 הקרנות בגלל כישלון ביוכמי .[פסא לפ.ני הניתוח 5.6]מזה 5 שנים פסא0.004 .מרגיש מצוין .אין לי כל מחלות אחרות לא מעשן.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע כ 50 דקות ליום.הבעיה היא זקפה שלא מאפשרת חדירה. נוטל סיאליס 5 מ"ג .יש לי חשק חזק לקיון יחסי מין. לא מעונין בנטילת תרופות . ושואל לגבי אופציות אחרות כמו משחות [משחת טוסטסטרון] או אחרות אם ידוע לכם.אשמח לקבל מנסיונכם העשיר המקצועי.

אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה בתחום שיטפל בך. ישנם היום אמצעים שונים שכדאי שתדע עליהם, ויש לי מטופלים שהעניין הסתדר להם בצורה משביעת רצון בברכה

03/01/2017 | 18:47 | מאת: אברי

לפני כשנתיים סיימתי 42 הקרנות לערמונית. מאז אני סובל מעצירות, טחורים ומדי פעם דם בצואה. ה-PSA 0.00, . עשיתי קולונסקופיה, אך לא הצליחו לעשות בגלל "סיגמה מפותלת". האם יתכן שהדם ממשיך להופיע גם לאחר שנתיים מסיום ההקרנות?

כן, סיבוכי קרינה מסוג זה יכולים להמשך הרבה זמן אני ממליץ פניה למכון גסטרו היכן שמטפלים בסיבוכים כאלו באמצעות לייזר בגישה רקטלית. אני יודע שבשיבא ניתן לקבל טיפול כזה וכנראה שגם במקומות אחרים בברכה

29/12/2016 | 16:15 | מאת: ברלה

בן 66,בשנת 2003 סרטן ערמונית psa-4.3 גליסון 7 ניתוח רדיקאלי, שוליים נקיים.בסוף שנת 2012 הישנות הגידול במיטת הערמונית, psa - 0.21 , 40 הקרנות.ירידת psa ל- 0.01. 4.14 - 0.02 7.14 - 0.02 10.14 - 0.04 1.15 - 0.06 3.15 - 0.13 6.15 - 0.17 9.15 - 0.23 12.15 - 0.25 3.16 - 0.23 6.16 - 0.27 9.16 - 0.31 12.16 - 0.4 נראית מגמת עליה מהירה ב - psa . בהתכתבות קודמת ציינת כי "בשלב מסויים" כדאי לשקול ביצוע בדיקת Pet Choline . האם הבדיקה הזו אפקטיבית ברמת PSA כזו, או להמתין לעליה נוספת לערכים של כ - 0.5 . אודה להתייחסותך. ברלה

הי, להערכתי כדאי בינתיים להמתין, הPSA עולה בקצב מאד איטי מה שמרמז על נפח מחלה מאד קטן. כשיגיע למעל ל0.6 שווה לשקול בדיקת PET Ga68 PSMA בברכה

27/12/2016 | 12:49 | מאת: karolyo

שלום עברתי טיפול בירכיתרפיה לאחר מכן קרינה חיצונית חודש בתוספת שתי זריקות הורמונים התוצאות טובות כבר יותר משנה השאלה שלי האם ידוע על התקצרות אבר המין הפין לאחר כל הטיפולים

שלום רב, בהחלט יש מטופלים שמתלוננים על כך. אין כל כך פתרון שידוע לי שמוצע במצבים אלו

25/12/2016 | 08:01 | מאת: משה

בן 58. נמצא במעקב מזה כשנה וחצי. בוצעו 4 בדיקות דם. PSA - 4.8,5.3,4.3,4.5. בוצעו שתי בדיקות אולטרה סאונד. גודל הערמונית 37-40 גרם. מבנה וצורת ערמונית - ללא ממצא חריג. גם באולטרה סאונד וגם בבדיקת פיזית של הרופא. אין רקע משפחתי. מתן שתן סדיר .ללא הפרעה, ללא כאבים. ללא דימום. שאלתי - האם על רקע כל הנתונים לעיל ,יש לבצע ביופסיה על מנת לשלול סרטן? או שהנתונים לעיל מספיקים ואין צורך בביופסיה. או האם יש עוד בדיקה/בדיקות לא פולשנית שתייתר את הביופסיה?

משה, הייתה כאן בעיה טכנית בגישה לאתר אתעלם מהתגובות שלך לאחר מכן בהנחה שאין לך הפרעות במתן שתן הייתי ממליץ שאורולוג יכניס אצבע ויבדוק אם יש מצא במישוש. אם יש אז ביופסיה אם אין והערמונית בגודל נורמאלי אז הייתי מנסה 3 שבועות אנטיביוטיקה (ציפרוגיס) וחוזר על הבדיקה. אם ממשיך להיות סמן גבוה, אני ממליץ על ביופסיה בברכה

23/01/2017 | 08:15 | מאת: משה

נ

18/12/2016 | 11:45 | מאת: נפי

שלום רב דוקטור. בבדיקה סקר שיגרתית ע"י האורולוג הוא חש במישוש קשיות מסויימת בצד השמאלי של הערמונית ולאור כך שאני נוטל באופן קבוע פלויקס ללב, החליט לבצע בדיקת MRI לפני תהליך כלשהו נוסף. עצם העניין הלחיץ אותי מאוד ולכן אני שולח את תוצאות הבדיקה. להלן ממצאי הבדיקה: הערמונית במימדים 3.1X3.7X5.2 ס"מ, נפח 31 סמ"ק. סימני BPH קלים ב- TRANSITIONAL ZONE האזורים הניתנים להערכה ב- PERIPHERAL ZONE וה- TRANSITIONAL ZONE ללא עדות לנגעים החשודים לממאירות בדרגה בינונית או גבוהה. החלקים של הקופסית הניתנים להערכה בגדר הנורמה. הצרור הנוירו וסקולרי סימטרי. אין לימפאדנופתיה באגן. אוסיף את תוצאות ה- PSA ב-3 הבדיקות האחרונות בקופת חולים כללית:4/2015 - 1.19, 3/2016 - 1.29 וב- 7/2016 - 1.57. כמו כן להלן תוצאות ה-PSA בסקר תה"ש 11/2016 -1.42 כולל בדיקת free/total PSA 20.4, בשנת 11/2015 - 1.45, בשנת 11/2014 - 1.27 וכן בשנת 11/2013 - 0.76. האם לאור הממצאים הללו יש מקום לדאגה ולביצוע תהליכים נוספים? מודה מאוד על תשובתך.

18/12/2016 | 14:01 | מאת: נפי

שכחתי, דוקטור, לציין את גילי - 64.5.

14/12/2016 | 17:04 | מאת: תדי

דר ברגר הנכבד , האם אתה סגרת את הפורום והוא לא יהיה פעיל יותר ? תודה רבה ,

לא, הפורום עוד פתוח בברכה

דר ברגר שלום , אני בן 70 , בריא בדרך כלל . לפני 6 חודשים עברתי ניתוח רדיקלי - רובוטי בגלל סרטן בערמונית . לפני הניתוח psa היה 3.1 . עברתי pet ct psma לפני הניתוח ופרט לנוכחות גידול בערמונית בשני צצדי הבלוטה , לא נמצאו ממצאים חריגים . הגידול לא היה נוכח בבלוטות הלימפה או בבלוטות הזרע . לא היה פיזור משני . אחרי הניתוח התקבל דוח פתולוגי סופי על פיו היה מוקד פוקלי באפקס חודר לקופסית אבל לא התפרץ מעבר לזה מחוץ לקופסית . לא נמצא נוכחות גידול בפתולוגיה של בלוטות הלימפה או זרע . הגליסון הסופי היה 3+4 . מאז הניתוח עברתי 3 פעמים בדיקת psa ובכולן התקבלה תשובה 0.00 . מה תוחלת החיים שלי בהתייחס לסרטן הערמונית ? תודה רבה ,

28/11/2016 | 19:07 | מאת: תדי

שכחתי לציין : הוגדרתי pT2c

שלום רב, המצב שאתה מתאר עם ירידת PSA לרמות בלתי מדידות לאחר ניתוח כריתה רדיקלי של הערמונית הינו סמן פרוגנוסטי מצויין ורוב הסיכויים שתחיה את מלוא תוחלת החיים שלך ללא פגיעה מצד המחלה בברכה ובשורות טובות

17/11/2016 | 15:58 | מאת: ו אג

בעת שתן מרגיש כאילו סתימה צבע צהוב סמיג, בסוף השתן הרגשה כמו גמירה בעת קיום יחסי מין. בעת קיום יחסי מין מרגיש גמירה קשה כאילו יש סתימה, וגם יוצא הרבה קרישים צבע צהוב חום מה זה אומר? מאוד מדאיג אותי

אנא פנה לאורולוג בנוגע לשאלתך

10/11/2016 | 21:28 | מאת: Joseph

לאחר RPP לגמילה מקטטר ידוע על קרצינומה גליסון 6 בגליל בודד הערמונית במימדים הבאים 5.7*4.8*5.1 נפח משוערך 50 סמ"ק עיוות של פגם מרכזי רחב בערמונית מתאים למצב לאחר הניתוח מודגמים עדיין איזורים של BPH תהליך בגודל כ-4 מ"מ באיזור פריפרי בסיס שמאל מטושטש בעל אות נמוך ב-T2 אות מעט נמוך במפת ADC והאדרה בצורת גרף מספר 1 ללא עדות ברורה לפריצת הקןפסית חתך 701-15 ככל הניראה ללא שינוי משמעותי בגודלו מסכם PIRADS 3 תהליך בגודל 5 מ"מ תת קפסולרי באיזור פריפרי אפקס שמאל בעל אות נמוך ב-T2 אות מעט נמוך במפת ADC והאדרה בצורת גרף מספר 1 ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית קשה להשוות לבדיקה הקודמת אז היה ארטיפקט באיזור בהסתכלות מכוונת ככל הניראה ללא שינוי משמעותי מסכם 3 pirads ממצא פסי פריפרי מימין לקו האמצע אמצעי שככל הניראה אינו מתאים לגידול משמעותי קלינית יתכן צלקת ללא עדות למעורבות שלפוחית הזרע בלוטה מאורכת משמאל לביפורקציה ברוחב 7 מ"מ ניראתה בבירור בבדיקה הקודמת בלוטה ליד הכלים האיליקלים מימין 8 מ"מ וליד הכלים האיליקלים החיצוניים משמאל 8 מ"מ ללא שינוי משמעותי ממצעים לא ספציפיים ללא הגדלת בלוטות באגן ללא עדות להרחבת אורטרים ללא ממצע חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק סיכום נותאו איזורים של הגדלה שפירה של הערמונית תהליך קטן פריפרי בבסיס שמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית ככל הניראה ללא שינוי משמעותי ללא עדות לפריצת הקופסית תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית ככל הניראה ללא שינוי משמעותי ללא עדות לפריצת הקופסית ההשוואה לבדקה הקודמת קשה לאור הניתוח שעבר וארטיפקטים בבדיקה הקודמת תוספת שלי: הניתוח היה בינואר לפני 2016 ה PSA לאחר הניתוח ירד ל 0.84 במגמת עליה כרגע 1.74 אודה על הערכת מצב מהצד שלך תודות

שלום רב, במקרה שלך מדובר בסרטן ערמונית בסיכון נמוך להתפשטות שני הפקטורים החשובים בקבלת החלטות טיפוליות הינם הגיל (מעל או מתחת ל70) ומצבו נכללי של המטופל פלוס מחלות רקע. לאחר שתעביר לי קצת אינפורמציה על גילך ומצבך אוכל לענות בברכה

31/10/2016 | 09:45 | מאת: הדר

שלום נשמח אם תוכל לעזור לנו בפענוח תוצאו בדיקת הMRI של אבי, בביופסיה נמצא ממצא בגליל אחד ונקבע גליסון 6 והוא נשלח לMRI. להלן התוצאות: הבדיקה בוצעה במנחים תלת ממדים וסיקוונסים כולל סריקות T2 ,DWI והזרקת חומר ניגוד בשיטה דינמיט. ערמונית מעט מוגדלת בממדים 6.4*3.6*4.4 ס"מ. אונה המרכזית מוגדלת, בעל אות בלתי אחיד. באספקט מדיאלי של אונה פריפרית משמאל באפקס הבלוטה הודגם אזור מעורך , בעל אות נמוך ב T2 וגבוה ב T1 ,כביטוי לדמם, ייתכן לאחר ביופסיה. לציין האדרה עם חומר ניגוד במיקום הזה. ללא עדות לפריצת הקפסולה. באספקט פרה סגטלי של אונה פריפרית מימין בבסיס הבלוטה הודגמה קשרית כ-9.0 ס"מ, מוגברת היטב, בעלת אות בלתי אחיד ב T2 והיזואנדנסי ב T1 ,אשר עברת האדרה . שהממצא דומה במאפיינים למרקם באונה מרכזית. ללא עדות לפריצת הקפסולה. בנוסף באספקט הימני של אפקט הבלוטה הודגם ממצא ציסטי בממדים כ - 2.1*9.0* 3.1 ס"מ. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באגן. לציין בלוטות בסמות לכלי דם איליאקלים חיצונים דו-צדדי, ברוחב קצר עד 8.0 ס"מ. ללא ממצא חריג בבלוטות הזרע, כיס השתן או הרקטום. שלד הגרמי שמור. סיכום: בלוטת הערמונית מעט מוגדלת. הממצא המתואר באספקט השמאלי של אונה פריפרית הינו בלתי ספציפי עקב מרכיב דומי, האדרה עם חומר ניגוד ייתכן משנית למרכיב דלקתי או נאופלסטי. ללא עדות לפריצת הקפסולה או לימפאדנופטיה. הממצא נוסף מימין יכול לייצג nodule hypertrophic. ציסטה פשוטה מימין. ד"ר, אבי הוא בן 60 ובדיקת ה-PSA האחרונה שלו היתה 5.1. האבחנה בביופסיה כאמור היתה גליסון 6. נשמח לעזרה בפענוח. המון תודה.

הדר שלום, סה"כ התמונה המתקבלת היא של ממאירות בערמונית בנפח ודרגה מאד נמוכים. אלו הן חדשות טובות הנותנות סיכוי מעולה לאביך שמחלתו לא תתפשט בעתיד. צריך לקבל החלטה אם לטפל או להכנס למעקב ואם מטפלים אז לבחור בין ניתוח לברכיתרפיה בברכה

25/10/2016 | 17:11 | מאת: שני

שלום אבי עבר ניתוח להוצאת הערמונית. לאחר כשנה הערכים החלו לטפס עד לרמה שהוחלט כי עליו לעבור טיפול הורמונלי בשילוב הקרנות. לפיכך הותחל טיפול בקסודקס לחודש ימים ולאחר כשבועיים קיבל זריקת זולדקס ברצוני לדעת כמה זמן לאחר קבלת הזריקה מומלץ להתחיל את ההקרנות? תודה

שלום רב, אם כבר הוא מקבל טיפול הורמונאלי מסרס הייתי ממליץ להתחיל הקרנות כחודש לאחר הזריקה בברכה

17/10/2016 | 18:17 | מאת: pini

שלום ד”ר להלן תשובות של ביופסיה ערמונית 1.prostate right lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :2 out of 2 Presentsge of cores; <5%,5%. 2. Prostate right lobe middle core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Persantag of cores involved <5%,70%. 3.prostate right lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. 4. Prostatic left lobe base core biopsy Prostatic adenocarcinoma Gleason score :6(3 3) Number of cores involved :1. Out of 2 Prestige of cores involved :5% 5. Prostatic left lobe middle core biopsy Benign prostatic tissue 6. Prostat left lobe apex core biopsy Benign prostatic tissue. הייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך להמשך טיפול. האם לאור מצב אחוזים בגלגלים המצב הוא נחשב התחלתי. האם עדיף ברכוטרפיה או ניתוח רובוטי? PSA =4.79 בבדיקה אחרונה. מה סיכויי ההצלחה בכל אחד מהשיטות מה המשמעות לגבי? גילי הוא 55. מצב בריאות תקין. אודה מאד לתשובתך בברכת שנה טובה ומתוקה פיני

פיני שלום רב, יש לך סרטן ערמונית בסיכון מאד נמוך להתפשטות שאלו חדשות טובות יחד עם זאת בגיל 55 אני מתלבט מה עדיף. אצל אנשים מבוגרים אני מציע מעקב בלבד. אצל איש צעיר אני יותר נזהר. הייתי שוקל בצוע של בדיקה הנקראת Oncotype DX Prostate. הבדיקה יכולה לתת תשובה יותר מדויקת בנוגע לדרגת הסיכון של המחלה. אם היא תראה שאתה בקבוצה המאד מאד נמוכה, הייתי נשאר במעקב מסודר של PSA כל 3 חודשים ולשקול ביופסיה חוזרת עוד שנתיים. אם דרגת הסיכון נמוכה או בינונית הייתי פונה לניתוח כריתה רדיקלית בברכה

11/10/2016 | 11:48 | מאת: דאגה אדירה

גילינו במקרה שיש ערמונית מיגדלת עשה פי אס איי ויצא 162 לקח אנטיביוטיק 5 ימים לפי המלצת רופא וירד רק 152 לפי בדיקות TRUS נפח 92.6 אורך 5.7 גובה 4.9 גבול חיצוני לא שמור אזור היפואקוגני נרחב באונה שמאל חוצה את קו האמצע ופורץ קפסולה משמאל TZ אסימטריה לשמאל מרקם הטרוגני גבול בין PZל TZ לא שמור שלפוחית שתן מוגדלןת דו צדדי . הוא בן 51 ללא היסטוריה משפחתית בבקשה לתשובה ומקווה שיש תקווה ונעבור את זה בשלום .תודה ורק בריאות לכולם

11/10/2016 | 11:54 | מאת: דאגה אדירה

עבר ביופסיה ביום רביעי שעבר ומחכים לתוצאות

שלום רב, להערכתי בהחלט מדובר בסרטן אלים ואני ממליץ לפנות ליעוץ אונקולוגי מסודר אצל אונקולוג המתמחה בסרטן הערמונית בברכה, דר ברגר

08/10/2016 | 19:24 | מאת: דוד פ

בן 80 לפני 8 שנים ביופסיה בערמונית תאים סרטניים במעקב. לפני שנתיים חסימת דתן ערמונית מוגדלת. אומניק קבוע ו3 שבועות אנדוקור עזר לשנה. שוב חסימת שתן. נתנו אבודארט בלבד. וגם קזודקס. האם הקזודקס יעזור ושווה את מחיר התופעות לוורי או עדיף קטטר ולתת לאבודארט לעבוד כעת 8שבועות קטטר.

שלום רב, לפי התאור שלך נראה לי שכדאי להתייעץ בצורה מסודרת עם אורולוג ולשקול התערבות ניתוחית. לא נראה לי סביר מתן קזודקס במצב המתואר בברכה

הבן שלי בגיל 21 עם gbm בראש ,לאחר טיפולים שנה כולל הקרנות,אווסטין, סינומל, טמודל לא מתאים שלחנו לבדיקה בצרפת, האם אפשר לנסות את הקיטרודה, או שידוע לך על טיפולים אחרים שעזרו לחולים, נודה לך מאוד אנחנו אובדי עצות

שלום רב, ידוע לי שקיטרודה בינתיים לא מראה הצלחה אני ממליץ להכנס לפרוטוקול מחקרי בברכה

03/10/2016 | 10:16 | מאת: אלון

שלום,קראתי הרגע מחקרים מ2013 שמראים על עלייה של 71 אחוז בסיכוי לסרטן הערמונית למי שלוקח אומגה 3. אני לוקח כבר כמעט שנה,טבליה אחת של 300 מ"ג ליום,בגלל טריגליצרידים גבוהים (שבאמת ירדו,אבל לא בטוח אם זה בגלל האומגה 3 או שינוי בתזונה). אני גם לוקח פרופסיה במשך שנה ושמעתי שגם היא עלולה לגרום לגידול הערמונית. בלי קשר,עשיתי בדיקת ct לפני חודשיים מסיבה אחרת,ווהערמונית נמצאה תקינה. האם זה מסוכן להמשיך לקחת כדור אחד של 300 מ"ג אומגה 3 ליום? כדאי להפסיק או להמשיך? תודה על התייחסותך.

שלום רב, לדעתי צריך מאד להזהר מפרסומים כגון אלה שאתה מציין. יש סיכוי לא רע שגם יצוצו מחקרים שיאמרו את ההפך. לא נראה לי שישנה סכנה אמיתית בנטילת אומגה 3 גמר חתימה טובה

14/09/2016 | 20:45 | מאת: פיני

שלום ד"ר. להלן ממצאים בדיקת Trus ערמונית. אזור פריפריאלי: סימטרית הומוגנית,באונה ימנית ממצא היפודנסי בגודל 1.2סמ חשוד. קופסית של הערמונית: בילתי סדירה באזור הממצא. שלפוחית הזרע: סימאריות לא מורכבות. נפח ערמונית 27 סמקצת הערות: ערמונית הומוגנית,באונה ימנית ממצא חשוד. מומלץ להשלים בירור עלידי ביופסיאת של הערמונית. PSA אחרון של הערמונית 4.66.ליפני כשלושה חודשים 3.46. במשך 4 שנים psa נא סביב 2.85-3.46. ערמונית אלסטית. גיל: 55. אח חולה בסרטן הערמונית. האם יש מקום לדאגה??????

שלום רב, לאור התיאור המפורט להערכתי יש מקום לבצע ביופסיה. בברכה

שלום, על מנת להבטיח תוצאה טובה ומדויקת יותר בבדיקת רמת ה- PSA בדם, האם יש דברים שרצטי להימנע מהם? ואם כן, מהם? תודה

שלום רב, יש להמנע בעיקר מקיום יחסי מין שלושה ימים טרם בצוע הבדיקה. כמו כן, אם יש חשד לדלקת בדרכי השתן יש להמתין עד שהיא תחלוף. בברכה