האם טיפול בדגרליקס יעיל בסרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/02/2018 | 23:09 | מאת: יוסי זינה

שלום אבי אובחן עם סרטן ערמונית עם נגע איסכיו פובי מימין ונגע בגוף חוליה L4,מודגמת קליטה פתולוגית של puma מודגמת דחיסת הלוחית העליונה של גוף החוליה L4,L2,השאלה שלי הרופא ממליץ להתחיל טיפול בזריקה אחת לחודש בשם דגרליקס האם הטיפול בתרופה זו מונע את הסיכון מהמחלה להתפשט ואך בדיוק זה מטפל בבעיה שיש בחוליות ובדחיסה שלהן,ואך זה מונע נזק של שברים.

דגרליקס זו תרופה שמורידה את רמת הטסטוסטרון בדם לרמה בלתי מדידה וזה גורם לנסיגת התאים הסרטניים בכל מקום בו הם נמצאים. נסיגת התאים הסרטניים מאפשר לעיתים לעצם להתחדש. ספציפית כשאני מטפל בחולים שמאובחנים עם סרטן ערמונית ו2 או 3 גרורות בלבד אני לפעמים שוקל תוספת הקרנות לגרורות עצמם אבל את זה אני ממליץ רק לאחר שאני רואה את המטופל וכל ההדמיות. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית