PSA - עלייה שנתית מתונה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/04/2018 | 06:35 | מאת: אורן

שלום, לגבי ערכי PSA - אצלי קיימת מגמת עלייה מתונה ב- 7 שנים האחרונות (בערך 0.3-0.5 בשנה) - כיום בגיל 57 הערך הוא 5.1. שאר הבדיקות תקינות מלבד ערמונית קצת מוגדלת. ממה שקראתי - ערך 5.1 הוא גבוה ומומלץ ביופסיה, מצד שני קראתי - שעלייה של עד 0.7 בשנה זה תקין... אני מבולבל....

זה באמת מבלבל.. באופן כללי יש משמעות לקצב עליה אבל בהחלט ישנה גם משמעות לערך הסופי של הבדיקה. במקרה שלך ולאחר עליה הדרגתית הייתי עושה ביופסיה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית