היש סיכון בהקרנות בעת דליפה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

13/05/2018 | 21:20 | מאת: ניר

כבר נעזרתי בהערכה בתשובותיך בעבר ,כאשר בתמצית - בן 66 , 8 חודשים לאחר כריתה רובוטית. psa מינימלי היה 0.08 כחודשיים לאחר הניתוח ועלה ל 0.15 לאחר כחצי שנה , כאשר הגליסון לאחר ניתוח 5+4 ובדיקת psma 68 עדכנית היתה תקינה. הופנתי לייעוץ אונקולגי וכהערכות לפגישה אודה לשמיעת דעתך האם בהמשך דליפת שתן , אם כי מתונה יחסית ובעיקר בשיעול וכו׳ , יש כדי לגרום נזק כתוצאה מההקרנות ,או האם היתרון בהקדמת ההקרנות מתגבר על הסיכון ? יצויין שבאופן כללי אני בריא ומרגיש מצויין ,כולל פעילות ספורטיבית מעל הממוצע. וברשותך עוד שאלה קשורה - האם יש מחקרים המלמדים עד כמה רצוי ללוות הקרנות בטיפול הורמנלי תודה רבה

שלום רב, קיים חשש להחמרת הדליפה כתוצאה מההקרנות אך נראה לי שלפי התיאור לא כדאי לדחות את ההקרנות יותר מדי מתוך כוונה לנסות ולהשיג ריפוי מלא של מחלתך. אני בהחלט הייתי מוסיף במקביל טיפול הורמונאלי מסרס לפרק זמן אפילו של שנה וחצי אפילו שאין כאן מספיק ספרות אך בהחלט יש מספיק רציונאל לבצע זאת. בכל מקרה הייתי שוקל פגישה מסודרת עם רופא אונקולוג המומחה בתחום לדיון בכל האספקטים של המצב וההחלטה הטיפולית בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית