פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2153 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

16/03/2018 | 17:03 | מאת: דן

שלום האם מחקר סטמפד לגבי זייטיגה (אביטרון) מתייחס למינון של 1000 מג בלבד או ניתן לתת זייטיגה במינונים שונים תודה

שלום רב, המחקר מתייחס למינון 1000 מ״ג בלבד יחד עם זאת, במצבים שונים אנחנו שוקלים להפחית מינון. בברכה

27/03/2018 | 14:43 | מאת: דן

שלום רב מטופל בדקפפטיל+אביטרן נמצא כרגע בהקרנות כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PET תודה

27/03/2018 | 14:46 | מאת: דן

שלום רב מטופל בדקפפטיל+אביטרן נמצא כרגע בהקרנות כמה זמן לאחר ההקרנות רצוי לבצע PET תודה

15/03/2018 | 14:45 | מאת: שושנקה

אחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ב2013 , טיפול קרינה וטיפול הורמונאלי גליקסון 9 , עכשיו פיסאי 0.4 בדיקת PSMA הראתה קליטת יתר פוקלית במוקד קטן של צפיפות רקמה רכה במיטת אפקס הערמונית בין הרקטום לשלפוחית השתן....מה עושים?? האם יש מרכז בארץ מרכז מתמחה בהקרנות חוזרות??

שלום רב, אין התמחות כזו בהקרנות חוזרות. צריך לשקול טיפול ממוקד אחר כמו HIFU אבל אני לא בטוח שאתה מתאים. האם אתה על טיפול הורמונאלי כעת? מה רמת הטסטוסטרון שלך כעת? תמיד אפשר לשקול טיפול תרופתי סיסטמי אבל לא הייתי ממהר. בברכה

15/03/2018 | 23:38 | מאת: שושנקה

סיימתי טיפול הורמונאלי לפני שנה וחצי ....הטיפול ההורמונאלי נמשך 33 חודשים הפיסאי ירד במהלכו ל0.004 וטיפס בחודשים האחרונים עד ל0.4 ....הטטוסטרון לפני כחודש 1.5 גליקסון גבוה מאד 9 ....HIFU עשוי להתאים?? האם יש טיפול חדש שמותאם במיוחד לנשאי BRCA2??

ישנו טיפול מיוחד בנשאים עם תרופה ביולוגית הנקראת לינפרזה (אולפאריב) יחד עם זאת אין כרגע מקום לטיפול זה. הייתי שוקל בשלב זה לחדש זריקות בלבד ולראות מה קורה לPSA בברכה

16/03/2018 | 10:03 | מאת: שושנקה

תודה רבה רבה

בן 62, בבדיקה ראשונה PSA 6.3 ולאחר חודש 8.5. האם ההבדל הגדול מדאיג? (יש לציין שאלו שתי מעבדות שונות)

שלום רב, בעיקרון אם לא ביצעת שום הליך אבחנתי אז יש מקום להתחיל בירור אורולוגי כולל בדיקת אורולוג ויתכן שתצטרך לעבור ביופסיה. יחד עם זאת אינני מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך, האם אתה כבר נמצא במעקב אורולוגי וכבר עברת בדיקות? האם הPSA כבר הרבה זמן מעל הערכים של 4 או שזה פעם ראשונה? ככה שעל סמך שאלתך אין תשובה חד משמעית בברכה

07/03/2018 | 09:07 | מאת: זאב

האם לקיחת זריקת קורטיזון לפני ביצוע בדיקת PSA עלולה להשפיע על תוצאות הבדיקה?

תיאורטית כן כי זה יכול להעלות את רמת הטסטוסטרון אך אינני יודע בוודאות

07/03/2018 | 07:17 | מאת: אורן

האם פעילות ספורטיבית מאומצת יכולה להשפיע על ערכי PSA שנמדדים ביום למחורת הפעילות הספורטיבית? תודה !!

בעיקרון כן, תלוי איזו פעילות. רכיבה על אופניים כבר הוכח שכן. בברכה

06/03/2018 | 18:55 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מיום 6.3.18 - המדידה הראשונה 3 חודשים לאחר הכריתה היתה 0.08 ואחרי עוד שלושה חודשים עמדה על 0.1 והשאלה האם PSMA 68 יכולה לסייע בקבלת החלטה טרם הליכה להקרנות כמו כן אבקש דעתך אודות מידת הדחיפות לביצוע הקרנות - חלפו 6 חודשים מאז הכריתה האם המתנה עלולה לגרום נזק תודה

שלום רב, לדעתי אין מה להמתין ואתה צריך ללכת להקרנות. יש כבר הוכחות שכמה שמקדימים אותם הסיכויים לריפוי מלא עולים. ֿיחד עם זאת כן הייתי מבצע בדיקת PET Ga68 PSMA כבדיקת בסיס לוודא שאין שום התפשטות מחלה מה שאני מאמין שזה אכן המצב. בברכה

18/04/2018 | 18:21 | מאת: ניר

שלום דר אכן כפי שצפית בדיקת psma העלתה שאין התפשטות לשום אבר ומיקום ואולם psa עלה ל 0.15 עדיין אני מאוד מאוד מהסס לקבל הקרנות בעיקר נוכח כך שישנה עדיין דליפת שתן,אם כי רק בעיטוש שיעול וכו, ואני חושש מתופעות הלוואי של הקרנות בעודני מתאושש מהניתוח שלפני 8 חודשים ומרגיש מצויין כולל פעילות גופנית ותיאבון וכו קראתי ושמעתי גם בפורום בו נשמע קולך המתנגד לאסכולה התומכת בהקרנות רק ב 0.2 ומעלה ואפילו אחד הרופאים שם דיבר על 0.3 ומעלה כרף שמצדיק הקרנות. האם ניתן להעריך על פי נסיון ומחקרים מה מידת הסיכון שאני נוטל על עצמי במעקב והמתנה עד לעליית הסמן לרמות הנ״ל והאם עליית הסמן לאחר כריתה דינה כדין עליית סמן אצל חולה לפני כריתה - דהיינו מלמדת על סיכון או על השפעה על תוחלת החיים שלי למרות שהערמונית נכרתה תודה ומעריך מאוד את עבודתך בפורוום זה

04/03/2018 | 18:53 | מאת: יעקב

רציתי לברר אצל מנהלי האתר האם הפורום פעיל

רופא עסוק מאד אבל הפורום פעיל...

27/02/2018 | 06:27 | מאת: אלי

שלום, אני בן 52 ובריא בד"כ, ומרגיש מצויין. בבדיקות תקופתיות נמצא ערך PSA של 4.8 (לעומת 2.5 לפני שנתיים) כמו כן - ESR גבוה - ערך 28 שאר הבדיקות - תקינות האם זה עלול להצביע על משהו חמור, או שהחריגה מהנורמה היא מזערית? תודה

שלום רב, לא בהכרח מדובר בממצא חמור אבל כן הייתי הולך להבדק אצל אורולוג ואם ימשש משהו חשוד אז גם היה רצוי לבצע ביופסיה אם לא ימשש כלום, אפשר להמתין עוד חודשיים שלושה ואז לחזור על בדיקת PSA בברכה

03/04/2018 | 16:54 | מאת: אלי

שלום, בהמשך לפנייתי הנ"ל - עברתי בדיקת אורולוג ללא ממצא חריג לקחתי שבועיים אנטיביוטיקה (האורולוג אמר - אולי יש דלקת נסתרת כלשהי) וביצעתי בדיקות דם נוספות (חודש וחצי לאחר הבדיקות הקודמות): PSA - 3.4 (ירד מ- 4.8) PSA RATIO - 0.23 עשיתי אולטרסאונד - -עדיין אין תוצאות האם ניתן להירגע או שעדיין התוצאות לא טובות ? תודה וחג שמח !!

12/04/2018 | 14:28 | מאת: אלי

בהמשך להודעה הקודמת לתוצאות ה- PSA תוצאת האוטרסאונד - באופן כללי תקין אבל... נצפה JET דו צדדי - מה זה אומר? בלטות ערמונית מוגדלת בנפח 40 סמ"ק - הרבה? מעט? מסביר את ה- PSA ? תזכורת - אני בן 52 בריא בד"כ

24/02/2018 | 16:56 | מאת: יעקב

שלום ד"ר עשו לי ניתוח TURP בגלל אצירת שתן בפתולוגיה %gs 3+4=7 20-25 לפני הניתוח psa היה 30 בזמן אצירת שתן האונקולוג המליץ על 30 הקרנות חיצוניות מהחודש הבא ומקבל זריקות כzoladex כל 3 חודשים לקחתי חודש קזודקס 30 כדורים עשיתי מיפוי עצמות תקין השאלה שלי מהד"ר איך אני יודע מה גודל הסרטן אם הוא רק בערמונית ,האם אפשר לעשות CT ,שאלה שנייה תופעות הלוואי בהקרנות החיצוניות מודה לך מראש על התיחסותך ב

27/02/2018 | 22:17 | מאת: יעקב

האם הפורום פעיל?

שלום רב, הרעיון לטיפול בהקרנות פלוס זריקות הוא נכון יחד עם זאת הייתי עושה בדיקת PET Ga68 PSMA שהינה בסל ומהווה את הבדיקה הרגישה ביותר להערכת פיזור גרורתי לא אמרת לי מה רמת הPSA בה אבחנו אותך בברכה

06/03/2018 | 16:07 | מאת: יעקב

תודה על התשובה את הניתוח עברתי בגלל אצירת שתן ,עשיתי בדיקת PSA בזמן אצירת שתן וזה היה 30 נדמה לי שהיה לי גם זיהום בשתן ,פעם לפני זה עשיתי בדיקת PSA לפני 8 שנים ואז היה לי 8.7 עשו לי ביופסיה שיצא תקין

15/03/2018 | 13:18 | מאת: יעקב

שוב שלום לרופא עשיתי בדיקות דם הטסטוסטרון 0.9 אחרי חודש של כדורים קסודקס וזריקה אחת ב 28 לינואר של זולדקס תוצאה של PSA היא 0.29 E170 PSA ,תוצאה 0.20 השאלה שלי האם אני צריך לעשות בדיקת PET-PMSA לפני ההקרנות לבדוק שהסרטן לא יצא ויש גרורות ללימפה או למקומות אחרים ,מיפוי עצמות יצא תקין אודה לך על תשובתך

שלום רב, נראה לי שבהחלט כדאי לבצע בדיקת PET Ga68 PSMA טרם ההקרנות בברכה

23/02/2018 | 15:37 | מאת: עשור יעקב

תוצאות.נפח 47.אורך 4.3 גובה.4.2 רוחב 4.9 . Pz איזור בלתי סדיר בעל הדיות שונה פריפרי משמאל Tz הסתיידות בשתי האונות מרקם הטרוגני גבול בין pz לtz שמור

במה מדובר?

23/02/2018 | 08:01 | מאת: ניר

שלום דר בהמשך לתשובתך מיום 28.1.18 - בבדיקה חצי שנה לאחר כריתה עומד היום psa על 0.1 והגלסון בפתולוגיה לאחר כריתה היה 9 ואבקש לשמוע דעתך היש צורך / יתרון לבצע בדיקת pet ct עם 68 psma נוספת בטרם יוחלט על המשך טיפול (בבדיקה ראשונה כזו חודש לפני כריתה ,הודגמה קליטה פתולוגית באונה ימנית ושמאלית של הערמונית באזור פריפרי ללא קליטה באזורים אחרים) מה מידת הדחיפות של ביצוע הקרנות - האם רק לעקוב ולהמתין לעוד בדיקת psa או שהזמן פועל לרעתי האם המשך דליפת שתן מתונה חצי שנה לאחר כריתה היא תופעה נפוצה והאם מעכבת את ההקרנות בתודה רבה

האם הPSA ירד לרמה בלתי מדידה לאחר הניתוח ורק כעת החל לעלות? בכל מקרה במצב אותו אתה מתאר נראה לי שיש מקום להתחיל הקרנות למיטת הערמונית ולהוסיף טיפול הורמונאלי מסרס לחצי שנה לפחות בברכה

20/02/2018 | 23:09 | מאת: יוסי זינה

שלום אבי אובחן עם סרטן ערמונית עם נגע איסכיו פובי מימין ונגע בגוף חוליה L4,מודגמת קליטה פתולוגית של puma מודגמת דחיסת הלוחית העליונה של גוף החוליה L4,L2,השאלה שלי הרופא ממליץ להתחיל טיפול בזריקה אחת לחודש בשם דגרליקס האם הטיפול בתרופה זו מונע את הסיכון מהמחלה להתפשט ואך בדיוק זה מטפל בבעיה שיש בחוליות ובדחיסה שלהן,ואך זה מונע נזק של שברים.

דגרליקס זו תרופה שמורידה את רמת הטסטוסטרון בדם לרמה בלתי מדידה וזה גורם לנסיגת התאים הסרטניים בכל מקום בו הם נמצאים. נסיגת התאים הסרטניים מאפשר לעיתים לעצם להתחדש. ספציפית כשאני מטפל בחולים שמאובחנים עם סרטן ערמונית ו2 או 3 גרורות בלבד אני לפעמים שוקל תוספת הקרנות לגרורות עצמם אבל את זה אני ממליץ רק לאחר שאני רואה את המטופל וכל ההדמיות. בברכה

שלום. אחרי PSA 5 לפני 11 חודשים, עברתי ביופסיה שמצאה גליסון 6 באונה הימנית. MRI עם סליל אנדורקטלי מצא גידול של 23X8 מ"מ עם פריצה מינימלית של הקופסית כאשר האברים סביב נקיים. PSA מלפני שבועיים נותר 5. אורולוג החליט על מעקב. ביקש שאגיע אליו בעוד ארבעה חודשים עם תוצאה חדשה של PSA. האם נהג נכון? אם PSA לא עולה, כמה אפשר לסמוך על זה שהגידול לא מתקדם ושולח גרורות? אם PSA עולה, האם זה בהכרח אומר שהגידול מתקדם? תודה

שלום רב, לא הזכרת את גילך אבל בכל מקרה, מעקב בלבד זו בהחלט אופציה טובה הסיכויים במצבך שהמחלה תתקדם ותשלח גרורות בטווח הזמן של השנים הקרובות הינו אפסי אם תהיה עלית PSA או שתחזור על ביופסיה בעוד כמה שנים ומשהו ישתנה לרעה כמו גליסון גבוה יותר, אז יהיה מקום לטיפול בלי שהסתכנת במיוחד. בברכה

13/02/2018 | 08:20 | מאת: דוד

שלום בן 63. אובחנתי באמצע 2017 עם סרטן ערמונית (גליסון 8, PSA 5.6 עם עלייה מהירה מתחילת 2017. MRI הדגים תהליך נרחב מימין עם פריצה קטנה אחורית של הקפסולה. ב PET/CT חשד קטן למעורבות בלוטת לימפה אגנית מימין. הומלץ על טיפול הורמונאלי ארוך טווח (18-36 חודש) וטיפול קרינתי לערמונית ולניקוז הלימפטי באגן. כיום, לאחר כבר 2 זריקות לוקרין והשלמת הטיפול הקרינתי, PSA עומד כבר על 0.09 והמצב הכללי שלי טוב (קצת גלי חום, קצת חולשה ...). על בסיס תוצאות הניסוי הקליני של סטמפד הומלץ גם על התחלת טיפול של שנתיים בזייטיגה + פרדניזון. מכיוון שלזייטיגה הרבה תופעות לוואי שנראות לא נעימות כלל, אני מתלבט ב"מחיר" (לא הכלכלי) של התחלת טיפול בזייטיגה: הסיכון של תופעות לוואי והשפעה על איכות החיים מול היתרונות שבטיפול. אודה לעזרה בהבהרת היתרונות שבלקיחת הזייטיגה לשיפור סיכויי ההחלמה ולהורדת הסיכון לחזרת המחלה תודה דוד

שלום רב, במקרה שלך לדעתי אין צורך בתוספת זייטיגה. מחקר Stampede התמקד בעיקר בחולים עם גרורות. אמנם גם היו חולים עם מחלה יותר אזורית אך הם לא קיבלו הקרנות. במקרה שלך אין צורך בתוספת על ההקרנות והטיפול ההורמונאלי המסרס בברכה

05/02/2018 | 03:53 | מאת: אבי

בן 71, בריא, ב- PSA 6 כריתה רדיקאלית עם קופסית שלמה ב- 2009. תוצאות ביופסיה (ערמונית בממדים 3X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. אונה ימנית בצבע שחור, אונה שמאלית בצבע ירוק, בחתכים רקמה אפורה קשרית): Prostatic adennocarcinoma, geleason score 6 (3+3) present in right lobe and involving aprox. 10% of tissue submitted (maximal tumor dimention 1.2 cm). There is no perineural or capsular invation. Apex, bladder neck, periurethral area, seminal vesicles are free of tumor.No evidence of extraprostatic extension. In addition, areas of high grade pin and foci of non specific granulomatous prostatitis are identified במעקב PSA בארץ ובחו"ל תוצאות עם מגמות הפוכות: 2014 - בארץ קטן מ- 0.03, בחו"ל קטן מ- 0.02 2015 - בארץ 0.05, בחו"ל קטן מ- 0.02 2016 - בארץ 0.04, בחו"ל קטן מ- 0.01 2018 - בארץ 0.07, בחו"ל קטן מ- 0.008(!!!). מה מצבי? מה לעשות? תודה.

אל תעשה כלום, תמשיך מעקב בלבד אין לי כל כך הסבר לשוני בין המעבדות אבל מצבך בכל מקרה מצוין, לפחות בהקשר הזה בברכה

01/02/2018 | 20:06 | מאת: יעקב

שלום, שבע שנים לאחר פרוסטטקטומי בשל סרטן היה ניתוח רובוטי לא קל במאונט סיני במנהטן בדיקות מעקב PSA תקינות לציין שהפין התקצר ביותר וכימעט שאיני יכול קיים *יחסים גם בשל העובדה שאין לי זיקפה כימעט כמו כן איני יכול לקחת כדורים לעידוד הזיקפה הם גורמים לתופעות לואי קשות.אני בן 65 ולא יודע כיצד להתמודד. האם יש דרך לעזור לי. לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ וליכתוב . אני ממש אובד עצות. בנוסף לכך הנני הולך כל היום עם פד כיון שיש לי דליפות שתן קלות.

שלום רב, התופעה שאתה מתאר מוכרת הדרך היחידה לקבל עזרה כאן זה על ידי פניה לרופא אורולוג מומחה שיכול לנסות לעזור גם עם עניין הדליפה וגם עם עניין הזקפה אנא עשה זאת בברכה, דר ברגר

01/02/2018 | 17:10 | מאת: אלי-יה

שלום בבדיקת mri צויין שיש ממצא החשוד כ-4 SDARIP מה זה אומר? תודה.

זה אומר שמדובר בממצא עם רמת חשד גבוהה לממאירות בברכה

30/01/2018 | 14:56 | מאת: רחל

בעלי אובחן בסרטן הערמונית בתחילת 2014, גליסון 8 , PSA 37 לא ביצע PET CT אלא רק מיפוי עצמות ו CT לאחר הגילוי לא נמצאו גרורות. הוא קיבל 36 זריקות זולדקס ועבר 41 הקרנות, בבדיקת הדם שלו ב יולי 17 היה PSA 0.02 בבדיקת הדם שלו היום PSA 0.08 טסטטסטורון 1.36. מה מומלץ לעשות?

שלום רב, השאלה הבסיסית היא האם רמת הסמן עולה בכפוף לעלית הטסטוסטרון או ללא קשר. יכול לעזור אם אדע מה הייתה רמת הטסטוסטרון ביולי 2017 בכל מקרה וללא קשר לא הייתי עושה כעת כלום, אלא ממשיך לעקוב אחרי שני הערכים של הטסטוסטרון ושל הPSA. ההתנהגות העתידית תקבע את דרך הפעולה בברכה

23/01/2018 | 19:28 | מאת: יגאל

דוקטור שלום אבי ביצע ביופסיה בגישה tranperineal fusion בפתולגיה גליסון 7 3+4 בנגע MRI מימין (ציטוט מסיכום רופא) נשלח לct pet psma רציתי לדעת עד כמה זה אגרסיבי מה האחוזים שיתכן יש גרורות האם אנשים עם נתונים כאלה שממשיכים לחיות? PSA 5.3 היה לפני הביופסיה תודה רבה

שלום רב, בהנחה שבדיקת. PET Ga68 PSMA תקינה, הרי שמדובר בממאירות מקומית של הערמונית. בדרך כלל מחלה כפי שאתה מתאר הינה מחלה שניתן להשתלט עליה באחוזים גבוהים ורוב המטופלים עם אבחנה זו חיים תוחלת חיים מלאה. בברכה

יגאל, אשמח לשוחח לגבי ההתקדמות בטיפול, כי אבי עם אותם העיתונים. תודה

היי בשמחה תשלחי לי למייל את המספר שלך אתקשר אלייך Danashapo@gmail.com

21/01/2018 | 14:56 | מאת: אהרלה

שלום ד"ר בן 71.5, שנה וחצי אחרי גמר זריקות זולדקס. בבדיקה ב אוגוסט 2017 PSA 0.02 בדיקה ב ינואר 18 התוצאה 0.11 האם יש מקום לדאגה?

לא בהכרח מפני שבהחלט יתכן שעלית הPSA נובעת מעלית רמנת הטסטוסטרון. אני מניח שכבר קיבל הקרנות בעבר. בכל מקרה הייתי ממשיך מעקב בלבד תוך דגש על מדידת רמות הPSA וטסטוסטרון בברכה

20/01/2018 | 18:33 | מאת: מאור

שלום! שאלה חשובה לאבא שלי התגלה סרטן הערמונית שהגיע גם לאזור הלימפה הרופא נתן לו כדורים בשם ביקאלוטמיד למשך 30 יום לפני הזריקות וההקרנות. הכדורים גורמים לאבא שלי דיכאון וחוסר שינה האם יש תחליף לכדורים או משהו נוסף שיכול לאזן את המצב? תודה.

אפשר גם לתת את הזריקה בלי הכדורים עם סיכון לעלית PSA זמנית והתקדמות מחלה. יחד עם זאת כדאי אולי לבדוק מה באנ=מת הסיבה של ההדרדרות הנפשית של אבא ולנסות לראות אם ניתן לעזור כאן. בברכה

08/01/2018 | 14:42 | מאת: אאארי

גילי 71, בריא. ב- 12.2010 כריתה רדיקאלית של הערמונית בניתוח פתוח שהוגדר כמוצלח, ביופסיה הראתה 6/3+3, קופסית הערמונית הוצאה שלמה. האם תוצאות ה- PSA שמאז הניתוח, צריכות להדאיג אותי: 2011 - קטן מ- 0.01 2012 - קטן מ- 0.01 2013 - קטן מ- 0.03 בשיטה חדשה 2014 - קטן מ- 0.03 כנ"ל 06.2015 - קטן מ- 0.03 כנ"ל 12.2015 - 0.05 כנ"ל 12.2016 - 0.04 כנ"ל 08.2017 - 0.06 כנ"ל 09.2017 - 0.05 כנ"ל 01.2018 - 0.07 כנ"ל תודה.

האמת שאין לך מה לדאוג. אמנם עדיף היה שהPSA היה נשאר לעולם בלתי מדיד אך עדיין, ההתנהגות שלו מלמדת שכנראה לא תסבול ממחלה זו והסיכויים להופעת גרורות מרוחקות אפסי. יחד עם זאת עדיין קיימת אפשרות לבצע הקרנות למיטת הערמונית עם סיכויים טובים להקטין את הPSA ולהגיע לרמות בלתי מדידות. בברכה

תודה ד"ר. שאלות השלמה: 1. האם מנסיונך יתכן שעליית ה- PSA תיעצר? 2. מאיזה ערך PSA לגשת להקרנות מיטת הערמונית? 3. במה כרוכה הקרנה זו ובמה תיפגע בי? תודה.

05/01/2018 | 21:14 | מאת: נתן

אבי בן 82 מקבל דאודארט. היו ל6 מספר פעמים עצירות שתן ואז קטטג ונגמל. יש לו סרטן התחלתי לא בטיפול רק במעקב. הפיאסאיי ירד מ14 ל3 בבדיקות כפי שרשות בתוצאות מעבדה. האם ליקופן 25מג יכול לעזור ? פרחי צבר? הרשת מלאה בכתבות על זה. או שאין לזה כל השפעה ברגע שלורחים דאודרט? אם כן מןמלץ אז האם יש תופעות לוואי כולל בין הדאורט לתוספים. תודה

אינני יודע כל כך לענות על שאלות אלה. יתכן שעוזר אך אין הוכחות מדעיות בברכה

שלום לדוקטור ברגר חולה בסרטן ערמונית מפושט גליסון 9 טסטוסטרון בלתי מדיד מקבל זולודקס בנוסף מקבל מזה שנה אקסטנדי לפני כחצי שנה יש עליה הדרגתית של ה-psa נכון להיום 2.4 האם קיטודרה יעילה בסרטן ערמונית במצבי?

שלום רב, ישנם מחקרים שבודקיםן זאת. קיים רציונל ביולוגי לכך שסיכויי התגובה לקיטרודה יעלו לאחר טיפול באנזלוטמיד עקב עלית הקולטן PD1. יחד עם זאת נתונים מוגבלים מראים הצלחה טיפולית בכ18% מהמטופלים לאחר אנזלוטמיד. זו התשובה הכי מדויקת שאני יכול לתת.

31/12/2017 | 21:01 | מאת: ניר

בהמשך לתשובתך מיום 1.11.17 אבקש דעתך בנוגע לפרק הזמן שרצוי שיחלוף בין בדיקות psa - ניתוח הכריתה היה ב 22.08.17 ובדיקה אחרונה היתה ב 22.10.17 ועמדה על 0.08 ולאור המשך דליפה , אם כי מתונה ובשלבי שיפור, אני מעדיף לבצע עוד בדיקת psa בטרם אפנה להמשך ייעוץ אונקולוגי ואבקש לדעת מה המועד המומלץ לביצוע עוד בדיקה עדכנית תודה ושנה אזרחית בריאה וטובה

שלום רב, סליחה על הזמן שלקח לי לענות: בעיקרון הייתי מבצע בשלב זה בדיקה בפרקי זמן של 4-6 שבועות בברכה

24/12/2017 | 20:05 | מאת: שושנקה

בעלי משה עבר ב2013 כריתת ערמונית גליקסון 9 , בנוסף הקרנות ןטיפול הורמונאלי במשך כשלוש שנים , במהלכן הפיסיאי ירד ל0.004 , היום כשנה אחרי הפסקת הטיפול ההורמונאלי פיסיאי תחילה עלה ל0.01 אחכ ל0.1 והיום ארבעה חודשים אחרי הבדיקה האחרונה נסק ל0.36. האם צריך לחזור לדקקפטיל?? האם פט ברמה כזאת יוכל להראות מימצאים?? מה נוכל לעשות כדי שלא ינסוק הלאה??

שלום רב, המצב של עלית PSA לאחר הקרנות וטיפול הורמונאלי הינו מוכר והאינטרפטציה שלו מורכבת כי ישנם מצבים רבים בהם הPSA עולה עקב ייצורו ברקמת הערמונית התקינה שנשארה בגוף. לכן יש צורך דבר ראשון למדוד רמות טסטוסטרון. אם הם עדיין בלתי מדידות (מצב סירוס) אז אין ספק שהממאירות היא הגורם לעלית הPSA והייתי דבר ראשון עושה PET. אם הטסטוסטרון החל לעלות, הייתי ממתין עוד 3 חודשים ואם הPSA ימשיך לעלות בקצב משמעותי ויגיע לרמות של מעל 0.5 הייתי עושה PET CT ולאחר מכן מקבל החלטה טיפולית בברכה

19/12/2017 | 21:59 | מאת: דנה

בבדיקה זו של אבא שלי בן 67נרשם מוקד פריפרלי ימני מדגים דיפוזיה רסטרקטיבית פתולוגית והפחתה במפתadc Pirads4 קופסה תקינה ו bph באגן לא ניתן לזהות לימפואדנופטיה מה כל זה אומר והאם יש סיכוי שזה יכוח להיות שפיר?

24/12/2017 | 01:13 | מאת: דנה

למה אין מענה

14/12/2017 | 12:51 | מאת: eduardo

שלום דר ברגר , אני בן 72 . לפני שנה וחצי עברתי ניתוח רובוטי של סרטן הערמונית . ה psa לפני הניתוח היה 3.1.בדוח הפתולוגי שלאחר הניתוח צוין שהגידול היה נוכח בשני צידי הבלוטה . נמצאו שני foci . הגידול נגע בקופסית הבלוטה אבל לא חדר דרכה . לא נמצא פיזור מישני או נוכחות גידול בבלוטות . גליקסון סופי היה 3+4 .מאז הניתוח בדקתי psa כל 3 חודשים והערך תמיד היה 0.00 . אתמול בבדיקת שיגרה לאחר 3 חודשים ה psa עלה ל0.04 . 1.משמעות הדבר שיש הישנות המחלה ? מה הצד הבא שאני צריך לעשות ? הקרנות , טיפול הורמונלי , מעקב בלבד - עד מתי ? 2. רציתי לציין שבטופס של תשובת המעבדה נרשמה הערה הבא : psa קטן מ0.04 .השווה לערך קודם שבוצע במכשיר קובס אי - 601 . בכל הבדיקות האחרות שביצעתי מאז הניתוח לא נרשמה הערה כזו . יתכן והבדיקה שלי נשלחה למעבדה אחרת אולי חדשה שעובדת עם ק"ח כללית ? תודה רבה ,

שלום רב, קרוב לוודאי שהתוצאה לא השתנתה. ישנם מעבדות שתשובה של רמת PSA בלתי מדידה מבוטאת כ<X או במילים אחרות, רמת PSA קטנה מ.... במקרה שלך 0.04. במילים אחרות, הערך הנמוך ביותר אותו יודע המכשיר לזהות הינו 0.04. בכל מקרה, עליך להשאר במעקב בלבד ובטח שלא להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס בברכה

03/12/2017 | 23:58 | מאת: אלי

אבי בן 65 חולה לב לאחר צינטורים ומעקפים סובל מסוכרת אבל אדם פעיל חיוני ועירני כבן 40 סבל 4 חודשים ממתן שתן בלתי מוסבר נערכו בדיקות התגלה pse 56 נעשה mri ונלקחה ביופסיה לאחרונה הגיע לבית חולים בגלל חוסר מתן שתן חובר מזה 10 ימים לקטטר ועדין מחובר עד סיום טיפול בתרופות התקבלו תוצאות ביופסיה ADENOCA של הערמונית 8 Gs וחדירה לכלי דם 80% מנפח הביופסיה באונה השמאלית 4+5 9Gs התפשטות סביב העצבים של 75% מהביופסיה הומלץ לעבור fet ct ולקבל טיפול הורמונלי ולפנות למח אנקולוגיה להמשך טיפול אשמח להסבר יותר מפורט מהממצאים ומה רמת המחלה בגופו

שלום רב, לפי התיאור שלך, נדמה שאביך עם סרטן ערמונית בסיכון גבוה מאד להתפשטות. השאלה הכי חשובה כרגע זו השאלה אם המחלה התפשטה אל מחוץ לערמונית. תשובה חיובית תחייב גישה טיפולית שתהיה מורכבת מטיפולים תרופתיים בלבד בשלב זה. במידה והתשובה שלילית והמחלה לא התפשטה, זהו מצב טוב יותר שיחייב טיפול משולב של זריקות סירוס והקרנות לערמונית ולאגן. זה בתמצית. בברכה, דר' ברגר

14/12/2017 | 18:09 | מאת: אלי

כרגע מטופל בכדורים וקיבל זריקה מתואם לו תור לאנקולוג לגבי הקרנות ובעוד חודש פדסיטי השאלה אם כדאי לזרז את הפדסיטי כדי חדעת התפשטות או שכבר מקבל את הטיפול המקסימלי? ולמה לא מציעים לו ניתוח?

01/12/2017 | 06:36 | מאת: חסוי

שלום רב דוקטור גיל 64, עברתי ניתוח להוצאת הערמונית לפני מספר ימים עקב סרטן הערמונית. הרופא ביקש ממני בעוד מספר ימים לעבור בדיקת Flourscopy. למה לדעתך יש צורך בביצוע בדיקה זו לאחר ניתוח? האם כמות הקרינה בבדיקה זו דומה לכמות הקרינה בבדיקת CT? האם יש תחליף לבדיקה?

שלום רב, לא ברורה לי הסיבה מדוע הפנה אותך הרופא לבדיקה זו. בברכה

29/11/2017 | 17:40 | מאת: בדיקת פרופיל גנומי ובהמשך טיפול גנטי מתאים

לרופא שלום אני בן 77 בשלוש שנים אחרונות חלה עליה ב psa - הגיע לכמעט 8 בביאופציה האחרונה היתגלתה עוצמה חזקה של נגיעות ב pet ct לא אותר מיקום הנגע וללא פריצת הקופסית ב - mri ניתגלתה פריצה של הקופסית הביאופציה האחרונה שהניעה כול המהלך היתה לפני כחודשיים לאחריה ניתקפתי בזיהום כללי של קולי ושבוע בבית החולים הזיהום והדלקת חזרו פעמיים נוספות האם זיהוי הפריצה היה מוטעה והזיהוי הינו חדירת מחט הביאופציה והדלקת שנוצרה?? שאלתי השניה....האם תוכל לציין יעילות הזיהוי והטיפול הגנטי בסרטן הערמונית תודה לך מאוד

01/12/2017 | 13:44 | מאת: סרטן הערמונית מתגבר ....תיקון

כן אותרה הנגיעות ללא גרורות.

19/11/2017 | 22:16 | מאת: אלי גולבהר

אני בן 77, בבדית תהודה מגנטית נאמר: סיכום: תהליך פריפרי באפקס משמואל ככל הנראה מתאים לגידול משמעותי קלינית, מומלצת דגימה מכוונת. בבקשה להסביר מה משמעות ההמלצה ומה להמשיך? הבדיקה בוצעה במכשיר 3 טסלה ועם סליל חיצוני. צוינו: מסכם pirads -4 , pirads - 2, pirads - 2

הכוונה היא שישנו חשד לנוכחות של ממאירות באזור זה בערמונית. עליך לפנות לאורולוג שיבצע בירור כשבראש ובראשונה עליך לעבור ביופסיה מהערמונית ובדיקת דם לספירה כימיה PSA לאחר מכן יתכן שתזדקק לבדיקת הדמיה מסוג PET Ga68 PSMA תהיה לך הצלחה ובריאות

שמחתי לקבל הנחיתך. במצב הזה מתי קובעים את האגרסיביות של הממאיר?

18/11/2017 | 12:42 | מאת: יעקב

שלום אני אמור להתחיל טיפול בזייטיגה קופח אישרה לי זייטיגה לחודשיים ואח"כ מעבר לארביטרן אני כמובן מתעקש על זייטיגה האם התחלה עם זייטיגה ולאחר מכן מעבר לארביטרן יכול להוות בעיה האם קרו לך מקרים כגון זה והאם היו לך השלכות בתופעות הלוואי וביעילות הטיפול תודה

כן, כמעט כל המטופלים נתקלים בזה כעת מפני שעלות האבירטרון נמוכה משמעותית מזייטיגה. כנראה שלא צריכה להיות בעיה אך אין לי מידע נוסף בברכה

18/11/2017 | 12:34 | מאת: יעקב

שלום רב אני מבין שיש לך ניסיון עם טיפול בזייטיגה בעלון המצורף לתרופה יש רשימה לא מבוטלת של תופעות לוואי אודה לך אם תוכל לפרט את תופעות הלוואי השכיחות בטיפול בזייטיגה בהם נתקלת בקרב המטופלים שלך תודה

שלום רב, תופעות הלוואי העיקרית שבאות עם הטיפול בזייטיגה: 1. יתר לחץ דם ולכן כדאי לבצע מעקב 2. בצקות בגפיים 3. עלית אנזימי כבד ושינויים בקליום (אשלגן) בדם פרט לכך, יכולות להיות כל מיני תופעות מגוונות מאד לא שכיחות אבל בסופו של עניין מדובר בתרופה בטוחה. חשוב כמובן להקפיד על טיפול בפרדניזון 5 או דקסמתזון 0.5 מ"ג במקביל בברכה

12/11/2017 | 19:25 | מאת: רמי

שלום ד"ר ברגר, גבר בן 75, PSA.5.5 , מימין גליסון 3+4 ב 4 מ 6 גלילים 50% ו 30% מהרקמה. משמאל גליסון 6 ב 3 גלילים מ 6 15-29%. נפח ערמונית 36 סמ"ק. פריצת קופסית בספק. לא נצפה פיזור משני ב PET psma 1. אבקש לברר האם למי שהומלץ טיפול בקרינה + הורמונים בתקופת הטיפול, ניתן לטפל בשיטת קרינה סטריאוטקטית? אציין כי מקבל מדלל דם ממשפחת ה NOAC. 2. האם הטיפול ב Tookad הוא כבר אופציה טיפולית מוצעת ויכול להחליף את ההקרנות? תודה רבה מראש

שלום רב, בנוגע לשאלתך הראשונה, התשובה היא שכן אבל רק במסגרת פרוטוקול מחקרי. אני יודע שבשיבא יש פרוטוקול כזה ויתכן שגם בבתי חולים אחרים. בנוגע לTOOKAD, מדובר בטיפול שהנסיון איתו עדיין די מוגבל. עד כמה שידוע לי הם בעיקר מטפלים במטופלים בסיכון נמוך אך יתכן שגם בגליסון 7. אינני בטוח. בכל מקרה שווה לדבר איתם ולברר את כל הפרטים כולל את נסיונם וכיו"ב. בברכה,

02/11/2017 | 23:25 | מאת: צפריר

לפני כ 5 שנים עקב psa שהגיע ל 6 עשיתי ביופסיה לערמונית וגילו גידול סרטני [לא גדול] הביופסיה האחרונה היתה באפריל השנה ולא התגלה דבר עקב כך שה p s a קפץ ל28 הרופא חשש שזה בגלל הביופסיה שביצעתי באפריל לכן קיבלתי אנטיביוטיקה אך ה p s a נשאר 28 לפני כשבועיים עשיתי m r i של הערמונית ולדברי הרופא אין סימני סרטן [גודל הערמונית הוא 34X55X47 והנפח 45 סמק השאלה שלי למה ה psa קפץ ל 28

אינני יודע מדוע קפץ הPSA מה שכן, הייתי עושה בירור נוסף. תעשה בדיקת PSA חוזרת בעוד חודש ואם עדיין גבוה הייתי מבצע בדיקת PET Ga68 PSMA להערכת מצב סיסטמית בברכה

שלום דר בהמשך לנתוני הביובסיה לאחר כריתה שפרטתי בשאלתי אליך מיום 3.9.17 , בדיקת psa אחרי 8 שבועות עומדת על 0.08 והייתי מבקש לשמוע דעתך בהזדמנות זו אני מבקש לחזור על שאלתי בנושא בדיקות גנטיות מיום 1.10.17 - פשוט רציתי לדעת אם יש בבדיקות אלה כדי להשפיע על מעקב בלבד ,או על צורך בהמשך טיפול תודה

שלום רב, בנוגע לבדיקה הגנטית פלוראליס, להערכתי בשלב זה היא לא תועיל לך. היא גם לא משפיע על עניין המעקב או הטיפול ההמשכי בעניינך. PSA=0.08 זו תוצאה שמראה שהסמן ממשיך לרדת אך היה מצופה ממנו להתאפס. לכן ישנה התלבטות אם לגשת כעת לטיפול נוסף בהקרנות או להמשיך לעקוב. מה שיכול לעזור בהחלטה זה מצבך הכללי והאם עוד יש בעיות שנובעות מהניתוח כמו דליפת שתן אימפוטנציה וכיו"ב. אני הייתי מציע שתגיע לאונקולוג המתמחה בתחום לקבלת החלטות מושכלות בברכה

12/10/2017 | 09:49 | מאת: יעקב

שלום רב לגבי תרופת קסודקס מבין 2 התרופות קסודקס או ביקאלוטמיד האם ישנה לקסודקס כאשר באפשרותי לבחור מבינהן תודה

שלום רב, אין הבדל בין התרופות ככה שלא צריכה להיות התלבטות בברכה

10/10/2017 | 19:26 | מאת: אור

שלום רב, אצל אבי בן ה-60 גילו לפני כחודש כי הוא חולה בסרטן הערמונית. בבדיקת PSMA ו- בדיקת MRI נראה כי הסרטן התפשט אל מעבר לערמונית באזור האגן, במיפוי העצמות לא נראו גרורות בעצמות. האורולוג הפנה אותנו לאונקולוג להמשך הטיפול אך בנתיים נתן לנו מרשם לכדורי Casodex 50mg. התור לאונקולוג בעוד כשבוע ורציתי לשאול מספר שאלות, 1. האם כדאי לקחת את הכדורים לפני הפגישה עם האונקולוג? 2. האם נטילת התרופה עלולה להשפיע על המשך הטיפול במידה והאונקולוג ואנחנו נחליט על טיפול שונה? 3. במידה והאונקולוג ידרוש בדיקות נוספות הכדורים עלולים להשפיע על התוצאות? 4. אבי נוטל מדלל דם מסוג cartia האם ניתן לקחת במקביל? 5. במידה ויוחלט על טיפול שאינו הורמנלי ניתן להפסיק את נטילת הכדורים? תודה מראש, אור.

שלום רב. ראשית לא ברור לי באופן מלא מצבו של המטופל. יחד עם זאת ההחלטה על טיפול בקזודקס הינה שולית ואין לה כל כך משמעות על מהלך העניינים אצל אבא. כאן וצריך לבדוק אם הוא מתאים לטיפול בפירמגון שאם כן אז אין צורך בקסודקס. בברכה

10/10/2017 | 19:26 | מאת: יעקב

לדר רענן ברגר שלום לאור חוות דעת די זהה של שני רופאים מומחים לגבי הטיפול בי אני מתלבט בין דקפפטיל לבין אליגרד מבדיקה שערכתי בגוגל לגבי הדקפפטיל והאליגרד הרי שבמרשמים עצמם תופעות הלוואי די זהות למרות שה -FDA בשנת 2010 ביקש להוסיף למרשם האליגרד שתתכן תופעת לוואי של בעיות לב דבר שמופיע גם במרשם של דקפפטיל אני מבין שדקפפטיל הינה תרופה די וותיקה וההתויות של משרד הבריאות הם מ 2007 ואילו האליגרד שהינה תרופת ננו ההתוויות הן משנת 2016 אני מבין שאין מספיק ניסיון עם האליגרד מאחר ומדובר בתרופת ננו ולכן הרבה רופאים מעדיפים את הדקפפטיל הידוע אשמח אם תאשר את מה שכתבתי או לחילופין תתקן אותי בברכה

מסכים בהחלט עם מה שכתבת אם כי באמת שלא צריכה להות שום בעיה עם אף אחת מהתרופות בברכה

26/09/2017 | 08:31 | מאת: ברלה

שלום דר' ברגר. בן 68,בשנת 2003 סרטן ערמונית psa-4.3 גליסון 7 ניתוח רדיקאלי, שוליים נקיים.בסוף שנת 2012 הישנות הגידול במיטת הערמונית, psa - 0.21 , 40 הקרנות.ירידת psa ל- 0.01. 4.14 - 0.02 7.14 - 0.02 10.14 - 0.04 1.15 - 0.06 3.15 - 0.13 6.15 - 0.17 9.15 - 0.23 12.15 - 0.25 3.16 - 0.23 6.16 - 0.27 9.16 - 0.31 12.16 - 0.4 3.17 - 0.43 6.17 - 0.43 9.17 - 0.55 נראית מגמת עליה מהירה ב - psa . בהתכתבות קודמת ציינת כי "בשלב מסויים" כדאי לשקול ביצוע בדיקת PET Ga68 PSMA . מנסיונך המקצועי, האם להתחיל תהליך בכוון זה, או להמתין ולהמשיך במעקב עד?? אודה להתייחסותך. ברלה

נורא קשה להגיד, הסמן עולה בקצב מאד איטי וקיים סיכוי שלא נראה כלום. יחד עם זאת מתישהו כדאי לעשות. הייתי ממתין עוד 3-4 חודשים, עושה בדיקת PSA חוזרת ובדיקת PET Ga68 PSMA ccrfv

שלום ד״ר בהמשך לנתוני הביובסיה בשאלתי ביום 3.9.17 קיבלתי כעת , 5 שבועות לאחר הכריתה, תוצאה של psa העומדת על 0.1 ואודה אם תתייחס גם לנתון זה - אני מבין שהאופטימלי זה ערך בלתי מדיד של אפס אבל לא ידעתי מה המשמעות של 0.1 תודה רבה וגמר חתימה טובה

בהמשך לתשובתי למטה, כדאי להמתין עוד שבועיים ולבדוק שוב PSA אכן זה צריך להגיע לרמה בלתי מדידה. בברכה

23/09/2017 | 11:33 | מאת: ק

..אנא. פרט לי על תרופה זו, איני מוצאת מספיק אינפורמציה לגביה, תודה מראש

קזודקס מעכבת את הקולטן לטסטוסטרון, איננו גורם לסירוס, אלא רק מתערב בפעולת ההורמון. יכול לגרום לתופעות הורמונאליות שונות כולל הגדלת שדיים בברכה

01/10/2017 | 09:28 | מאת: ק

מהן תופעות הלוואי לגבר? גם הגדלת שדיים? והאם התרופה פוגעת בחשק מיני או זקפה (כי הרי היא מעכבת קולטן טסטוסטרון)? שוב תודה

19/09/2017 | 01:28 | מאת: dani

שלום בן 43 עקב רמות נמוכות של טסטוסטרון טופלתי (ע"י אנדוקרינולוג) בטיפול תחליפי. בתחילה בג'ל, לאחר מכן במשך למעלה משנה בזריקות נבידו. הפסקתי (בתחילת השנה) בעיקר בגלל עליה משמעותית בכדוריות אדומות, שהצריכה הקזות דם. בבדיקת דם, רמת PSH 0.88 NG/ML כשאני לוחץ על האופציה של השוואה לבדיקה קודמת, אז בטבלה התוצאה של היום מסומנת באדום (כלומר חריג). האם זה נחשב לרמה לא תקינה? מצריך בדיקה/ביקור אצל אורולוג? תודה

שלום רב, זו נראית לי תוצאה תקינה בברכה גמר חתימה טובה

18/09/2017 | 20:37 | מאת: אלי

קיבלתי את תשובת mri ורוצה עזרה בפיענוח לא מבין

מה הפענוח?

03/09/2017 | 19:13 | מאת: ניר

שלום ד״ר בהמשך לשאלתי מ 30.7 17 , עברתי ניתוח רובוטי ושאלותי הנן- האם בדיעבד נכונה היתה החלטתי להינתח , מה להערכתך מצבי , והאם לדעתך יש צורך בהמשך טיפול נוכח הביובסיה שמראה (gleason score: 9( 4+5 isup upgrade group :5 precentage of acinar pattern : 5-10% precentage of ductal pattern : 80% estimated percentage of prostate involved by tumor : right lobe 80% left 80% tumor size : 1.5 cm location of dominat nodule : left lobe location of extraprostatic extension : left posterior - lateral (neurovascularbundle) in tow sections by gleason 4 by a liner length of 0.4 cn seminal vesicle and lymphovascular invasion not identified margins,distal proximal and circumferential are uninvolved by invasive carcinoma high -grade prostatic intraepithelial nepolasia -pin RT pelvic lymph node ,dissection: 3 lymph nodes with no evidence of malignancy LT pelvic lymph none ' dissection : 6 lymph nodes with no evidence of malignancy מתנצל על שלל הנתונים ומעריך תשובתך

שלום רב, לא טעית בהחלטה לעבור ניתוח השאלה כעת היא מה רמת הPSA המטרה יהא שירד לרמה בלתי מדידה. במידה שלא אני ממליץ להגיע לאונקולוג מומחה בתחום בברכה גמר חתימה טובה

29/08/2017 | 18:11 | מאת: ממצא ב MRI

מוקד PIRADS3 שאובחן בבדיקת MRI האם שפיר או ממאיר ?

מוקד כזה יכול להחשיד לממאיר אך אין וודאות בקיצור, אפשר להשאר במעקב או לעשות ביופסיה, שתי האופציות אינן מהוות טעות.

17/08/2017 | 09:00 | מאת: לואיס

ד"ר שלום מה לדעתך הבדיקה השנחשבת למקיפה ביותר בין חברות Oncotest, Cancer Hope ו- Foundation Medicin ??

שלום רב, אינני ממליץ על טכנולוגיה מסוימת לעומת אחרת במסגרת פורום זה בברכה

16/08/2017 | 13:52 | מאת: LE

ראה קובץ.

לא מצאתי קובץ

05/08/2017 | 13:41 | מאת: שמואל

שלום לך אני בן 71 בבדיקת ביופסיה שנייה שבוצעה לפני כ3 חודשים התגלה שאין שינוי בתשובה קודמת של סרטן הערמונית גליקסון 6 ב2 מתוך 12 דגימות שנלקחו אני יודע שגילוי מוקדם אלול לשפר את ההחלמה שאלתי מה עלי לעשות כדי שלא להסתבך עם סרטן חזק יותר ו תיסבוך כל שהו הוצע לי לעשות ברכיטרפיה או כריתה של הערמונית

לדעתי כלום. עליך להמשיך מעקב בלבד רק אם תתחיל עלית PSA משמעותית יותר או לחילופין יתקבל הרושם שנפח המחלה גדל או דרגתו תעלה בביופסיה הבאה, יש מקום לשקול לעשות משהו בברכה