פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2151 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

לאחר ניתוח רובוטי לכריתת הערמונית. האם הזרקות לפין מסייעות גם לשיקום עצבי הזיקפה או שהם עוזרות רק לאותו הרגע שרוצים לקיים יחסי מין?

רק לאותו הרגע שרוצים לקיים יחסי מין. לא ניתן לשקם עצבים

בן 64 בריא בדרך כלל. ללא סכרת או בעיות קרדיליות. לחצי דם תקינים. לא מעשן. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות בכל יום.לפני 8 שנים התגלה אצלי סרטן הערמונית ממוקד גליקסון 3+4. פסא לפני הניתוח 5.6עברתי ניתוח ריטרופרטיונלי. אך לאחר שנה עקב כישלון כימי עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2 זריקות לוקרן. מאז פסא 0.004 מרגיש טוב . מבצע בדיקת דם פעם בשנה. לא במעקב מזה 3 שנים לא הוזמנתי לביקורת בטענה שמרגיש טוב. והבדיקות מצוינות.רציתי לשאול את כבודך לגבי בדיקת דם SCOPE4K אם יש צורך לודא מה קורה בעתיד. אשמח לשמוע את דעתך המקצועית גם לגבי מצבי האונקולוגי בכלל. תודה ושבת שלום .

שלום רב, הבדיקה SCOPE4K לא רלבנטית מבחינתך. בהנחה שPSA בלתי מדיד כנראה שמצבך האונקולוגי טוב מאד בברכה

03/04/2019 | 18:45 | מאת: שי

שלום דוקטור בן 72.בגיל 50 נמצאה הגדלה של העמונית עם PSA=9.עד גיל 57 עברתי 5 ביופסיות ללא ממצאים,טופלתי בסוגים שונים של אנטיביוטיקה ע'מ לשלול דלקת.ה-PSA הגיע בהדרגה ל- 25, ומאז (15 שנה) נשאר יציב. לפני 10 שנים נמצא בבדיקת שתן בהדסה 18=PCA3 ערך המצביע על סכוי נמוך לממאירות. פרט לבדיקת PSA פעם בשנה לא עשיתי כלום הרבה שנים. האם לדעתך רצוי לעשות עוד משהו..? איני חש בשום תופעות פרט לזרימת שתן איטית לאחר התאפקות ממושכת.

נראה לי שהבעיה שלך היא בעיקר אורולוגית ולא אונקולוגית. יש להמשיך טיפול ומעקב אצל אורולוג בברכה

נשלח בטעות לפורום זה במקום לפורום סרטן כליה

סבבה

הנתונים הנם - היום בן 67 ועברתי ניתוח כריתה באוגוסט 2017 .פתלוגיה לפני ואחרי הניתוח גלסון 9. psa לפני הניתוח 12 ומיד לאחריו 0.1 ואז כעבור 10 חודשים מהכריתה עלה ל 0.17 והתחלתי 28 הקרנות, שהסתיימו ביוני 2018 כאשר תוך כדי ההקרנות לקחתי 28 כדורים וגם זריקה אחת. במשך כ 9 החודשים מאז תום ההקרנות והזריקה הבודדת נשאר psa על 0.03 כאשר טסטוסטרון היה 0.8 ועלה רק כעת ל 5.9 אני שואל שתי שאלות חשובות לי ובוודאי יש בהן עניין לכל חברי החולים - ראשית בהינתן שאני עדיין עם דליפה במאמץ וחוסר זיקפה מוחלט, האם ״סבל״ זה כדאי ובנתונים שהיו לי אנחנו אכן חייבים לבצע כריתה ו/או הקרנות ? שאלה שנייה - איך היית מגדיר את מצבי - האם תוצאות psa וטסטוסטרון הנן בגדר הצלחה וכמה זמן אני עוד יכול להיות רגוע ? בהזדמנות זו תודה על תשובותיך והזמן שאתה מקדיש לנו בפורום תומך זה

שלום רב, על השאלה אם היה כדאי לאור כל הסבל אינני יכול לענות כי אני צריך להכיר אותך הרבה יותר ולקבל יותר נתונים על המחלה ובכל מקרה זו שאלה מאד מורכבת. בנוגע למצבך, בהנחה שהPSA בחתי מדיד והטסטוסטרון ממשיך לעלות הרי שמצבך מבחינה אונקולוגית מצוין בברכה

26/03/2019 | 15:32 | מאת: דניאל

שלום רב, אשמח מה תוצאות ה MRI אומרות נשלחתי ל MRI ערמונית בעקבות PSA גבוה (לפני שנה 2.743, חופשי 17% (לפני כחודשים לאחר מחלה ולאחר קיום יחסים 13.8 ושבועיים אחרי בבדיקה נוספת ירד כבר ל 8.7) אין הסטוריה משפחתית ידועה. בדיקה ידנית לא מחשידה פענוח MRI: נפח משוער של הערמונית 45CC ,= מעט מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן. איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים, ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים. באיזור הפריפרלי, בגובה ה-MIDGLAND ,פוסטרו-לטרלי משמאל מודגם מוקד בגודל כ-8.0*9.0 ס"מ, בעל סיגנל נמוך בערכי T2W .הממצא כן גורם לדיפוזיה רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הוריד. הממצא חשוד. .PIRADS3 פרט לכך, הודגמו פסים של סיגנל נמוך בערכי T2W ,מימין ומשמאל תודה

אני מניח שהממצא הוא 8 על 9 מ"מ ולא ס"מ. בכל מקרה מדובר בפיענוח שמעלה חשד די נמוך לנוכחות ממאירות. הייתי ממשיך מעקב בלבד בשלב זה למרות שאפשר לשקול גם ביופסיה כדי לשלול נוכחות ממאירות אבל לדעתי זה לא חובה בברכה

26/03/2019 | 12:51 | מאת: נחום רום

לפני למעלה מ 3 שנים עברתי ניתוח כריתה רדיקלי של הערמונית עקב "גליסון" 9. לאחריו סדרת 35 הקרנות. 3 התופעות של איבוד האון, אישליטה במתן שתן ודלקת כרונית ברקטום . שלושתם לא במצב של שיפור. מה הסיכוי ,אם בכלל בהמשך ? מה הפתרון הטוב ביותר לבעיית הרקטום הכרונית? בברכה.

אתה אכן סובל ממכלול הבעיות של הטיפולים שקיבלת. בעניין הרקטום ישנו טיפול במסגרת המכון הגסטרואנטרולוגי מבוסס אנדוסקופיה וטיפול בלייזר באזור המודלק בברכה

ד ר רענן שלום. אני בן 65 ו PSA שלי קבוע כבר 10 שנים בסביבות 8. בעבר עברתי פעמיים ביופסיה של הערמונית (פעם שנייה בשיטה של תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי והתוצאה למזלי היתה שלילית. עברו מאז כ 5 שנים. עכשיו רופא המליץ לי לעשות עוד הפעם MRI ואם יהיה צורך לבצע ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי . פעם הקודמת הביופסיה גרמה לי הרבה תופעות לוואי. עכשיו לצערי התגלה לי גוש חשוד בריאה ורופא מומחה מפנה אותי לבדיקת PED CT. הוא טוען שזאת בדיקה לכל הגוף. השאלה שלי האם בדיקה PED CT יכולה לשלול את הסרטן ערמונית ואם לא מה עוד אפשר לעשות. אשמח אם תעזור לי להבין את הסיטואציה. תודה מראש

יעקב שלום, סליחה על התגובה המאוחרת. במצב שלך ישנן מספר אפשרויות: 1. שיש לך סרטן בערמונית או שלא 2. שיש לך סרטן ריאה או שלא 3. שיש לך סרטן ערמונית עם גרורה בריאה או שלא. הפתרון הטוב ביותר: 1. לבצע MRI לערמונית כדי לחזק או להחליש כיוון של נוכחות ממאירות בערמונית, 2. לבצע ביופסיה מהגוש הריאתי כדי להבין אם יש ממאירות ומה מקורה. בכבוד רב

שלום רב, אני מאוד מודאגת בקשר לאבא שלי מפוחדת ולא מפסיקה לחפש ולחקור באתרים. לפני כחודשיים נמצא לאבא5.9 שעלה ל psa 8 בדם. אורולוג שלח אותו לצילום mri מצורף קובץ. וכשחזרנו עם הפענוח , הוא לא פירט יותר מידיי לא ניסה לדבר להרגיע להסביר 😔😒 רק אמר שיש חשש לגידול ולבצע ביופסיה. יש לנו כל כך הרבה שאלות אני מרגישה מודאגת עצובה מפחדת. האם לפי mri שזו בדיקה משקפת כמו שאומרים, האם רואים אם הגידול יצא מאיזור הערמונית? האם התפשט? עד כמה מסוכן? האם גרורתי? מה אופן הטיפול? מה אלו כל המידות המימדים שמופיעים? מזה אומר נגע? האם רק הביופסיה היא זו שמשקפת את המצב? תודה רבה 🙏

שלום רב, מסיבה כלשהי אינני רואה קובץ מצורף אם תרצי אז תשלחי לי את הפיענוח למייל raanan65@gmail.com ואנסה לעזור

21/03/2019 | 07:09 | מאת: יורם

ד"ר ברגר שלום לאחי בן ה 71 גידול בקליפת המוח שלא ניתן לנתח, זאת לאחר RCC שטופל בתרופות לא כימותרפיות. מ MRI: אוקסיפיטופריאטלי משמאל מודגם תהליך על בסיס דורלי שמתאדר, קוטר מירבי של 6 מ"מ מכיל תוצרי דם בתוכו מתאים לפיזור משני. בהנחה שזאת באמת גרורה מ RCC, כי גידול אחר לא בקליפת המוח הוצא מהמוח ואובחן בפתולוגיה כגרורת RCC. 1. האם בסוג זה יש צפי לחזרה מהירה של גידולים חדשים במוח גם אם יושמד בהקרנה מרוכזת Radio Surgery, יחסית לממוצע בסוגי גרורות אחרים של RCC במוח? ומה יכולת השמדת הגרורה יחסית לממוצע (בדר"כ יש יכולת גבוהה)? המטרה לשקול את התועלת בהקרנה. 2. האם טיפול תרופתי יצטרך לעבור את מחסום הדם? הערה: בבדיקת רגישות חדשנית scan script יש רגישות מצוינת ל azopanib - תרופה שהוא לא קיבל עדיין. 3. יש גרורה נוספת: תהליך תוך לשדי מתאדר, פריאטלי משמאל המתאים לפיזור תוך לשדי גרמי. לא צויין הגודל. אותן שאלות: זמן עד הופעת פיזור חדש ויכולת השמדה בהקרנה מרוכזת, הכל יחסית למיקומים אחרים שמקורם ב RCC, מיקום ביחס למחסום הדם למוח.

עניתי בפורום השני

17/03/2019 | 20:42 | מאת: יעקב

שלום רב בן 61, בבדיקת אולטרסאונד לפני שנה נמצאה ערמונית מוגדלת 60 סמ"ק. נמצא במעקב אורולוגי. בדיקה רקטאלית של הערמונית תקינה ואין בעיה בהתרוקנות. במעקב שנמשך כבר מספר שנים יש בדרך כלל עליה מתונה של 0.2 - 0.4 לשנה בערכי ה PSA. אני נוטל קסרלטו לדילול דם,ליפיטור, אמדוליפין, אלטרוקסין וסיאליס יומי. בשנה האחרונה נוספו גם - ציפרלקס ומירו. בחודש יוני האחרון נמדדה רמה של 2.02 ב PSA ובבדיקה שבוצעה עתה - קרוב ל 9 חודשים לאחר מכן - נמדדה רמה של 2.91 הבנתי כי העליה גבוהה באופן יחסי למרות שהערכים האבסולוטיים נמצאים בתחום הנורמה. התבקשתי על ידי האורולוג לחזור על בדיקת ה PSA בעוד 3 חודשים וזאת כדי להבין האם מדובר בעליה חד פעמית או מגמה שתדרוש בירורים נוספים. אבקש לדעת האם יש סיבה לדאגה והאם עלי לבצע בשלב זה בדיקות אחרות או אולי ליטול אנטיביוטיקה - למרות שאין לי סיבה הנראית לעין. בתודה מראש

פרט להמשך מעקב כפי שהוצע לך לא הייתי עושה דבר. יש סיכוי טוב שלא ימצא דבר וגם אם כן, לא תהיה בעיה לטפל אם אתה מאובחן בשלב מוקדם מקומי של המחלה בברכה

14/03/2019 | 12:39 | מאת: קובי

שלום וברכה בן 37 בריא בדרך כלל יש כאבי גב על רקע ספונדילוזסיז.יש לי לפעמים הרגשה של צריבה ואי נוחות בשתן וקושי להתאפק זה התחיל לפני 3 שנים על הבדיקות שתן והתרביות יצאו תקינות ובדיקה של כל המחלות מין שליליות.לפני שנה עשיתי אולטרא סאונד והכל היה תקין לחלוטין. שבוע שעבר בגלל שהאי נוחות חזרה עשיתי שוב אולטרא סאונד והאבחון היה הכליות במנח ובגודל תקינים. אין עדות לאבנים כיס השתן תקין ללא פתלוגיה.ערמונית במשקל 15 גרם. אך יצא גם מימין לכליה הודגם נגע הידי פוקאלי קורטיקאלי עליון קוטרו 10 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה.והתרוקנות עם שארית של 150 סמק. יש לציין ששתיתי לפני הבדיקה ממש הרבה ןממש כאב לי מרוב שהתאפקתי חזק.שאלתי היא האם עליי לחשוש מתוצאת הבדיקה ולעשות בירור נוסף כלשהוא?ואיך יכול שבשנה הממצאים כל כך שונים בין הבדיקות?

קובי שלום, קצת קשה להתייחס לשאלה כזו בפורום מבלי לראות את הבדיקות בכל מקרה לא נראה לי שיש ממצא קריטי אצלך בברכה

12/03/2019 | 18:01 | מאת: ישראל ישראלי

בחודש יולי האחרון עברתי ניתוח להסרת הערמונית בעקבות גידול ממהיר. בצעתי כל 3 חודשים בדיקת דם לבדוק את רמת ה psa בשתי הבדיקות הראשונות התוצאה הייתה נמוך מ 0.03 בבדיקה השלישית והאחרונה שעברתי עלה הpsa ל 0.05 אשמח לדעת על מה זה מעיד וכיצד עליי לפעול

עלית PSA לאחר ניתוח מעלה חשד של שארית מחלה לאחר הניתוח. יחד עם זאת לעיתים יש פלוקטואציות ברמות הPSA ובהחלט ישנה אפשרות שהPSA בבדיקה הבאה ירד.לכן הייתי ממתין לעוד 2 בדיקות לפחות לפני קבלת החלטות בברכה

בן 53 הופנה בשל PSA עלייה מ3.8 דרך 5.4 ב2017 וכעת 6.21. בדיקתי טונוס תקין נוקשות באפקס משמאל בדיקה חשודה. MRI- ערמונית בנפח 20 סמק. באזור הPZ משמאל באזור אמצע לכיוון הבסיס הודגם ממצא בגודל 13 ממ חשוד היפודנסי עם רסטרקיציה בADC והאדרה PIRADS. ההמלצה של הרופא להמשיך לביופסיית FUSION. ברקע סוכרת היפרליפידמיה. השאלה האם יש איזושהיא דרך קצת פחות פולשנית ומזיקה מאשר הביופסיה? מה דעתך על בדיקת 4KSCORE? אשמח לעצתך האם ניתן בבדיקות [אפילו פרטיות בעלויות קצת יותר גבוהות הכסף פחות מעניין] להימנע מן הבדיקה והתוצאות הלא נעימות שעלולות לבוא בעקבותיה? תודה מראש על עבודת הקודש שאתה עושה פה.

שלום רב, לצערי אני לא איש בשורות בעניין הביופסיה ואין כיום תחליף טוב. 4K זו בדיקה שמחזקת או מחלישה את המחשבה לביופסיה אבל בסוף אבחנה מלאה צריכה לעבור דרך ביופסיה. בהצלחה

08/03/2019 | 17:41 | מאת: שלומי

עברתי ביופסיה לפניי שנה, תחת אולטרסואנד, שאלתי האם יש השלכות לאחר ביופסיה, כמו פין נסוג או קשיים בזיקפה. בתודה מראש

בדרך כלל לא. אבל אם התופעות הופיעו בסמוך לביופסיה ולא חלפו אז אי אפשר לשלול

05/03/2019 | 21:28 | מאת: דני

בן 56 אחרי ניתוח רובוטי לכריתת הערמונית לפני ארבעה וחצי חודשים. עדיין אין זיקפה טבעית. לוקח סיאליס 2.5 כל יום וזה לא עוזר. לאחרונה קיבלתי מהאורולוג מרשם להזרקה לפין. השאלה, האם ההזרקות לפין עוזרות לשיקום הזיקפה הטבעית בעתיד או שהן עושות את העבודה רק ברגע ההזרקה וזהו?

ככל שידוע לי זה עוזר רק בזמן ההזרקה.

03/03/2019 | 20:51 | מאת: נתנאל

שלום אבא שלי בן 69 סבל מזרימה איטית בשתן וצריבה, פנה לאורולוג קיבל כדורים לשיפור הזרימה ושלח אותו לאולטרסאונד שם מצאו שה PSA הוא 9.67, ואז שלח אותו לביופסיה ושם מצאו לפי תשובת הרופא "סרטן הערמונית גליסון 6 בשתי האונת" , לאחר מכן נשלח ל-MRI, לפי תשובת MRI בטופס רשום ערמונית מוגדלת עם BPH. קצת לא מסתדרים לי הדברים, לפי מה שקראתי BPH זה לא סרטן וזה גידול שפיר של הערמונית, ולפי דברי הרופא רשם שיש סרטן. אפשר בבקשה הסבר? מצ״ב לינקים לכל התוצאות: MRI www.interload.co.il/upload/8308490.jpg אולטרסאונד- www.interload.co.il/upload/9907041.jpg ביופסיה- www.interload.co.il/upload/357895.jpg המשך ביופסיה- www.interload.co.il/upload/6372393.jpg מכתב רופא- www.interload.co.il/upload/8356404.jpg

שלום רב, הכוונה בתשובת הMRI שהתמונה מתאימה לBPH. ברור שלאביך מעבר לכך ישנה גם ממאירות שכנראה הינה בדרגה נמוכה גליסון 6 שזה מצוין. מה שחשוב בבדיקת הMRI שלא התגלה ממצא חשוד מעבר למה שאנחנו יודעים ולכן ניתן כעת לקבל החלטה בין אופציות טיפוליות שונות עם פרוגנוזה מצוינת בברכה

03/03/2019 | 20:05 | מאת: דרור

בן 48, לפני כחודש וחצי, במהלך יחסי מין, יצא דם בזרע בכמות יחסית גדולה. מספר פעמים לאחר מכן הכמות פחתה והדם נהיה חום. בשלב מסוים שוב הופיע דם אדום במהלך שפיכה ושוב תקופה של דם חום וזה גם כרגע ממש לפני כמה ימים, דם אדום, לא כל הזרע, אבל מעורב בנוזל הזרע. הייתי אצל אורולוג שבדק אשכים, ערמונית בבדיקה ידנית, הכל תקין, psa תקין, בדיקת שתן ודם תקינים. באולטרסאונד אשכים יש הסתיידות פוקלית אחת במרכז אשך ימין, חוץ מזה הכל תקין. יש לי לקבל תשובה מציטולוגיה של השתן ולעשות אולטרסאונד כליות, דרכי שתן וערמונית. חוץ מהדם בזרע אין שום תלונות מלבד הרבה גזים, בעיות עיכול מסוימות, שזה נמשך הרבה זמן גם לפני הדם, הוגדר כמעי רגיש. מטריד אותי מאוד שכל הזמן הדם בזרע חוזר והופך להיות אדום, גם אם הכמות לא גדולה אלא משתנה. זה גורם לי לפחד לקיים יחסי מין בגלל ראיית הדם. השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לתשובת ציטולוגיה של השתן להגיע במעבדה של קופת חולים כללית, דבר שני, האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות אם האשכים בסדר מלבד ההסתיידות והערמונית כנראה בסדר לפי בדיקת האורולוג וה-psa. תודה רבה.

דרור שלום, אלו שאלות שבאמת אמורות להיות מכוונות לאורולוג ולא לאונקולוג. בברכה

היי האם הטכנולוגיה המוצגת בכתבה נמצאת בכלל בתי החולים המרכזיים כגון בלינסון ,תל השומר, או שהיא ייחודית לבית חולים הדסה? ("נאנו נייף", טכנולוגיה חדשה להזרמת פולסים חשמליים) https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4924060,00.html

ככל הידוע לי, טכנולוגיה זו איננה קיימת בארץ. בכל מקרה ישנן טכנולוגיות מתחרות המצויות בבתי החולים בארץ שאינן נופלות מננו נייף

03/03/2019 | 07:15 | מאת: יוסי קדוש

שלום רב מספר שאלות בבקשה: 1- מה ההבדל בין ביופסיית פיוז'ן (ראיתי את הטרמינולוגיה בבית חולים שיבא,בלינסון)לבין ביופסיית מיפוי של הערמונית בגישה המכונה טראנס-פרינאלית שאותה מבצעים צמוד לבדיקת MRI בטכנולוגיית ביו-ג'ט(ד"ר אילן גיאלצ׳ינסקי מהדסה עין כרם). 2-מהי בדיקת הבדיקה, Prostate cancer assay Oncotype DX ובאילו מקרים מומלץ לבצעה אם בכלל 3-האם יש שיטות שונות לביצוע ניתוח בשיטה רובוטית. ראיתי כתבה על מכשיר חדש בשם "מכשיר חדש המכונה "ננו נייף-ד"ר אילן גיאלצ'ינסקי, מומחה בכירורגיה רובוטית".

ביופסיית פיוז'ן זו ביופסיה בה מכוונים את המחטים שמוציאים את הרקמה מהערמונית באמצעות צילומי MRI שמראים על מיקום מדויק של הממצא החשוד בערמונית אונקוטייפ זו בדיקה המיועדת למטופלים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך גליסון 6 ומטרתה להעריך טוב יותר את רמת הסיכון של הממאירות ולחזק את הגישה של מעקב בלבד בנוגע לשיטות רובוטיות שונות יש לפנות לאורולוג מומחה בתחום בברכה

02/03/2019 | 13:00 | מאת: סמיר

לפני מספר שנים עקב ש=דם בשתן ביצעתי ציסטוסקופיה ונמצא גידול סרטני קטן שלא התפתח ומאז עשיתי מספר לא קטן של ציסטוסקופיות והכל בסדר. לפני מספר שנים בבדיקת ביופסיה של הערמונית התגלה גם גידול קטן ומאז עשיתי מספר ביופסיות רוב הזמן הפדש היה בסביבות 6, 7,8 בבדיקה ביופסיה האחרונה לפני כ 9 חודשים נלקחו 30 דוגמיות שלא התגלה בהם דבר אבל לאחר כחודשיים בבדיקת הpsa הוברר שהוא קפץל 28 וזה נמשך עד עכשיו האורולוג טוען שיתכן ויש לי דלקת כרונית בערמונית וזו הסיבה ל psa גבוה מאוד. אני מאוד מאוד מודאג מה עושים איך אפשר לבדוק שזה באמת דלקת כרונית ולא משהוא אחר [עשיתי הרבה בדיקות mri ו ct והרוב בסדר ת ו ד ה

שלום רב, שווה לשקול בדיקת MRI מכוון לערמונית זו בדיקה שיכולה לתת כיוון יותר ברור בברכה

הייתי מבקש לדעת מנסיונך איזו בדיקה ניתן לעשות על מנת לגלות דלקת כרונית ולא בעיה אחרת. פשוט אני לא רוצה לאחר את הרכבת ת ו ד ה

28/02/2019 | 17:41 | מאת: ויקטור

ד"ר ברגר שלום רב, לאחר המלצה לביופסיה עשיתי בדיקת MRI ערמונית 3 טסלה ללא סליל באסותה רמת החייל , הסיכום: להלן ממצאי בדיקת MRI של האגן מכוון לערמונית. בוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W ,לפני ולאחר הזרקה דינאמית של גדוליניום, בערכי T2W כולל ערכי DWI ו-CSI .. הסריקות בוצעו במישורים קורונלי, אקסיאלי וסגיטלי. סיבת הפניה: ידוע על מצב לאחר US טרנס רקטאלי. קיים שינוי באזור TZ לפי בדיקת US הומלץ על ביצוע ביופסיה. ממצאים: הערמונית מודגמת בגודל כ- 6.5*3.4*6 ס"מ, נפח משוער של הערמונית שווה CC75 מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופים, מדובר ב- BPHPIRADS2. אזור פריפרלי קטן מאוד ולחוץ על ידי אזור TZ.. בגובה GLAND MID פוסטרו-לטרלי משמאל מודגמת קשרית אשר מתבלטת לאזור פריפרלי מאזור TZ. . באזור פרפרלי מודגם סיגנל נמוך בערכי T2W בגובה האפקס לכיוון MID מימין ומשמאל בולט מעט יותר מימין. מימין קיימת קשרית פסטריורית 0.5 ס"מ זעירה אשר מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית מינימלית מתאדרת לאחר הזרקת חומר ניגוד PIRADS3. .הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיותהזרע במילוי חלקי. שלפוחית השתן בקיבולת חלקית. ללא לימפאדנופתיה חריגה. מבנה גרמי שמור. סיכום: ערמונית מוגדלת בצורה משמעותית מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. באזור TZ שינויים על רקע היפרטרופיה .BPH .PIRADS2 באזור פרפרלי מימין בגובה האפקס לכיוון ה- GLND MID מוקד בעל מאפיינים מתאימים ל- .PIRADS3 למה לא כתבו שום דבר על שימוש במפת ADC לאגדרת PIRADS ? האם מקובל באסותה להשתמש ב במפת ADC לפענוח תוצאות הבדיקה? האם מכשיר MRI באסותה מייצר מפת ADC באופן אוטומטי בזמן הבדיקה? האם אני יכול לבקש ממכון MRI לשלוח לי קובצ מפת ADC או לשלוח פענוח של מפת ADC? בכבוד רב, ויקטור

שלום, אלו שאלות שיש להפנות לרדיולוג. אני אונקולוג ואינני יכול לעזור במקרה שלך בברכה

26/02/2019 | 13:23 | מאת: beh

ביופסיה ערמונית בשיטת TRUS בחולה בן 70, עם BPH, עקב עלית PSA ל- 4.33 בשנתיים האחרונות . נלקחו 12 גלילים. בתשובה פתולוגית נמסרו תוצאות של בדיקת 6 דגימות, 3 באונה הימנית ו-3 באונה השמאלית. בכל דגימה ממוספרת נמסר שהתקבלו 2 גלילים. בדיווח הבדיקה של כל דגימה לא צוין אם הממצא מתייחסת לגליל 1 או ל-2. אין עדות של ממאירות ב-5 דגימות ויש נוכחות של HGPIN בדגימה השישית. התיאור הוא: "גלילי רקמת הערמונית עם מספר צינוריות עם high grade PIN. בוצע צביעה ל- PIN Cocktail לאישור האבחנה". במידה ולא הסברתי את עצמי, הנה 2 דוגמאות: ראה קובץ מצורף. שאלתי: מקובל בספרות שלכם לתאר הממצאים של כל אחד מה- cores בנפרד עקב ההשלכות הפרוגנוסטיות (ומכאן פרוטוקול מעקב) של מספר הגלילים הנגועים. כדוגמה, בספר של Campbell-Walsh (2016) מחלקים הגישות למעקב כך: במקרה של ממצה monofocal (core אחד בלבד) ביופסיה חוזרת לאחר 3 שנים (כמובן תלוי ממעקב צמוד יותר של PSA ובדיקה רקטלית דיגיטלית). אם מדובר ב- Multifocal (2 גלילים או יותר נגועים), ביופסיה חוזרת תוך שנה. ההבדל נראה לי משמעותי. זו לא בדיקה ללא סיבוכים אפשריים. אם כך, איך אני מבין התשובה של הפתולוג? דרך אגב, האורולוג שהזמין הביופסיה מסר לחולה שמדובר בממצא monofocal, אך החולה לא הצליח להבין על מה התבסס כדי לתת התשובה הזו. שאלה שניה: האם יש מקום בביופסיה הבאה, "להדריך" אותה ע"י MRI (במידה ויש ממצא בגודל שלא רואים ב- TRUS)? שוב, האורולוג שלל הגישה (ושוב, החולה לא הצליח להבין מדוע). תודה

אני מודה שלא הבנתי עד הסוף את שאלתך. אולי אורולוג יבין טוב יותר ((אני אונקולוג) בכל מקרה, המטופל המדובר בגיל 70 עם PSA=4.33 קרוב לוודאי שאיננו בסיכון ובהחלט יתכן שעלית הPSA הינה עקב הגידול השפיר בלבד. להערכתי הוא צריך המשך מעקב PSA ובדיקת אורולוג בקהילה. אם הסמן ימשיך לעלות בהדרגה ותהיה מחשבה לבצע ביופסיה חוזרת, אז בהחלט יש מקום לשקול שהביופסיה תתבצע תחת הנחיית MRI או שלפחות תתבצע בדיקת MRI טרם הביופסיה. בברכה

25/02/2019 | 18:58 | מאת: איתן

2013 : גידולים בשלפוחית השתן LGTCC הוצאו 2016 : גידול T1HG בנפח 8 סמ"ק סולידי בצוואר כיס השתן 9-10-18 : נגע 1.44ס"מ האדרה קלושה יכול להתאים ל RCC papillary, קוטב תחתון כליה ימנית. 9-1-19 :ציטולוגיה נמצאו תאי אפיטל מעבר עם אטיפיה גרעינית קלה....ואטיפיה גרעינית קשה. שאלה - האם יש קשר בין הסרטן בשלפוחית השתן והסרטן בכליה ? והאם הוא יכול לנבוע מעבודה רבת שנים בקרבה למנועי סולר

27/02/2019 | 14:46 | מאת: איתן

האם האתר נסגר ????

לגבי השאלה הראשונה, לא ידוע לי על קשר. השאלה היא אם הממצא בכליה באמת הינו סרטן מסוג RCC או שאותו סוג כמו שהיה בשלפוחית. בכל מקרה לא אמור להיות קשר בין שני הגידולים מבחינה ביולוגית. בעניין הסולר, יתכן שיש קשר לגידול בדרכי השתן בברכה

ד"ר נכבד שלום רב, לפני הניתוח לכריתת הערמונית שבלתי מאד מדחיפות מתן שתן ושארית שתן. זה מובן מפני לחץ הערמונית. אבל נכון להיום, חודשיים אחרי כריתה רדיקלית של הערמונית באופן רובוטי, אין שינוי במצב זה. זרם השתן אמנם טוב, אבל אני מוצא את עצמי כמעט כל כמה דקות בשירותים. ראשית, האם זה נורמלי? שנית, למי עלי לפנות לסיוע והדרכה בנושא זה? יש לציין, שעדיין יש לי דליפת שתן, למרות שאני עובד בשיטת תרגול קיגל בעזרת פיזיותרפיה. אשמח לשמוע את הצעותיך בענייני. תודה ובכבוד רב, אבנר

אחרי ניתוח בהחלט קיים מצב לדליפת שתץן וגם לתכיפות. הייתי פונה לאורולוג מומחה בתחום. או הכירורג שניתח אותך או מומחה לשלפוחית היפראקטיבית בברכה

15/02/2019 | 21:12 | מאת: דינה

שלום האם זייתיגה גורמת לבחילות? תודה

בד״כ לא. אבל לכל תרופה יש גם תופעות לוואי יחסית נדירות ככה שלא הייתי שולל את האפשרות שזה נובע מזייטיגה בברכה

14/02/2019 | 21:49 | מאת: תומר

שלום רב. אבי סיים הקרנות לאזור הערמונית לפני שבוע וחצי התדירות ומתן השתן עלתה וצורב מאוד האם קיים פתרון מלבד התרופה (אומניק) אותה הוא מקבל להפגת הכאבים? תודה על העזרה תומר

שלום רב, זוהי תופעה מוכרת לאחר הקרנות שהולכת ופוחתת עם הזמן תוך מספר שבועות בד״כ אפשר לנסות לקחת תרופה אנטי-דלקתית כמו אתופן כדי להפחית את הצריבה. כמו כן כדאי לנסות תרופה בשם סדורל המפחיתה צריבה. בברכה

06/02/2019 | 08:38 | מאת: משה

אני בן 60. רופאת המשפחה הפנתה אותי לאולטרסאונד בשל הליכה מוגברת לשירותים בלילה. במהלך היום אין שום בעיות. התוצאה שנתקבלה הינה לכליה ימינית ושמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה אין עדות להידרונפרוזיס אין עדול לאבנים. כיס שתן הודגם היטב וכבולותיו סדירים. בלוטת הערמונית מוגדלת בנפח של 45 סמק. התרוקנות אין עדות לשארית שתן משמעותית. בעקבות הערמונית המוגדלת הופנתי לאורולוג שבדק אותי רקטואלית ולא מצא משהו חריג. אני חושש שהערמונית עשוייה להמשיך לגדול. האם זה בד"כ קורה? האם לעשות בדיקת אולרסאונד נוספת בעוד נניח שנה, או רק במקרה שתהיה החמרה בתסמינים של מתן שתן? בתודה

השאלות שאתה מעלה הן לאורולוג ולא לאונקולוג. הדבר היחידי שאני יכול לאמר שאין לך ממה לדאוג מהגדלה נוספת של הערמונית כי זה לא מסכן אותך. זה לא סותר שצריך לטפל בזה אבל זה לא מסוכן בברכה

שלום רב, הנני בן 72 מטופל כרגע באומניק פעמיים ביום וזאת לאחר אצירת שתן שהיתה.כרגע בבדיקת דם אחרונה PSA 8.25 קצת מבולבל ואשמח לעזרה, לאחר MRI ערמונית להלן התוצאות: הערמונית מוגדלת ממימדיה 3.6X5.1X5.1 ס"מ, נפח 48 סמ"ק סימני BPH ב- TZ קשרית ב-TZ של האונה השמאלית בגובה אמצע הבלוטה במימדים 0.6X0.8 ס"מ מראה אות נמוך הומגני בשקלול T2, בחלקה עם רסטריקציה ניכרת בדיפוזיה, ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום, מאפיינים המעלים חשד בינוני עד גבוה לממאירות PIRADS 3-4 הקופסית שמורה שלפוחיות הזרע בגדר הנורמה אין לימפאדנופיה באגן סעיף באספקט האחורי ימני של כיס השתן ** פניתי לקפלן על מנת לקבוע תור לביופסיית פיוז'ן וכך נאמר לי: ביצע MRI שבוצע במור-מאר מתואר נודול קטן ב-TZ ללא האדרה אך קיבל ניקוד PIRADS 3-4, ב-TZ הריסטרקציה אינה משפיעה ולכן אני לא משוכנע שזהו הניקוד PIRADS הנכון. כמו כן האדון אינו מועמד לביופסיה בהרדמה כללית מאחר וסובל מחסימות בכלי דם בצוואר וממחלת ריאות כרונית. אנו מבצעים ביופסית היתוך רק בהרדמה מלאה. המלצתי המשך מעקב ללא ביופסיה, המלצתי לבצע רביזיה של ה-MRI. ** הבלבול רב מאחר ותוצאות MRI לטענת קפלן אינן נכונות ולא מצריכות כרגע ביצוע ביופסיה. אשמח לתשובה מקצועית על מנת לדעת האם להמשיך בחיי ולהישאר במעקב או האם חיוני כרגע לבצע ביופסיה. תודה רבה

שלום רב, אינני יכול כמובן להתייחס בצורה מקצועית לMRI בלי לראות אותו ולהכיר את המטופל באופן יותר מפורט. יחד עם זאת אני כן יכול לאמר שכנראה שכרגע אין לך מחלה משמעותית בערמונית שמסכנת אותך. אתה כן סובל כנראה מערמונית מוגדלת שפירה שפוגעת באיכות חייך. מה שהייתי עושה זה קודם כל טיפול אורולוגי מצוין לתיקון אצירת השתן ולאחר מכן המשך מעקב PSA ובמידת הצורך שוקל ביופסיה במידה וVPSA ממשיך לעלות בצורה עקבית בברכה

תודה רבה על תשובתך המפורטת. שבוע טוב

03/02/2019 | 21:52 | מאת: מרינה

שלום מדובר בהישנות של המחלה בשלבים התחלתיים.(לפי PETCT) נאמר לאבא שלי לעשות psa לפני תחילת טיפול בלוקרין ו אחרי מנה שניה של טיפול בלוקרין זא אחרי 3 חודשים הוא מקבל מנה שניה ואז לאחר שבועיים לבצע PSA האם אפשר לעשות PSA באמצע רק כדי לוודא שהוא בירידה, או שכדי לחקות כמו שנאמר? תודה

שלום רב, הנתונים שאת מציגה אינם לגמרי ברורים לי אבל בכל מקרה, כשמתחילים טיפול בלוקרין, אין ממש סיבה לבדוק PSA תוך פחות מ3 חודשים בברכה

03/02/2019 | 08:51 | מאת: pinocio

דר ברגר שלום. במשך שנתיים וחצי עד 1/2018 ערכי ה PSA שלי עלו בהדרגה מ - 1.23 עד - 3.45 . מתחילת 2018 אני נוטל ליקופן במינון יומי של 20mg X2 . ומאז , חלה ירידה הדרגתית בערכי ה PSA עד לכדי 1.83 היום. שאלתי היא : האם הליקופן באמת גורם לרגרסיה בהתפתחות המחלה (אם קיימת) או רק משפיע על ערכי האנטיגן, מבלי באמת לטפל בגורמי המחלה ? האם נכון להמשיך בנטילת ליקופן ? תודה - א.ג.

האמת שאני לא כל כך יודע לענות על השאלות שלך.במיוחד לאור העובדה שאינני יודע אם יש לך סרטן או לא. בכלל, באופן כללי לא הייתי מתעסק יותר מדי ומנסה לטפל במרקרים בדם

11/02/2019 | 09:36 | מאת: pinocio

שלום דר ברגר. תוכל ברשותך לפרט ביחס ל "לטפל במרקרים בדם", מושג שאיננו מוכר לי. אגב, כאשר לפני שנה ערכי ה PSA שלי הראו 3.45 , ה PSA RATIO היה 0.39 עם ערמונית מוגדלת רכה וחלקה. תודה. א.ג.

02/02/2019 | 21:16 | מאת: איציק אזולאי

כמה זמן יכול אדם בין 87 לחיות עם גרורות וכאבים בכל הגוף

אין סיבה לחיות עם כאבים. צריך לפנות לטיפול תומך טוב במקביל לאופציות טיפוליות בסרטן עצמו בהתאם לשיקול דעתו של האונקולוג

30/01/2019 | 21:15 | מאת: שלום

שלום, בבדיקה שגרתית שבוצעה ב-07-2017 נמדד ערך PSA=3.64, ב-12-2018 נמדד 6.43. נבדקתי בדיקת US, ובדיקה רקטלית, ע"י אורולוג, ונשלל ברמת סבירות, כל חשד, אך נשלחתי לבדיקה חוזרת כעבור כחודש. המדידה הראתה 5.41 - הועלתה השערת דלקת (ניתנה תרופה אנטי דלקתית). במקביל ערך ה-PSA Ratio (Free/Total היה: 0.32. זומנתי למעקב בעוד שלושה חודשים. האם יש מקום לדאגה או ברור מעמיק יותר שלום

שלום רב, אינני יודע את גילך אבל נתוני הPSA מחייבים בירור כדי לשלול ממאירות בערמונית. אני בהחלט מסכים שישנה סבירות שאין לך סרטן אך אסור להזניח. בהנחה שלא הופיעו לך סימפטומים משמעותיים במתן שתן ובסה"כ התפקוד שלך רגיל אז לא הייתי ממתין 3 חודשים. הייתי שוקל לבצע בדיקת PSA נוספת עוד כחודש ולאחר מכן במידה שאין ירידה משמעותית ברמת הPSA המלצתי היא או ללכת לפי הסטנדרט ומפנה לביופסיה מהערמונית או שהייתי מפנה לMRI כדי לקבל תמונה טובה יותר על הנעשה בערמונית טרם ביופסיה. 2 האפשרויות טובות לדעתי.

26/01/2019 | 20:18 | מאת: חיים

בן 62 - בבדיקת PSA - ערך של 5.53, FREE PSA 0.61 PSA INDEX 0.11 האם צריך לבצע בדיקות נוספות ואיזה? בבדיקה רקטאלית לפני כשנה לא נמושו גושים

בהנחה שPSA בעליה מהפעם הקודמת כדאי לבצע בירור ולשקול ביופסיה או לפחות MRI מכוון לערמונית עם מכשיר 3 טסלה או עם סונר טרנסרקטלי בברכה

25/01/2019 | 13:47 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מ 19 ינואר. זריקה אחת ניתנה לי לפני 7 חודשים ובבדיקה כעת psa 0.03 ורמת טסטוסטרון 0.8 וכתוצאה מכך עייפות בעיקר בערב וחוסר מרץ ואבקש להסביר בקצרה ומנסינך כמה זמן יחלוף, מתום מתן זריקה לחצי שנה ולקיחת 28 כדורים וכמספר הזה הקרנות , עד שרמת הטסטוסטרון תעלה ומה למעשה המצב האופטימלי - psa בלתי מדיד וטסטוסטרון שעולה ? ואם הוא לא עולה הניתן לקבל טיפול תרופתי להעלות את רמתו או עדיף מבחינת הישנות מחלה שישאר כך על אף תופעות הלוואי

אין תשובה חד משמעית לשאלותיך. באופן כללי עם תום החצי שנה ובהנחה שלא ניתנה זריקה נוספת הטסטוסטרון יתחיל לעלות תוך מספר חודשים (לאחר גמר ה6 חודשים). האידיאל זה שטסטוסטרון עולה וPSA נשאר נמוך. בד"כ אם לא היה ניתוח כריתה רדיקלית, הPSA יעלה קצת אבל יעצר. אם הוא לא נעצר וממשיך לטפס לרמות של מעל 1.0 אני כבר מתחיל לחשוד בברכה

שלום רב דר רענן, בן 80, בביופסיה של הערמונית אובחן סרטן מסוג אדנוקרצינומה. מדד גליסון 8=4+4, עם שליש שטח מדד גליסון 5. Psa-11.84 בבדיקת PET- CT PSMA -אין תמונה ברורה, כנראה עקב דלות רצפטורים. ערמונית נראית מוגדלת אך ללא מוקדי קליטת יתר ברורים. הטיפול שהוצע: קרינה לכל האגן והערמונית וטיפול הורמונלי adt. קיימים 2 פרוטוקולים לטיפול: 1. קרינה וטיפול הורמונלי במקביל 2. טיפול הורמונאלי כחודשיים לפני הקרינה. איזה מהפרוטוקולים עדיף ומדוע? אודה מאד לתשובתך.

אין הבדל בין הפרוטוקולים בד"כ במחלה כזו עדיף להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס במיידי ולעשות את כל ההכנות להקרנות במקביל. משך הזמן שלוקח עד שמתחילים את ההקרנות בפועל נא בין חודש לחודש וחצי ככה שבלאו הכי המטופל מקבל טיפול הורמונאלי פרק זמן מסוים טרם התחלת ההקרנות בברכה

שלום ד"ר מדובר באבא שלי בן 67 לפני 13 שנה עבר ניתוח להסרת ערמונית מיכוון שחשבו שאיבחנו סרטן ... לאחר הניתוח יצאו ואמרו שאין סרטן מאז רמת הPsa נמצאת בעליה מאוד מינורית נכון לצדמבר 2018 עמדה על 0.35 . את האונקולוגית זה לא סיפק והיא חשבה שהסרטן נמצא שלחה אותו למיפוי עצמות בדיקה שנקראת PT ST בבדיקה יצאה שהכול תקין . הרופאה רוצה לבצע הקרנות אנחנו קצת מתלבטים הרי אם הבדיקה תקינה למה הקרנות ??!! . מה דעתך ?? ממה נובעת העליה בPsa האם זו תעלומה שלרופאה אין תשובות ?? מה עושים עכשיו ?? נשמח לעזרתם

הי, אני לא מביןעד הסוף במה מדובר מה שבטוח זה שאם אין אבחנה פתולוגית של סרטן אז אין מקום לשום הקרנה אם יש סרטן אז צריך לקבל עוד פרטים והכי טוב יעוץ פניפ אל פנים בברכה

20/01/2019 | 17:44 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברגר בהמשך לתשובתך , למרות גילי אני עוסק בספורט [רוכב אופניים] וכן בפעיליות "אחרות" ,שאלתי היא : 1.האם זריקות ההורמונים גורמות לאין אונות ? 2.האם הפסקה בזריקות מחזירות את האונות,או שזה בלתי הפיך ? 3.האם אין דרכים אחרות לטיפול כמו HIFU ? תודה על תשובותיך

זריקות הורמונאליות יכולות לגרום לאבדן חשק ואין אונות כי הן זריקות מסרסות הפסקה בזריקות יכולות להחזיר את האונות עם עליית רמת הטסטוסטרון בדם אם כי לא תמיד. אם היית פעיל אז יש לך סיכויים גבוהים יותר לחזור לפעילות יש דרכים אבל עליהם צריך לדון פנים אל פנים בברכה

17/01/2019 | 07:49 | מאת: קבוצת תמיכה לסרטן הערמונית

שלום רב "לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית" אנו שמחים להודיע , שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ה' 31.1.2019 בשעה 17:00 . במרכז הרפואי "וולפסון" קומה F, שמאלה ביציאה מהמעלית. נושאי המפגש : הטיפול העדכני בסרטן הערמונית המוקדם והגרורתי. מרצה אורח: ד"ר דניאל קייזמן ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן במערך האונקולוגי במרכז הרפואי מאיר. מומחה ברפואה פנימית, אונקולוגיה רפואית, ובאונקולוגיה של הערמונית, שלפוחית השתן, כליות ואשכים. בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, התמחה ברפואה פנימית ובאונקולוגיה רפואית במרכז הרפואי תל אביב. התמחה בגידולי דרכי השתן במרכז הסרטן המוביל ג'ונס הופקינס בארצות הברית. חבר באיגודים אונקולוגיים בארץ ובעולם, הינו חוקר ראשי במחקרים בסיסיים וקליניים רבים ושותף במחקרים בינלאומיים בתחומי סרטן הערמונית, כליה, כיס השתן ואשכים. מחקריו פורסמו בעיתונים רפואיים מובילים והוצגו בעשרות כנסים בין לאומיים. כמובן הקהל משתתף פעיל לכל אורך המפגש מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה. הכניסה חופשית . יהיה כיבוד קל. אבי סרנגה 050-5256468 Robotic.avi@gmail.com

כולם מוזמנים

שלום דר לפני כזמן מה אובחנה לי אחרי צריבה באיבר וקושי במתן שטן ערמונית מוגדלת קיבלתי ציפורדקס 500 לטיפול של כחודש. לאחר 20 יום נאבדה לי האנטיביוטיקה בטיול והפסקתי לקחת מיזה כמעט 6ימים (הפסקתי באמצע הטיפול ) האם יכול להיות שהפסקת טיפול באמצע תחזיר לי את הערמונית מוגדלת ? ואם כן האם היה ניתן לטפל שוב או שזה בלתי ינתן לטיפול שוב באניטיביוטיקה כבר ? בתודה מראש עומר

עומר שלום, הפורום כאן מיועד לשאלות בתחום הסרטן. שאלתך מתחום האורולוגיה הרגילה ושווה לשאול אורולוג. בכל מקרה, אנטיביוטיקה לא מקטינה ערמונית, אלא מטפלת בזיהום ויתכן שזו הייתה מחשבתו של הרופא שנתן לך את המרשם בברכה

שלום פרופ. תודה על המידע והזמן שאתה מקדיש לפורום שאלתי עקרונית : בהנחה שיש לחולה גליסון 7 וכן PSA 6 MRI - אין פריצת קופסית PET PSMA - תקין אין גרורות האם יש איזשהוא מחקר שבמקרה זה יש עדיפות לניתוח על טיפול הורמונלי והקרנות תןדה

אין מחקר כזה ו2 האלטרנטיבות מצוינות בהנחה שהמטופל צעיר מגיל 70 בברכה

11/01/2019 | 17:52 | מאת: אורה

מדובר בבעלי. ב2015 עם המחלה בסיכון גבוהה. עבר הקרנות וטיפול מסרס. הPSA ירד אך התחיל לעלות. בPETPSMA קליטה חדשה בD7 ו-D12 וחשד לגרורה בפוסה סופרא קלביקולרית משמאל. כרגע מקבל שוב זולדקס וביקלוטמיד. קראתי מאמר של דר ברגר על תרופה חדשה. האם המצב המתואר מתאים לתרופה? האם טיפול באבירטרון יכול להתאים?

14/01/2019 | 08:34 | מאת: חיים

שאלתי אותה שאלה מלפני שבועיים ואכן אבירטרון זה הכדור המתאים. ולשמחתנו נכנס החודש לסל הבריאות

שאלת את מי?

שלום דר בעבר כתבתי פה בעלי בן 67 חולה בסרטן הערמונית הוא אחרי מ.אר.איי. תקין משמע אין גרורות היינו אצל האורולוג היום הוא מתעקש על pet ci ti כיוון שה פי.ס.אי הינו 161 ויש לו חשד שיש גרורות עם רמה כזו בעלי בסך הכל מרגיש טוב ביום יום הרופא אומר שזה לא שייך ורק אחרי ה pet ci ti הוא ידע איך להתקדם לדבריו זה נדיר שעם כזו רמה של פי.ס.אי אין גרורות ובינתיים אחרי הבדיקה יתחיל עם כדורים ואחר כך זריקות מה הסיכוי שאין גרורות אם האם.אר.אי תקין?

שלום רב, עם הPSA ברמה של 161 אז בהחלט חובה לבצע PET PSMA ואני מסכים לחלוטין עם האורולוג המטפל. הסיכויים למצוא גרורות גם עם MRI תקין הינו בהחלט גבוה. אנא עדכני בברכה

09/01/2019 | 13:37 | מאת: ויקטור

שלום ד"ר ברגר, הרופא שביצע לי את הבדיקת TRUS המליץ לבצעה ביופסיה של ערמונית. האם דיסק אשר אני אקבל לאחר בדיקת MRI ערמונית במכשיר 3.0 טסלה ללא סליל, יתאים עבור מערכת לביצוע ביופסיה של ערמונית בשיטה FUSION או רופא המטפל צריך לבקש להכין את הדיסק נוסף עבור ביופסיה FUSION ? בכבוד רב, ויקטור

ויקטור שלום, אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. להערכתי מספיק להביא את הדיסק אבל אני מודה שאינני בטוח איך בדיוק העניין מתבצע מבחינה טכנית על ידי האורולוג ולכן בלתי נמנע יהיה לקבל ממנו הנחיות ישירות בברכה

יקטור שלום, אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך. להערכתי מספיק להביא את הדיסק אבל אני מודה שאינני בטוח איך בדיוק העניין מתבצע מבחינה טכנית על ידי האורולוג ולכן בלתי נמנע יהיה לקבל ממנו הנחיות ישירות בברכה

08/01/2019 | 16:32 | מאת: מוטי

שלום ד"ר ברגר בהמשך לתשובתך .מה כולל טיפול הורמונלי מסרס והאם זה הפיך ?

טיפול הורמונאלי מסרס הינו טיפול בזריקות כשישנם מספר סוגים, שכולם עושים את אותו הדבר בכך שהם מורידים את רמת הטסטוסטרון לרמה נמוכה מאד בדם. פירמגון שזו זריקה הניתהת פעם בחודש פועלת באופן שונה משאר הזריקות בכך שהיא מורידה את רמת הטסטוסטרון תוך יומיים. שאר הזריקות ניתנות אחת ל3 חודשים או אחת לחצי שנה ומורידות טסטוסטרון תוך כחודש ולכן חשוב בחודש הראשון להתחיל במקביל עם כדורים שמעכבים את הקולטנים של טסטוסטרון (ביקלוטמיד - קזודקס) בברכה

07/01/2019 | 18:29 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מיום 7 ינואר. ברור לי שיש צורך בפגישה עם רופא ואכן כזו נקבעה לי במחלקת המעקב של ביהח בו נעשו ההקרנות. עד לפגישה , וחשבתי שזה יעניין את החברים בפורום, אבקש לשמוע דעתך העקרונית , לא ספציפית לגבי, אודות 0.03 psa ובעיקר 0.8 טסטוסטרון מבחינת הצלחת הטיפול הקרינתי וההורמנלי ומה הצפי האופטימלי שאני יכול לייחל לו. תודה

שלום רב, מדובר במצב בו רמת הטסטוסטרון הינה ברמת סירוס וצפוי שהPSA ירד לרמה בלתי מדידה כפי שקורה כאן. לכן לא ניתן כעת להגיד משהו על הצלחת ההקרנות. נדע רק לאחר עליית הטסטוסטרון בחודשים לאחר כשתסיים את הזריקות בברכה

בשורה טובה לכולם - אבירטרון נכנסה לסל כתרופת קו ראשון

תודה לאל סוף סוף. שלמתי למעלה מ50000 ש"ח בשלשה חודשים. תרופה ללא תופעות לואי שהוריד לי את הPSA כמעט ל 0 מ17.4

תודה

שלום שמחתי לשמוע שהתרופה עזרה לך לי לא שלא עזרה אלא שנאלצתי להפסיק את נטילתה כעבור חודש עלייה חדה בלחץ דם ובעיות בתיפקוד כבד וכילייה

03/01/2019 | 21:47 | מאת: אבי תמר

שלום. האם מומלץ, מבחינה רפואית, לכרות את הערמונית או לקבל הקרנות ממוקדות, במקרה של תשובה זו :".....עם מאפיינים חשודים אשר בגלל גודלו מקבל 5 pirads " ? תודה.

אין מקום לקבל החלטה ללא ביופסיה וללא הערכה סיסטמית וללא רמת PSA מעודכנת וללא אנמנזה מסודרת. בקיצור, תגיע לרופא אונקולוג מומחה בתחום שינחה אותך בתהליך שאתה חייב לעבור בברכה

03/01/2019 | 18:23 | מאת: יאקי

מה העדיפות בן 69 גליקסון 8 psa23 ברכי או רדיקלי מבולבל לגמרי עשיתי בדיקות MRI FETCT ביופסיה במחלקה האונקולוגית קבעו ברכי +הקרנות בגלל זריקה שקיבלתי הורמונאלית נאלצתי להמתין 3 חודשים לקראת הניתוח מועד הופגשתי עם אורולוג (אתמול) המליץ על ניתוח לאחר שכמה אורולוגים אחרים מאיכילוב פרופסור ואורולוג מהדסה הסכימו לעניין הברכי מבולבל לגמרי

אז אני אבלבל אותך עוד יותר.. לדעתי אין מקום לניתוח ואין מקום לברכי. הטיפול המתבקש אצלך לאור הנתונים של דרגה גבוהה וPSA גבוה זה טיפול הורמונאלי מסרס לשנה וחצי והקרנות חיצוניות שיקחו בחשבון גם את הניקוז הלימפתי האגני. זו דעתי והיא חד משמעית. בברכה

02/01/2019 | 16:03 | מאת: ניר

בהמשך לפנייתי מיום 9.12.18 קיבלתי תוצאות לאחר 6 חודשים מתום נטילת כדורים והקרנות ולפיהן psa ״ פחות מ 0.03 ״ כך רשום וכן טסטוסטרון 0.8 . ניתוח הכריתה היה ביולי 2017 נראה לי שאני יכול להיות שמח שקיבלתי עצתך להקרנות וכדורים אך הייתי שמח גם לשמוע איך היית כעת מגדיר את מצבי ולאן אני ממשיך ומתי

04/01/2019 | 19:01 | מאת: ניר

כמו כן רציתי לבקש דעתך / עצתך בנוגע לתופעות הלוואי של הטסטוסטרון הנמוך 0.8 שבאות לידי ביטוי בעייפות ובמצב רוח שפוף - האם להמתין שהערך יעלה ומתי זה אמור לקרות ,או שבכלל זה מסוכן שיעלה ועלי להשלים עם מצבי האם יש טיפול להעלותו מבלי להגדיל הסיכון להישנות ומנסיונך מתי אמור לעלות

ניר, נדמה לי שהשאלות הללו מחייבות שיחה עם אונקולוג מומחה בתחום פנים מול פנים בברכה