עזרה בפיענוח pet ct מה זאת אמרת חשד לפורץ את הקפסולה אחורה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

16/04/2018 | 16:07 | מאת: אורית

שלום לך אבא שלי בן 70 בעל מוגבלויות בגפיים תחתונות CP וחולה אסטמה ביצע ביופסיה בערמונית שבה התגלתה קרצינומה גליקסון 6 דרגה 1 , ביצע PET CT אודה לך לעזרה בפיענוח יש מספר דברים לא ברורים לי : הודגמה קליטת יתר מוקדית 7.3 MAX SUV באזור הפריפרי של המידגלנד של הפרוסטטה משמאל. הממצא חשוד כפורץ את הקפסולה אחורה. מוקד נוסף של קליטת יתר 2.4 MAX SUV הודגם באזור פיברו-מוסקולרי בבסיס הפרוסטטה. קליטה מעט בלתי הומוגנית הודגמה בשאר הפרוסטטה. אין עדות לקליטת יתר בשלפוחיות הזרע דו"צ. אין עדות לקליטת יתר בקשריות לימפה באגן או ברטרו-פריטונאום. הודגם ריבוי קשריות לימפה זעירות בצוואר, באקסילות העמוקות, רטרופקטורליות, במדיאסטינום, ברטרו- פריטונאום, במזנטריום (עם הסננת שומן בשורש המזנטריום) ובמפשעות, באורך עד 2.1 ס"מ, ייתכן על רקע מחלה לימפופרוליפרטיבית. אין עדות לקליטת יתר באזורים אחרים, כולל בריאות בכבד או בשלד. הודגמה הרניה מפשעתית מימין עם תוכן מעי דק, ללא עדות לכליאה או חסימת מעי. לסיכום: שני מוקדי קליטת יתר בפרוסטטה כמתואר, האחד מהם עם חשד לחדירה של הקפסולה, לקורלציה עם MRI מכוון. אין עדות למעורבות אזורית או מרוחקת במחלה בעלת ביטוי של PSMA

שלום רב, רוב הפיענוח בבדיקות אלו מיועדים לאנשי המקצוע ולא הייתי מתעכב יותר מדי על ניסוח זה או אחר. מה שחשוב כאן זה שאין התפשטות של המחלה מעבר לערמונית. פריצת הקפסולה כשמה כן היא. חשד לחדירת הממאירות לקפסולה העוטפת את הבלוטה עצמה חג שמח

מנהל פורום סרטן הערמונית