סרטן ערמונית וסיפור משפחתי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/07/2018 | 16:35 | מאת: סטודנט

שלום, אני שואל לגבי קרוב משפחה שלי, אשר לא מזמן התגלה אצלו סרטן הערמונית בשלב התחלתי. הוא קצת לפני גיל 70. אביו בגיל 80+ חלה בסרטן שלפוחית השתן, אך היה מעשן כבד במשך יותר מ 50 שנה, וגם עבד הרבה עם שמנים ודלק. מת ממחלת לב. הדוד מצד האם גם בסביבות 70 חלה בסרטן הערמונית(תקופה ארוכה עבר בסביבת צ"רנוביל, שם קרה הפיצוץ ב86"), נמצא במעקב הרבה שנים. אמו של החולה(אחות של הדוד) בגיל 50+ נפטרה מסרטן המעי, וכמובן שכל כמה שנים מתבצעת קולונוסקופיה. השאלה היא, האם כל מקרי סרטן אלה יכולים להסביר, למה אותו קרוב משפחה חלה במחלה? קראתי שיש חשיבות רק לאבא או אח, אך מעניינת אותי תשבותך המלומדת.

לפי תאורך, אין כמעט קשר בין המקרים. המחלה כנראה שאיננה על רקע משפחתי. את אכן צודקת שהחשיבות העיקרית הינה בנוגע לנוכחות מחלה אצל האבא או האח. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית