סרטן הערמונית? מה הטיפול?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

10/05/2018 | 14:58 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 68 גידול סרטני בערמונית ביצע MRI התשובה: גליסון (3+4) ב 4 גלילים משמאל עד 60% וגליסון 6 (3+3) עד 80% בשני גלילים מימין. PSA 30.46 תהליך נרחב באונה השמאלית מערב איזור פריפרי משמאל מאפקס עד לבסיס וחוצה את קו האמצע לימין בגובה האמצע ומערב באופן נרחב גם את האיזור המרכזי באופן דיפוזי מימין ומשמאל. גודל 4 ס״מ. חשד למעורבות בסיס שלפוחית הזרע משני הצדדים בגידול. חשד לפריצות קטנות של הקופסית באזור פוסטרולטרלי אמצע משמאל. תהליך חשוד לגרורה גרמית בפוביס השמאל. ביצע גם פט סי טי התשובה: תהליך בעל רצפטורים psma בערמונית עם מעורבות שלפוחית הזרע מימין. כמו כן תהליך בעל רצפטורים ל-psma בפוביס משמאל החשוד לתהליך משני גרמי. מה האפשרויות טיפול במקרה זה?? תודה.

שלום רב, עושה רושם שהמחלה התפשטה מהערמונית לעצם הפוביס. המצב שלך דורש יעוץ מסודר ודיון מעמיק באלטרנטיבות הטיפוליות וקיימות מספר אופציות. אני רק אומר במסגרת הפורום שהטיפול לדעתי צריך להיות מבוסס על טיפול הורמונאלי מסרס עם זריקות אחת ל3 חודשים והקרנות לערמונית, לניקוז הלימפתי באגן ובאופן ממוקד גם לעצם הפוביס. צריך להתקיים דיון אם להוסיף כימותרפיה לפני ההקרנות או טיפול ביולוגי באבירטרון ביחד עם הטיפול ההורמונאלי לאורך כל התקופה. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית