פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2169 הודעות
1821 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

23/09/2019 | 14:02 | מאת: דורי

באסותא מפרסמים שקנו מכשיר חדיש ב7 מליון דולר להקרנות האם מתאים לסרטן מקומי 3+4 ה4 5%עד 10%?מה הסיכוי לריפוי ומה הסיכון לתופעות לוואי כמו זיקפה ואחרים ?

22/09/2019 | 15:55 | מאת: שאלה על אבא שלי

אבא שלי עבר ניתוח לפני חודש Pancreatectomy+Splenectomy+ בשל ממצאים טרום סרטניים. וכריתת כליה חלקית עם הוצאה בשלמות של ממצא סרטני. במקביל כבר כמה שנים ערכי הpsa שלו בסביבות ה9-10. ( בדיקה אחרונה לפני 4 חודשים ) עכשיו הוא עשה בדיקה אחרי שבביקורת האורולוג הפנה בדחיפות לבדיקה בשל הגודל החריג של הערמונית ובבדיקה יצא 18.6. האם הממצאים האלו מחשידים יותר דלקת במקום כתוצאה מהניתוח או תהליך סרטני ? האם דלקת באזור זה שכיחה כתוצאה מהניתוח ? תודה רבה מראש!

21/09/2019 | 17:00 | מאת: רינה

שלום. חמותי הובחנה עם דמנציה . המליצו לה לקחת GENBRAIN - טבליות טבעיות לשיפור תפקוד המוח. האם דבר מוכר? מומלץ? תודה רבה

בבקשה בדילמה למטה טעיתי,הוצע לי קריותרפיה ולזה שאלתי.תודה

18/09/2019 | 22:53 | מאת: אני

שלום רב, אני עושה US כל שנה בגלל ערמונית מוגדלת וציבטה בכליות. לפני שנה גודל הערמונית היה 52 סמ"ק והיום 150 סמ"ק ללא הערות נוספות. עשיתי בדיקות שתן ודם לפני כמה חודשים, היה תקין. לאחרונה אני הולך כל שעה לשירותים כבר כשבועיים. זה סרטן?

16/09/2019 | 18:48 | מאת: דורי

גליסון 3+4 4 בין 5% ל10% ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית.גם לי הומלץ טיפול פוקלי ברכיתרפיה כדי להימנע מנזקים לזיקפה ואחרים שעלולים לקרות בניתוח רובוטי או בהקרנות.האם יש אפשרות להקרנות "בטוחות" ?טכנולוגיה חדשה?בבקשה האם אפשר לדעת מה אתה חושב ביתר פירוט?ל. שות טעות בסוג הטיפול . תודה מראש

23/09/2019 | 13:55 | מאת: דורי

התכוונתי לקריו תרפיה.. ולא ברכיתרפיה

שלום רב פרופ רענן בבדיקת psa בהפרש חודשיים הייתה קפיצה מ 5.1 ל 7.3 . בדיקה רקטלית ערמונית לא חשודה.בוצע צילום mri ובסכום רשום נפח 38 סמ"ק.זוהה קשרית באונה הימנית בעל אות נמוך בקוטר 0.5 ס"מ בעל גבול לא חד רסטריקציה בינונית והאדרה מוקדמת לאחר הזרקת גדוליניום מתאים pirads 3.קופסית שמורה שלפוחית הזרע בגדר הנורמה אין לימפאדינופתיה.סימני bph ב TRANSITIONAL ZONE כמו כן בוצעה בדיקת k4 17%. בן 67 האם מומלץ ביופסיה? תודה רבה

15/09/2019 | 14:56 | מאת: צבי שלום

בדיקה רקטלית גילתה בלוטה נוקשה, ערמונית מוגדלת ו psa40 האם מדובר בודאות בגדול סרטני? מה השלב הבא לאתר את הבעיה ובאיזה טיפולים מדובר- החשש שלי שכבר יש גרורות אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

המצב המתואר מחשיד מאד לממאירות השלבים הבאים הנדרשים: 1.MRI מכוון לערמונית 2. ביופסיה מהערמונית (אם יש MRI זה מכוון את האורולוג מהיכן להוציא את הביופסיה) 3. בדיקת PET Ga68 PSMA בברכה

15/09/2019 | 15:56 | מאת: צבי שלןם

האם מדובר בגרורות

18/09/2019 | 09:01 | מאת: צבי

נשלחתי לבדיקת mri + ביופסיה מכוונת. מתי יש לבצע את הבדיקה pet ga68 psma?

10/09/2019 | 10:04 | מאת: יוסי

הרופא ביקש ממני לעשות בדיקת PSA חודש וחצי לאחר קבלת הזריקה ההורמונלית שניתנת לפני ההקרנות. מהי מטרת הבדיקה ומהי חשיבותה בתהליך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האמת שאין חשיבות רבה לבדיקה כי היא לא תשנה את תכנית הטיפול. היא רק תתן אינדיקציה שיש תגובה לטיפול המסרס

09/09/2019 | 21:41 | מאת: אריה

בן 84. נוטל כמה שנים אבודרט בגלל ערמונית מוגדלת. בשנים האחרונות ה psa הוא סביב 5.4. בבדיקה האחרונה הסתבר שבתוך 5 חודשים ה psa עלה ל 7.4. הכל תוך כדי נטילת אבודרט. האם יש חשד ממשי לממאירות? האם אפשר להימנע מביופסיה? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עליה כזו של הסמן תוך כדי טיפול באבודרט בהחלט מעלה חשד לממאירות. יחד עם זאת, בגיל 84 הייתי מבצע בדיקת MRI לפני ביצוע ביופסיה ומקבל החלטה על סמך תוצאות הבדיקה בברכה

09/09/2019 | 14:55 | מאת: ענבל

שלום פרופסור ברגר, רצתי לדעת האם יש כבר מחקרים לגבי תוחלת חיים לאחר טיפול בלוטיציום 177 ?

שלום רב, אין עדיין נתונים מהימנים בעניין תוחלת חיים בעקבות הטיפול. יחד עם זאת יש נתונים רבים על הצלחה טיפולית בהקשר של תגובות לטיפול ושיפור איכות חיים

08/09/2019 | 09:55 | מאת: בני

חזרו תוצאות בדיקת ב-4K התוצאה 6%. PSA 2.25 ההחלטה על הבירור נעשתה בעקבות בדיקה רקטלית בה קבע האורולוג "רושם של קשיות בצד שמאל, ללא גוש ברור. אני בן 68. השאלה היא אם להמשיך בירור (ביופסיה) או להסתפק בממצאים האלה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממשיך מעקב בלבד. יש 6 אחוזים סיכוי לממאירות דרגה 7 ומעלה. הייתי ממשיך מעקב PSA ובדיקת אורולוג אחת לחצי שנה בשנים הקרובות והחלטות בהתאם

06/09/2019 | 13:13 | מאת: שרון

שלום פרופ רענן בבדיקת 4k התוצאה הייתה elevated risk 4kscore 17%.מה זה אומר בבקשה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

המשמעות זה 17% סיכויים לנוכחות ממאירות גליסון 7 ומעלה. לכן מומלצת ביופסיה. הייתי מקדים MRI לביופסיה ימקבל החלטה בהתאם בברכה

05/09/2019 | 14:54 | מאת: יובל

שלום רב פרופ רענן בעיקבות תשובת ה mri האם מומלץ או צריך לבצע ביופסיה ואם כן עד כמה זה דחוף. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא דחוף

05/09/2019 | 14:34 | מאת: יובל

שלום רב פרופ רענן בתשובת הסיכום של צילום mri רשום זוהה קשרית באספקט מדיאלי וקידמי של tz ב midgland. מתאים ל pirads 3.רציתי לדעת בבקשה מה הפירוש. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הפירוש הוא נוכחות ממצא בדרגת חשד נמוכה בינונית לממאירות באיזור זה של הערמונית. ההחלטה על ביופסיה צריכה להתייחס לפרמטרים נוספים בברכה

05/09/2019 | 00:41 | מאת: גוש נעלם בטיפול לטרוזול

לפני מספר חודשים נמצא ביופסיה שלושה גושים 1DUCTAL KARCINOMA FILTRATING 2 פאפילרי 3 ADH רגישים מאה אחוז הורמונלי שלילי HER 2 החולה היתה מועמדת לניתוח ב6.5.19 הגושים נמצאו בגודל בין 2 ס מ עד 28 מילימטר .הוחלט ללכת על טיפול לטרוזול וגם מעבר לתזונה טבעונית עם חיזוק מערכת חיסון לאחר 4 חודשים הגוש הממאיר נעלם והגושים השניים קטנו שיפור משמעותי בעקבות הטבעונות בתמונת הדם הכללית נעשו בדיקות דם CA 153 CIA UCA 125 כולם תקינות PET CT תקין חשד רק באזור הגושים בשד השאלה האם ניתן להימנע מניתוח מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה איננה מיועדת לפורום זה. יחד עם זאת אומר שהאפשרות היחידה שאני רואה בהמנעות מניתוח זה רק אם מדובר במטופלת קשישה במצב בריאותי ירוד עם תוחלת חיים נמוכה. לא הייתי ממליץ להמנע מניתוח אם מדובר במטופלת במצב טוב בברכה

04/09/2019 | 20:11 | מאת: סמי

לאחר PSA 9.5 וביופסיה פיוזן יש גילוי שלגידול סרטני באיזור מסוים דרגה 2 בינוני.מוצע ניתוח כירותרפיה עי מומחה לנושא הנ"ל תוך מעקב בmri .זה עדיין נחשב לנסיוני אך יש סיכוי ל 80%הצלחהעם מעטתופעות לוואי.צריך להיות עם קוטר כ 5ימים עקב בצקת באיזור הניתוח.לאחר מכן המעקב באמצעות בדיקת PSA.הדילמה בין זה ל סידרת הקרנות די קצרה ללא צורך הזריקות הורמוניים בהמשך וסיכוי של 95 %

לקריאה נוספת והעמקה

אז מה השאלה?

13/09/2019 | 16:03 | מאת: מיכאל

השאלה נראית ברורה: באיזו משתי האופציות לבחור.

16/09/2019 | 18:39 | מאת: דורי

לא ברורה לי התשובה,לי גליסון 3+4 4 בין 5% ל10% ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית.גם לי הומלץ טיפול פוקלי ברכיתרפיה כדי להימנע מנזקים לזיקפה ואחרים שעלולים לקרות בניתוח רובוטי או בהקרנות.האם יש אפשרות להקרנות "בטוחות" ?טכנולוגיה חדשה?בבקשה האם אפשר לדעת מה אתה חושב ביתר פירוט?לא רוצה לעשות טעות בסוג הטיפול תודה מראש

21/09/2019 | 13:28 | מאת: אסף עציון

עברתי ביופסיה מצומדת MRI בפתולוגיה: אדנקרצנומה גליסון 7 בשני גלילים באפקס שמאל עד 20% שאר הדגימות BPH מה כדאי לעשות, דיברו איתי על ניתוח כריתת ערמונית בסיוע רובוט.

25/08/2019 | 10:36 | מאת: גיל

בעלי בן כמעט 59 ואובחן לפני כחודש עם סרטן הערמונית. בבדיקת PET-CT שעשה לפני שבוע כתוב: סיכום: תהליכים בערמונית, בבלוטות מזו-רקטליות ובאצטבולום מימין מציגים רצפטורים ל-PSMA. גליסון 7. בדיקת PSA לפני כשלושה- ארבעה שבועות 8.78. כמה דחוף להתחיל הקרנות? טיפול הורמונלי?

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2019 | 13:27 | מאת: אבי

יקירתי מדוע לא ללכת לחוות דעת שניה, למה לחכות? לכי לרופא מומחה יחד עם בעלך , הרבה בריאות אני ממליץ על פרוספור דני ליבוביץ, נסי לבדוק אם הוא פנוי בקרוב.

זו הייתה שאלה?

שלום רב, מצבו של בעלך מחייב התייחסות רצינית מעבר לשאלה במסגרת הפורום. בכל מקרה כדאי להתחיל טיפול בהקדם בברכה

24/08/2019 | 22:19 | מאת: Pini

אני כ שלוש שנים אחרי ניתוח רובוטי בערמונית ללא פריצה. מבצעה בדיקות psa כל חצי שנה המדדים הם: קטן מ003 004 004 קטן מ003 005 005 אני ליפני ביצוע בדיקת psa נוספת. השאלה: האם יש משהו שעלי להימנע ליפני בדיקת psa גם ללא ערמונית?? או שאפשר לעשות הכל כגון: ספורט,רכיבת אופניים ופעילות מינית. להזכירך ללא ערמונית. תודה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון מותר הכל אבל עדיין הייתי נמנע מאופניים ופעילות מינית.. ליתר בטחון למרות שזה לא צריך להשפיע

22/08/2019 | 17:49 | מאת: גלעד

בתוצאות ה PSA המגיעות מהקופה רואים 4 נתונים א טווח הנורמה השאלה היא האם כאשר כתוב משהו כגון ב 95 אחוז מהאוכלוסיה נמוך יותר וכו' האם במילה אוכלוסיה מתכוונים גם לילדים ולנשים? ב הנתון הכללי ג הנתון של ה FREE ד הנתון של האינדקס החולה הפשוט מבין פחות או יותר את הנתון הכללי אבל איך בדיוק קוראים את החופשי ואת האינדקס. וגם אם בטווח של מספר חודשים המספר הכללי מעט קטן ואילו החופשי והאינדקס מעט גדלו - האם ניתן לראות בכך מגמה חיובית? ומה טווח הנורמה בנתונים האלה של החופשי והאינדקס

לקריאה נוספת והעמקה

את זה עוד לא שאלו אותי... האוכלוסיה - הכוונה לאוכלוסיית גברים בוגרים ומבוגרים בעניין האינדקס והחופשי, כמה שהחופשי נמוך יותר רמת החשד לשהPSA המוגבר מחשיד לממאירות. בברכה

שלום פרופ רענן ביצעתי בדיקת psa והתוצאה הייתה 5.3 וכעבור חודשיים ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 7.8.בבדיקה רקטלית pr קטנה ולא חשודה.צילום mri בסיכום רשום זוהה קשרית באספקט מדיאלי וקידמי של tz בmidgland באונה ימנית. מתאיםל pirads 3.מה הפירוש בבקשה והאם מומלץ לבצע בדיקת 4k.בן 67 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

המשך לשאלה .הערמונית נפח 35 סמק.הקופסית שמורה.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.אין לימפאדינופתיה.

שלום רב, ישנה הצדקה לעשות את הבדיקה 4K לאור הנתונים שאתה מתאר. משמעות PIRADS3 זה שישנו ממצא בדרגת חשד נמוכה לממאירות. יחד עם זאת כן חשוב המשך מעקב ואם הPSA ממשיך לעלות אז לא יהיה מנוס מביופסיה. בברכה

בן 68. US בטן ב-2017 ולפני חודש ללא ממצא חריג. PSA ב-2017: 2.43 + בדיקה ידנית תקין. PSA ביולי 2019: 2.25. הייתי אצל האורולוג (בעקבות השתנה מרובה) ובעקבות בדיקה ידנית רשם - "...טונוס תקין. ערמונית קטנה. רושם למוצקות משמאל ללא גוש ברור..." והפנה אותי לבדיקת 4K SCORE להתחיל ספירה לאחור?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הבנתי נכון את שאלתך.. אז לא.. אפילו במקרה הגרוע ביותר שתאובחן עם סרטן, סיכוייך לשרוד אותו ולהמשיך בחייך המלאים גבוהים מאד בברכה

בן 67 מקבל דקפפטיל פלוס אפלוטמייד כבר שנה, תחילה פי אס אי ירד ל0.01 בבדיקה האחרונה עלה ל0.04 , האם יש משמעות לעליה בערכים אלה? ואם כן מה אפשר לעשות??

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה שהתשובה אליה היא "אולי". בעיקרון אני כמובן צריך לדעת קצת יותר פרטים אבל באופן כללי, עליה מ0.01 ל0.04 כמעט תמיד מחייבת המשך מעקב בלבד ולזהות מגמה ברורה של עלית PSA לפני שמקבלים החלטה. בברכה

16/08/2019 | 22:04 | מאת: רון

עברתי MRI ערמונית והתגלו שני מוקדים חשודים לאחר פגישת יעוץ הפנו אותי לביופסיה גיל 63 מצב בריאותי מצויין לא נוטל שום תרופה רוכב אופניים בדיקות דם כולן בספקטרום הירוק למעט קריאטנין טיפה יותר גבוהה אבל עדיין נמוך האם נכון לבצע בדיקה פולשנית עם פוטנציאל נזק או להמשיך מעקב

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התמונה שאתה מציג אתה חייב לעבור ביופסיה. דווקא בגלל שאתה איש בריא, חשוב לבצע אבחנה כעת ולטפל כעת כנדרש. כך תבטיח לעצמך סיכויי ריפוי גבוהים ביותר. סיכויים שעלולים לפחות משמעותית אם תזניח ותתעכב. בברכה

14/08/2019 | 12:34 | מאת: יהודה

ד"ר שלום רב בן 67 בעקבות psa 7.3 בצעתי mri.מצורף פיענוח הצילום.אשמח לקבל חוות דעת והאם צריך לבצע בדיקות נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה שלום, מסיבה שאיננה ברורה לי אינני יכול לראות קבצים מצורפים אצלך ובהודעות אחרות. בכל מקרה, הכי טוב כשמקבלים תוצאת MRI או כל בדיקה אחרת וישנה שאלה, לסכם בתימצות את סיפור המחלה ולציין את סיכום הפיענוח. להשתדל לא לשלוח לי מגילות. ככה אוכל לענות מהר ולעניין

13/08/2019 | 15:25 | מאת: האגודה למלחמה בסרטן

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן הערמונית שיתקיים ביום רביעי, 11.9.19 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'. בהנחיית פרופ' אילן ליבוביץ, מנהל המחלקה האורולוגית, המרכז הרפואי מאיר. בתוכנית: 09:30 -10:00 10:00– 12:30 התכנסות ודברי ברכה אורית שפירא, מנהלת מחלקת שיקום ורווחה, האגודה למלחמה בסרטן. הרצאות: • עדכונים וחידושים - טיפול הורמונלי וכימי פרופ' רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר. • גורמי סיכון, דרכי אבחון ומניעה ד"ר אורי לינדנר, סגן מנהל המחלקה האורולוגית, מרכז רפואי קפלן. • הטיפול הניתוחי בסרטן הערמונית פרופ' עופר יוספוביץ, מנהל המחלקה האורולוגית, המרכז רפואי ת"א ע"ש סוראסקי. • הטיפול הקרינתי בסרטן הערמונית ד"ר תומר חרס, רופא בכיר, מנהל תחום אונקואורולוגיה, יחידת קרינה, המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי רמב"ם. • תפקוד מיני למרות סרטן הערמונית לנה קורץ-אלמוג, מטפלת במיניות, האגודה למלחמה בסרטן. 12.30 – 13:00 הפסקה 13:00 – 14:00 פאנל שאלות ותשובות בהשתתפות המרצים מיום העיון. יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם, וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש באתר האגודה למלחמה בסרטן: www.cancer.org.il/prostate/2019 או במחלקת השיקום באגודה למלחמה בסרטן בטל' 03-5721678 האולם ממוזג – יש להצטייד בלבוש חם! יום העיון באדיבות חברות יאנסן ואסטלס

12/08/2019 | 23:21 | מאת: שלמה

שלום, קבלתי תוצאות PET CT מצ"ב ואני מעוניין לקבל ייעוץ מומחה לטיפול. טרם נפגשתי עם רופא לאחר האיבחון. קראתי חומר ואני די מגשש באפילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,מסיבה שאיננה ברורה לי אינני יכול לראות קבצים מצורפים אצלך ובהודעות אחרות. בכל מקרה, הכי טוב כשמקבלים תוצאת PET CT או כל בדיקה אחרת וישנה שאלה, לסכם בתימצות את סיפור המחלה ולציין את סיכום הפיענוח. להשתדל לא לשלוח לי מגילות. ככה אוכל לענות מהר ולעניין תודה

שלום, PET CT 4+5 גליסון מתוך 11. נמצא גרורות מפוזרות בלימפה וגרורה אחת בעצם הירך השמאלית. שולח את המלצות האונקולוג. שאלתי, האם לא אגרסיבי מידי לשלב כבר בהתחלה טיפול הקרנתי, הורמונאלי ותרופתי ביחד? האם הטיפול הזה אכן בעל סיכוי טוב להאריך את חיי? אציין שאני בן 68, בריא לחלוטין ללא עבר רפואי כלשהו. תודה

11/08/2019 | 17:59 | מאת: דן

שלום רב מסיים טיפול של שנתיים (כולל הקרנות) בדקפפטיל 11.25 מג (9 זריקות) לפני הטיפול ל.ד 120.80 כיום 140.80 מניסיונך האישי האם יש אופציה שלחץ הדם עלה עקב הדקפפיטיל האם יש סיכוי שלחץ הדם ירד עם תום הטיפול תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהחלט קיים מצב שדקפפטיל העלה לחץ דם בעקיפין כחלק מסינדרום מטבולי. תשים לב שעם הפסקת הזריקות, ההשפעה שלהן יכולה להמשך עוד זמן רב והדרך לבדוק זאת זה באמצעות מעקב רמות טסטוסטרון בדם בברכה

10/08/2019 | 21:03 | מאת: אילנית

ברצוני לשאול כמה מטופלים עברו את הטיפול בארץ והאם אפשר לשמוע המלצות, בנוסף האם הטיפול מאושר על ידי משרד הבריאות ?

אני מודה שאין לי מושג. כדאי לפנות אליהם ישירות בברכה

08/08/2019 | 20:42 | מאת: חנוך

שלום וברכה, צרפתי את תוצאות האבחון סיכום של הרופא שמטפל באבא שלי + סיכום בדיקת הPET-CT דירוג המחלה שקיבלנו הוא: cT2cNOMX PSA 11.6 עדיין לא ישבנו עם הרופא לאחר תוצאת הPET-CT אבל מראש הוא אמר שהוא מעדיף ניתוח כי הוא מנתח ושצריך להתייעץ על אפשרות של הקרנות נשמח לקבל חוות דעת, וגם האם יש רופא שאתה ממליץ להתייעץ איתו באיזור ירושלים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בן כמה אביך? ישנם שיקולים שונים המכוונים או לניתוח או להקרנות אבל כדאי לעשות זאת בפגישה פנים מול פנים עם אונקולוג מומחה בתחום בברכה

10/08/2019 | 20:38 | מאת: חנוך

בן 63 אשמח לקבל פרטים על רופאים שאתה ממליץ באיזור ירושלים או על המרפאה/בית חולים שאתה עובד כדי להתייעץ כי הרופא המטפל שלו לא ממש נותן לנו מענה

06/08/2019 | 10:03 | מאת: יוסי

בצעתי בדיקת psa אחת לשלושה חודשים היות ואני במעקב רופא אורולוג והתוצאות היו 3.325-3.069 לפני 3 חודשים בצעתי בדיקה שהראתה תוצאה של 6.12 אתמול בצעתי בדיקה שהראתה 4.337 הFREE-1.275 RATIO-29.3אשמח לקבל תשובה על הממצאים תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להעריץ משמעויות הבדיקה. הייתי מגיע להתייעץ עם אורולוג שגם יבדוק אותך ויחליט על המשך מעקב ואולי בדיקות נוספות בברכה

05/08/2019 | 19:03 | מאת: צבי

ענית לי ב 12.04.19 לשאלתי מ 4 לאותו חודש . היום התקבלו תוצאות בדיקות כאשר psa נשאר נמוך מ 0.03 אבל הטסטוסטרון קפץ ל 14.8 - האם זה תקין ? להזכירך הנתונים הנם - היום בן 67 ועברתי ניתוח כריתה באוגוסט 2017 .פתלוגיה לפני ואחרי הניתוח גלסון 9. psa לפני הניתוח 12 ומיד לאחריו 0.1 ואז כעבור 10 חודשים מהכריתה עלה ל 0.17 והתחלתי 28 הקרנות, שהסתיימו ביוני 2018 כאשר תוך כדי ההקרנות לקחתי 28 כדורים וגם זריקה אחת בודדת. במשך כ 9 החודשים מאז תום ההקרנות והזריקה הבודדת נשאר בחודש אפריל השנה psa על 0.03 כאשר טסטוסטרון היה 0.8 לאחר הזריקה ביוני 2018 ועלה באפריל 2019 ל 5.9 איך היית מגדיר את מצבי - האם בתום שנתיים מהכריתה ושנה מההקרנות והזריקה תוצאות psa פחות מ 0.03 וטסטוסטרון 14.8 , הנן בגדר הצלחה וכמה זמן אני עוד יכול להיות רגוע ? בהזדמנות זו שוב תודה על תשובותיך והזמן שאתה מקדיש לנו בפורום תומך זה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט עושה רושם שישנה הצלחה. רמות טסטוסטרון בנורמה על PSA בלתי מדיד זו המטרה אליה אנחנו מכוונים לאחר ניתוח ונראה שזה מצבך כיום. בריאות שלמה

בתשובה הקודמת של דר׳ רענן נכתב להשתמש בתוסף מזון בפרוסייף פורטה איפה ניתן להשיג ?

לקריאה נוספת והעמקה

???

05/08/2019 | 08:47 | מאת: אהרלה

מצורפות תוצאות הבדיקה אשמח להבין מה הממצאים ואיזה טיפול נדרש, בתודה אהרלה

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2019 | 08:51 | מאת: אהרלה

תוצאות העליונות. PSMA.GA-68 עם PET-CT להלן ממצאי בדיקת בדיקות קודמות PACS אין ב .PSA 8. לאחר טיפול קרינתי והורמונלי. עליית GLEASON . סיבת ההפניה : שאת ערמונית לצורך השוואה. דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. CT בדיקת 100.00 של אומניפק. cc ו Ga68 PSMA 5.00 של mCi חומר ניגוד : המטופל קיבל .PSMAGA-68 צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של אברי הצוואר ללא ממצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה : בבלוטה זעירה במדיאסטינום האחורי PSMA מודגמת קליטת בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות. .RUL- מודגם נודול כ 0.3- ס"מ ב המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן : בערמונית מודגמות סיכות לסימון טיפול קרינתי, הערמונית מוגדלת ומרימה את רצפת השלפוחית. בעוצמה נמוכה מאוד דיפוזית בערמונית, בעוצמה שאינה טיפוסית לתהליך שאתי. PSMA מודגמת קליטת .L3 בבלוטות זעירות ברטרופריטונאום בגובה PSMA מודגמת קליטה פתולוגית של הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות בשתי הכליות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. ללא עדות לתהליך הרסני. שינויים ניווניים קלים בע"ש הגבי-מותני. . GA-68 PSMA עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של PSMA. סיכום : בלוטות קטנטנות ברטרופריטונאום ובבלוטה קטנה במדיאסטינום האחורי המראות קליטת

שלום רב, לשלוח פיענוח של בדיקה ללא קונטקסט זה לא רציני ואתה לא באמת מצפה שאנחה אותך דרך הפורום. עניין נוסף זה שלקרוא פיענוח בלי לראות את הבדיקה עצמה יכול להוביל לפרשנות מטעה בברכה

ראה תשובתי לשאלה הקודמת

שלום לכם בבדיקות דם נצפו תוצאוח PSAנשונות בערכים של4.4 5.8 5.2...6.2נשלחתי לבדיקת MRI מקיפה הממצאים שלילים לממעט חשד של גופיף קטן והמליצו לבדיקת CT וגם כאן הכל שלילי .רופא האורולוג המליץ ליטול תרופתי וגם לביופסיה אבל אני חושש מהביפסייה והתוצאות אינן חד משמעי והבנתי שיש עוד אפשרויות לא פולשנית אודה לכם להמליץ על המשך הבירור.אני מבקש לציין שהמלץ על נטילת תרופה בשם קיו וכאשר קוראים את האזהרות זה הייה מדהים שמזהירים שיש סיכון להחרפת תהליך סרטני??? כאשר הראיתי לרופא בתחילה לא האמין ..והציע שלא לקחת עד לבירור סופי .אודה לתשובה ועזרה ממכם בבקשהPSA

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה בדיקה הנקראת 4K היכולה לתת הערכה יותר מדויקת אם יש או אין סרטן אבל בסופו של יום כדי להוכיח נוכחות ממאירות ואיזה סוג לא יהיה מנוס מביופסיה. בברכה

01/08/2019 | 16:38 | מאת: משה

psa גבוה, בעבר עשיתי mri ובעקבותיה ביופסיה פיוז'ן. לפני כ8 חודשים. התשובה שלילית. מתלבט לפני ניתוח ערמונית ובינתיים שוב עלה psa ואני מופנה שוב לmri. בינתיים החריפה עצירת שתן ואושפזתי. כרגע אני עם קטטר לצנתור עצמי וממתין לתור לmri. יש תור ל13.8 אבל עד פיענוח התוצאות ותור לביופסיה מן הסתם יקח הרבה זמן, ועד ההחלטה ועד הניתוח, מה עושים בינתיים? איך מקדמים?"

לקריאה נוספת והעמקה

אין הרבה מה לעשות. שווה לעשות MRI ואז לקבל החלטה כוללת בברכה MRI

שלום דוקטור.אני בן 56 התחלתי לבדוק ערמונית לפני כך 3 שנים.היה גבוה עד 8..עשיתי ביאופסיה באוקטובר הכול היה תקין,כמה פעמים קיבלתי האנטיביוטיקה. ב 2018 עשיתי בדיקה MRI טסלה 3 בתל השומר הכול היה תקין.לפני שבוע רציתי לבדוק מה קורה עם PSA עשיתי בדיקה ויצא 10.89.היום בבוקר עוד פעם עשיתי בדיקה קיבלתי תשובה שאני כבר לא יודעה מה לחשוב. שאני עושה פיפי זרם קטן וקצת שורף לי .מה זה יכול להיות דוקטור.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון ישנן 2 סיבות עיקריות לערכי PSA כמתואר: או ממאירות בערמונית או ערמונית מוגדלת שפירה. דווקא האפשרות לערמונית מוגדלת שפירה מתחזקת יחד עם התלונות על קושי במתן שתן וללא ממצא חשוד בMRI וביופסיות תקינות. בשלב זה הייתי פונה לאורולוג שיקבל החלטות על טיפול בערמונית מוגדלת שפירה אבל לא מזניח את האפשרות שבהמשך הדרך תתגלה ממאירות בברכה

30/07/2019 | 15:50 | מאת: ירוסלב

תודה על תשובתך מ 30 יולי. חרף הזהירות המוצדקת שאני כמובן מבין, בכל זאת ולו רק תיאורטית ולצרכי דיון ולא כהמלצה, מה הנזק שעלול להגרם אם במקום המתח הנפשי של כל 3 חודשים, אעשה בדיקות psa וטסטוסטרון נניח פעם בשנה ? בינתיים אחיה לי בהרגשה שהכל מאחורי - כל החולים מדברים על ההחלמה ואף אחד לא מדבר על הפחד מהישנות והאמן לי שזה מאוד מטריד אותי ומפריע לי בחיי היום יום ובעבודה . הרי כל המאמרים מדברים על התפשטות איטית ועל ״המזל ״ שלקינו בסוג זה של סרטן אז מה הנזק שיגרם לי אם בנתונים הנל אמתין שנה ? ומה המשך הטיפול שממליצים בד״כ לחולה כמוני ש psa שלו עלה כי חוששני שאיני בנוי לעוד טיפולים שאלה אחרונה ברשותך - האם grl טסטוסטרון נמוך שגורם עייפות עדיף על גבוה שמסכן את psa או שאין קשר תודה על הזמן שאתה מקדיש לכולנו ועוזר לנו בין הביקורים אצל הרופאים- כל הכבוד

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה טובה בעניין קצב המעקב, לפני ההקרנות הייתי אומר שיכולה להיות למעקב פעם בשנה משמעות דרמתית שהיית עלול להפסיד את חלון הזמן בו ניתן היה לרפא אותך באמצעות הקרנות למיטת הערמונית. כעת, במצב הנוכחי, אם PSA מתחיל לעלות, רוב הסיכויים שלא הייתי עושה הרבה בלאו הכי עד שהייתי שולח אותך לPET PSMA לברר נוכחות גרורה ממוקדת שמאפשרת טיפול ממוקד. ישנם מקרים בודדים שהמחלה מתפשטת מהר מאד ותוך פחות משנה מופיעה מחלה גרורתית נרחבת ממצב של PSA=0 לכן יש טעם במקרים של אנשים כמוך שמאד מאד חרדים להגדיל את המרווחים בין הבדיקות מתול הערכה זהירה שלא יגרם נזק אמיתי. אבל אתה צריך לדעת שתמיד קיים סיכון קטן שתפספס שלב במחלה שהיינו יכולים להשתלט עליה באמצעות טיפול ממוקד ולחסוך או לדחות טיפול הורמונאלי מסרס לגבי השאלה השניה, יש מצבים שעדיף טסטוסטרון נמוך (מחלה בסיכון גבוה) ויש מצבים הפוכים (מחלה בסיכון נמוך) בברכה

28/07/2019 | 17:35 | מאת: ירוסלב

בן 67 לאחר ניתוח רובוטי לפני שנתיים עקב psa שעלה ל 12.7 וביובסיה בהכוונה שהדגימה אדנוקרציונומה בדירוג 4+3 באונה שמאלית ודירוג 4+4 באונה הימנית . בפתלוגיה לאחר הכריתה אדנוקרציונומה של הערמונית גם מימין וגם משמאל בנפח מירבי של 80% . מרבית הגידול היה ממקור דוקטאלי.שולי הכריתה משמאל היו חיוביים בקוטר 0.4 סמ ודירוג גליסון 4+5 . psa לאחר ניתוח 0.01 ועקב עליה לאחר חצי שנה ל 0.17 עברתי 28 הקרנות בליווי זריקה אחת אלגריד 45 מג. בדיקת pet psma לאחר הניתוח ללא מוקדי קליטת יתר החשודים להשנות. בדיקת psa 3חודשים לאחר ההקרנות קטן מ 0.03 וכך גם בדיקה מאפריל השנה. טסטסטרון לאחר ההקרנות 0.8 ובבדיקה מאפריל השנה 5.8 שאלתי - נוכח הנתונים הנ״ל מה סיכויי ההחלמה שלי ללא כל טיפול נוסף ומה פרק הזמן המומלץ עד לבדיקת psa וטסטוסטרון כשאני משלים עם דליפה קלה במאמץ ואימפוטנציה מלאה אבל חושש מאוד מהמשך טיפול הורמונלי בשל תופעות לוואי רציניות בעיקר גלי חום וכרס גדולה ושדיים שהתנפחו ומעדיף לחיות עם המצב הנוכחי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עצם העובדה שרמת הטסטוסטרון עלה יפה עם PSA שנותר בלתי מדיד מאד מעודד במקרה שלך. יחד עם זאת עדיין קיימת אפשרות לעלית PSA בשנה הקרובה. יש להמשיך מעקב בלבד עם בדיקות דם אחת ל3 חודשים בברכה

28/07/2019 | 08:38 | מאת: יחיא

בוקר טוב רציתי לברר לגבי תוסף ליקופן לחולה עם סרטן הערמונית מנותח בניתוח רדיקאלי לערמונית האם התוסף יכול לעזור במניעת חזרה המחלה מבחינה מחקרית ומדעית.כעת המצב יציב פסא מזה 9 שנים בלתי מדיד.

לקריאה נוספת והעמקה

לא שידוע לי

27/07/2019 | 22:48 | מאת: דניאל

שלום, בחודש האחרון יש לי שלפוחית ״רגיזה״ , יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים כל חצי שעה. אין לי צריבה ואין לי דם בשתן. עשיתי בדיקות שתן מורחבות והכל תקין- אין זיהום ואין דלקת. אני לא שותה הרבה מים (ליטר-2 ליטר ביום), ולא יוצאות כמויות גדולות מדי של שתן. הייתי אצל אורולוג לפני מספר ימים והוא טוען שכל עוד בדיקות השתן שעשיתי תקינות , אין צריבה ואין דם - לא צריך להתרגש . בנוסף, לפני שנה עשיתי אולטרסטונד כיס שתן וכליות - והכל תקין. עשיתי גם לפני שבועיים בדיקות דם מורחבות והכל תקין, כולל כליות (סוכר קצת גבוה-103). השאלה שלי- האם כמו שהאורולוג אמר לא להתרגש מזה יותר מדי , או מומלץ לעשות בדיקות נוספות? יש לציין כמה דברים נוספים: * אני בן 30 * שותה כוס נס קפה אחת ביום * לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא בירה ולא יין) * בחודשיים האחרונים יש לי גם הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 5-6 פעמים ביום) והרבה גזים. בינתיים בבדיקות שעשיתי הכל תקין, צריך לעשות בדיקות דם וצואה נוספות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה מיועדת לפורום אורולוגי ולא לפורום של סרטן ערמונית בברכה

24/07/2019 | 09:28 | מאת: יוסף אביטן

שלום בוצעה בדיקה של PET-CT ללא הזרקת חומר ניגודי צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של psamga 68 אברי הצוואר ללא ממצא משמעותי, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: אין לראות קליטה פתולוגית של ga-68 pmsa. בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות. שינויים אינטרסיטציאליים ,פיברוטיים ושינויים ברונכיאקטטיים בשתי הריאות . המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיקאלי. בטן ואגן: קליטה פתולוגית של psma דיפוזית בערמונית כולה. קיים רושם של מעורבות של של שלפוחית הזרע. הכבד בגודל תקין , מרקמו אחיד. טחול לבלב ואנדרלנים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס . רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית ga-68 psma. ללא עדות לתהליך הרסני. סיכום: תהליך מופשט בערמונית המציג רצפטורים ל- psma

לקריאה נוספת והעמקה

שלחת לי פיענוח. לא הבנתי מה השאלה..

31/07/2019 | 09:28 | מאת: יוסי אביטן

רציתי בבקשה שתסביר לי מה אומר הפיענוח

שלום לרופא ותודה על עזרתך. אמשיך ברשותך את שאלותי על אבי. בן 81 . חולה לב וקוליטיס כיבית. שחש ירידה תפקודית בחודש האחרון. התאשפז, נערך לו סיטי. לאחר מכן בדיקת psa שתוצאתה 62. לאחר מכן מיפוי עצמות. לאחר מכן בדיקת trus וביופסיה. Ct חזה בטן אגן ממצאים: ריאות: שינויים אינטרסטיציאליים היקפיים בולטים יותר באונות התחתונות משני הצדדים, מלווים בברונכיאקטוזיות של משיכה ובשינויים דימויי חלת דבש הבסיס השמאלי ובלינגולה. הצללות זכוכית חלב קלות בשני הבסיסים. בבסיס השמאלי יש גם מרכיב משמעותי ברונכיאקטטי עם עיבוי דפנות סימפונות ועם ככל הנראה הפרשות בדרכי האוויר, כנראה גם מרכיב של תהליך זיהומי/ דלקתי. נתיבי האוויר הגדולים מודגמים פתוחים. פלאורה ופריקרד: מודגם תפליט פלאורלי מינימלי מימין ומועט משמאל ללא תפליט פריקרדיאלי. מיצר: כלי הדם הגדולים שמורים. יש הסתידויות קורונריות ניכרות ב lad . הלב מעט מוגדל עם הגדלה שללב שמאלי. קשריות לימפה: ללא הגדלת קשריות לימפה בבית החזה. כבד ומרה: ללא ממצא טחול: ללא ממצא לבלב: ללא ממצא בולט אדרנלים: ללא ממצא כליות: עם ציסטות קורטיקליות ונגעים קורטיקליים קטנים להערכה, ללא הידרונפרוזיס. קשריות לימפה: ללא לימפאדנופתיה בבטן, באגן או ברטרופריטונאום. פריטונאום/ מזנטריום/ מעי: הושט והקיבה ללא ממצא בולט.הקיבה אינה בדיסטנציה טובה כדי לדון על הדופן. פיתולי המעי הדק ללא הרחבה או עיבוי דופן בולטים. ח.נ התקדם עד לאזור כפף הטחול. ללא ממצא ברור לאורך המעי הגס פרט לסעיפים מרובים לאורך הסיגמא המודגמים ללא סימני דלקת. אין עדות לנוזל חופשי או לגושים פריטוניאליים. איברי האגן: ערמונית מעט מגושמת, אינה מוגדלת אך רושם להאדרה המערב גם את בסיס שלפוחיות הזרע. עצם ורקמות רכות: שינויים ניווניים בעמוד השדרה ללא הרס גרמי. לסיכום: ללא עדות רנטגנית ברורה לתהליך תופס מקום לאורך המעי הגס. ללא עדות גם לשינויים דלקתיים ברורים. לפי השיקול הקליני להעריך בקולונוסקופיה. בריאות שינויים אינטרסטיציאליים בולטים יותר באונות התחתונות משני הצדדים מלווים בברונכיאקטוזיות של משיכה ובהצללות זכוכית חלב. יכול להתאים לnsip. תהליך זיהומי/דלקתי בבסיס שמאלי. במגבלות ה ct לא ניתן לשלול תהליך בערמונית המערב גם את בסיס שלפוחיות הזרע יותר משמאל. מציעה קורלציה עם בדיקה פיזיקלית ועם psa להמשך בירור לפי הצורך. מיפוי עצמות: הודגמו מספר מוקדי קליטת יתר באספקט הלטרלי של הצלעות העוקבות משמאל 4-9. הודגמה קליטה דיפוזית באזור הכבד והטחול ככל הנראה על רקע טכני. קליטה מוגברת בחיבור סטירנוקליבקורלי דו צדדי יותר מימין ככל הנראה על רקע ניווני. לא הודגמו ממצאים פתולוגיים משמעותיים בשאר עצמות השלד. לסיכום: שברים בצלעות משמאל. אין עדות לממצאים החשודים לפיזור גרמי בעל פעילות אסטאובלסטית מבחינת המפענחים של בדיקת הסיטי והמיפוי- התוצאות מצויינות- אין גרורות . אבל... אבי אומר שלא קיבל שום חבלה. הייתכן ממצא 5 צלעות שבורות ללא כאב כלל? מדוע בסיטי שנערך שבוע לפני המיפוי לא ראו שום ממצא בצלעות? אין אפילו התחייסות לצלעות בבדיקת הסי טי . האם כדאי לבקש בדיקה מעמיקה יותר לאיתור גרורות?

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליץ על בדיקת PET Ga68 PSMA עם PSA ברמה של 62 אין סיבה שלא לבצע בדיקה רגישה זו. במקביל צריך את תשובת הפתולוגיה מהביופסעה בברכה

גיל-56 psa 6.3 בדיקת 4K-SCORE 8 MRI- תקין בטן רכה ללא רגישות שני אשכים תקינים במנח ומרקם תקין לא נפוחי לא רגישים בדיקה רקטלית-טונוס שמור הערמונית גמישה לא חשודה כ-30 סמ"ק איזה ביופסיה כדאי לי לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי בדיקת 4K-SCORE אתה בדיוק על הגבול בין מחלה אפשרית בסיכון נמוך לבינוני בטווח של 20 שנה מהיום. יחד עם זאת בMRI לא רואים כעת ממצא חשוד. לכן האלטרנטיבות נעות בין להמשיך מעקב PSA לבין ביופסיה סטנדרטית "על עיוור" מבחינתי יש מקום להמשך מעקב. בברכה

18/07/2019 | 12:28 | מאת: ש

Psa 62 בן 81. בדיקה רקטלית: נפח בסמק :30 נוקשות: כן סימטריות: לא גבולות ערמונית שמורים: לא ערמונית מובילית' : כן גוש: נוקשה משמאל בדיקת trus: גובה 30 מ''מ רוחב 33 מ''מ אורך 43 מ''מ נפח 23 מ''מ גבול חיצוני: לא שמור שמאל Pz- איזור היפואקוגני נרחב משמאל פורץ קפסולה אזור נוסף קרניאלי מימין . Tz: חללים ציסטיים דו צדדי. מקרם הטרוגני דו צדדי. גבול בין tz-pz : לא שמור. צד: דו צדדי בלוטות זרע: נורמלי שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה נלקחו ביופסיות -. 6- ממצא ברור. קושי ניכר בבדיקה בשל חוסר שיתוף פעולה . אודה להסבר בבקשה האם הסרטן הינו אלים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חסרים הרבה מאד פרטים: 1. אין תשובת ביופסיה 2. אין MRI 3. אין PET Ga68 PSMA להערכה סיסטמית של המחלה. לכןף הממצא היחידי הינו PSA ברמה של 62 שבהחלט מרמז על אפשרות למחלה אלימה אך לא בהכרח. צריך לעשות את מכלול הבדיקות לקבלת תמונה מלאה בברכה

17/07/2019 | 11:26 | מאת: משה

שלום דוקטור, אני בן 66 ונמצא במעקב PSA משנת 2005 - אז עם PSA 3.5 שעלה עד כה לפני כשנתיים ל- 14 ואח"כ ירד בהדרגה לכ- 10. במהלך השנים ביצעתי מספר ביופסיות שבחלקן נמצאו מספר בלוטות אטיפיות ללא ממצא משמעותי נוסף. בביופסיה ממרץ 2018 (שבוצעה בשיטת פיוזן לאחר MRI בדצבמבר 2017) נלקחו 4 גלילים (בהתאמה לממצא ב- MRI) ללא ממצאים ועוד 12 גלילים שבאחד מהם, ב- 15% מנפחו אותר מוקד של adenocarcinoma בדירוג גליסון 6 (3+3). בפיופסיה אחרונה מפברואר 2019 לא אותרו ממצאים. אני נמצא במעקב פעיל עם ביקורות תלת-חודשיות ל-PSA (לאחרונה כ- 10). לפני כשנה המליץ האורולוג לבצע בדיקת אונקוטסט שלא ביצעתי. לאחרונה הומלץ לי לבצע בדיקת "דהסייפר" של המוקד הסרטני שאותר ב- 2018 (עלות הבדיקה כ- 18,500 ש"ח). שאלתי: האם יש כדאיות בביצוע הבדיקה ובמידה וכן במה היא תתרום להמשך המעקב/טיפול. תודותי מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דווקא במקרה שלך לאחר מעקב ארוך שנים נראה לי שהבדיקות הללו לא יועילו יותר מדי ואתה יכול להמשיך מעקב בלבד. בברכה

21/07/2019 | 21:25 | מאת: משה

תודה

אני מבקשת לדעת איכן ניתן לבצע פטסיטי מיוחד לסרטן הערמונית לגילוי גרורות של סרטן הערמונית במהירות. וכמה באופו פרטי זה אמור לעלות

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבדוק בכל המרכזים הרפואיים כולל אסותא. עלות: כ6000 שח אני חושב

14/07/2019 | 15:36 | מאת: עודד

שלום רב, אני עומד לפני בדיקת PSA, להבנתי מצריך הימנעות מקיום יחסי מין 48 שעות לפני. האם נדרשת הפסקת פעילות ספורט כגון ריצה, שחיה, אופניים? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון לא אבל הייתי נמנע מאופניים ביום שלפני

שלום. בן 68. ביופסיית פיוז'ן שעברתי לאחרונה (ביופסיה שנייה) קבעה גליסון 6 (3+3). PSA אחרון שלי הוא 5.28 כרגע אני נמצא במעקב פעיל. כשקיבלתי את תוצאת הביופסיה נאמר לי שבגלל שהגידול הוא גדול, לא מומלץ להמשיך במעקב והוצע לי לעשות קריותרפיה. MRI מאוגוסט האחרון (על פיו נעשתה הביופסיה) לא זיהה פריצת קופסית. האם במצבי אני יכול להמשיך במעקב בלי לקחת סיכון גדול מידי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא חושב שישנה בעיה בהמשך מעקב בלבד. אני כן חושב שקריותרפיה איננה אופציה טובה מספיק, אין כל כך נסיון וממה שראיתי יש לא מעט בעיות עם זה בברכה

שלום לך דר אני בן 64 בריא ללא מחלות רקע .סוכר בסביבות100 לא מעשן.עושה הליכה 5פעמים בשבוע 50דקות כל פעם לפני 9 שנים אובחנתי בסרטן הערמונית ממוקד psa6.5 גליקסון3+4.עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית והבלטות.psa אחרי הניתוח0.09ולאחר כשנה 0.19 עברתי 33 הקרנות וקיבלתי 2זריקות לוקרים מאז psa0.004 לפני יומים עשיתי בדיקה מעקב התוצאה 0.01 מה זה אומר ומה עלי לעשות אני דואג מאוד ולחוץומזכיר לי את יום גלוי הסרטן. תודה על תשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

אתה יכול להרגע, בערכים האלו אין משמעות לתזוזות PSA מסוג זה. פשוט המשך מעקב והמשך חיים רגילים לגמרי בברכה