מתלבט אם שיטת הטיפול מתאימה למקרה שלי.

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/02/2018 | 08:19 | מאת: שלמה

שלום. אחרי PSA 5 לפני 11 חודשים, עברתי ביופסיה שמצאה גליסון 6 באונה הימנית. MRI עם סליל אנדורקטלי מצא גידול של 23X8 מ"מ עם פריצה מינימלית של הקופסית כאשר האברים סביב נקיים. PSA מלפני שבועיים נותר 5. אורולוג החליט על מעקב. ביקש שאגיע אליו בעוד ארבעה חודשים עם תוצאה חדשה של PSA. האם נהג נכון? אם PSA לא עולה, כמה אפשר לסמוך על זה שהגידול לא מתקדם ושולח גרורות? אם PSA עולה, האם זה בהכרח אומר שהגידול מתקדם? תודה

שלום רב, לא הזכרת את גילך אבל בכל מקרה, מעקב בלבד זו בהחלט אופציה טובה הסיכויים במצבך שהמחלה תתקדם ותשלח גרורות בטווח הזמן של השנים הקרובות הינו אפסי אם תהיה עלית PSA או שתחזור על ביופסיה בעוד כמה שנים ומשהו ישתנה לרעה כמו גליסון גבוה יותר, אז יהיה מקום לטיפול בלי שהסתכנת במיוחד. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית